יום חמישי, 2 בפברואר 2012

לחמניות להמבורגרים



ניסיתי כל מיני ווריאציות ללחמניות המבורגר, ובשום ווריאציה לא מתקבלת התוצאה כמו לחמניות המבורגר של אנג`ל. מה שיחודי בלחמניות המבורגר של אנג`ל (כאלה כמו במק'דונלדס) זה הרכות שלהן. ליתר דיוק, אחד המתכונים כן הניב תוצאה דומה, אבל המתכון הוא עם ריוויון. בכל אופן, הלחמניות המובאות בפוסט זה פשוט נהדרות. הכנתי אותן הרבה פעמים והסקתי כי זה המתכון האולטימטיבי (לעת עתה) ללחמניות המבורגר. אם כי אמשיך לנסות עד שאמצא את הרכות הרצויה.


מרכיבים:
600 גר` קמח לחם
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
½ כף מלח
50 גר` חמאה רכה
1 ביצה
350 מל` מים פושרים

להברשת הלחמניות:
ביצה טרופה עם כף חלב
שומשום לזרייה

1. לנפות לקערה את הקמח, להוסיף מלח וסוכר. להוסיף חמאה ובעזרת הידיים לערבב (לפורר) היטב יחד עם המרכיבים היבשים.

2. להוסיף את השמרים היבשים לתוך תערובת הקמח ולערבב בעדינות.
ליצור גומה במרכז תערובת הקמח, לצקת את המים והביצה. לערבב בעזרת כף עד לקבלת מסה אחידה.
לקמח קלות משטח עבודה ולהעביר אליו את הבצק. ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש אך לא דביק.

3. לשמן קערה עמוקה, להעביר לתוכה את הבצק, לכסות בניילון נצמד או במגבת לחה. להשאיר את הבצק לתפוח במקום חמים לשעה-שעה וחצי עד להכפלת נפחו.

4. אחרי שהבצק תפח להוציא אותו מהקערה למשטח עבודה מקומח, לחבוט בבצק התפוח בכף יד קפוצה כדי לשחרר בועות אוויר. לחלק את הבצק לכדורים שווים בגודלם.
ליצור כדורים, וכל כדור לשטח בעדינות בעזרת כף היד (לחמניית המבורגר הינה שטוחה יחסית ללחמניות עגולות אחריות).

5. לסדר את כדורי הבצק בתבנית משומנת במרחקים של כמה ס"מ זה מזה, לכסות במגבת ולהניח לתפוח כ-45 דקות, או עד שהבצק תופח אך שומר על היציבות. בינתיים לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס.

6. להסיר את המגבת מעל הבצק ולהבריש בתערובת של ביצה עם חלב. לפזר זרעי שומשום.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, ולאחר 5 דקות להנמיך את חום התנור ל-180 מעלות.
לאפות עוד כ-15-20 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב קל.

7. לצנן את הלחמניות על גבי הרשת.

הערות שוליים: אם נוצר בצק דביק מדי יש להוסיף מעט קמח (ככף) ולהמשיך ללוש. אם הבצק יבש וקשה ללישה - להוסיף ככף מים בכל פעם עד שמגיעים למרקם הנדרש.

לאחר הוצאת הלחמניות מהתנור אפשר לכסות אותן במגבת ע"מ להשאיר את הקרום רך.

בתיאבון!

Nati

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...