יום שישי, 3 בפברואר 2012

סלט ברוקולי ורימון ברוטב הדרים




אני חייבת לומר שהסלט הזה הוא אלוף אמיתי. לדעתי, צריך לנצל את העונה המתאימה לרימונים ולפירות הדר ולהכין סלט כזה כמה שיותר. רימונים, ברוקולי ופירות הדר טריים – פצצת וויטמינים שחבל לפספס. את הרוטב וויניגרט שדרגתי עם כמה סוגים של פירות הדר. שילוב של תפוז ואשכולית נותן מתיקות עדינה ומעדן את טעם הרוטב. שני מרכיבים שבאמת לא תוכלו לשכוח זה גרגירי הרימון והרוטב. הם גורמים לאיזון מושלם של הברוקולי ועלי רוקט מרירים. טעם הסלט כל כך ממכר שאני לא מפסיקה לנשנש אותו כשהוא מונח על השולחן.


מרכיבים:
ברוקולי מפורק לפרחים
חסה עגולה (או מסולסלת)
עלי רוקט (או ביבי סלט)
גרגרים מחצי רימון גדול (או שלם, לפי ההעדפה)

רוטב:
מיץ מחצי אשכולית
מיץ מחצי תפוז
מיץ מלימון אחד
שמן חמניות (שמן זית, או כל שמן צמחי המועדף)
מלח

הכנה:
1. לשטוף היטב את הברוקולי. לפרק לפרחים בינוניים – בגודל המתאים לביס אחד.
לשטוף וליבש עלי חסה ועלי רוקט. את החסה לקרוע עם הידיים לפיסות המתאימות לביס אחד.
להוציא גרגירים מהרימון.

2. לסחוט מיץ מפירות הדר לתוך קערית. להעבירו לתוך צנצנת, להוסיף כ-1/3 כוס שמן ומלח. לסגור הרמטי את הצנצנת ולטרוף את כל מרכיבי הרוטב במהירות, לשפוך על הירקות סמוך להגשה.

הערות שוליים: את הרוטב עדיף להכין הכי סמוך להגשה.
כאלטרנטיבה לגרגירי רימון אפשר להתאים פירות עונה אחרים: אבוקדו, תפוח-עץ ירוק חמוץ, קיווי, או פירות יער מוקפאים – העיקר שהטעם יהיה חמצמץ ומרוכז. שילוב זה תורם המון לסלט ברוקולי.

בתיאבון!



Nati

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...