יום שלישי, 7 בפברואר 2012

סלט חצילים אסיאתי




עוד גרסא אחת לסלט חצילים. ובכלל, אצלי בבית אם אין לי חצילים ועגבניות, זה כאילו שאין בכלל אוכל. זהו ירק מקסים, מהיר הכנה, ומשתלב נהדר עם מגוון רחב של טעמים ותבלינים: זה יכול להיות שמן וחומץ, או עגבניות, כמו כן גם שום, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, יוגורט, גבינה, בזיליקום, בשר, ג'ינג'ר, רוטב סויה, הם יכולים להיות מטוגנים או אפויים, צלויים על האש או חלק מתבשיל מורכב, ממולאים, ואף מוחמצים או מסוכרים, ובמילה אחת – נסו! יש הרבה ממה לבחור.

מקור המתכון " סלט חצילים ובצל ירוק בנוסח סיני" של בני סיידא, אם כי אני שיניתי מעט לטעמי ואביא את זה בגרסא שלי.


מרכיבים:
2 חצילים בינוניים
3 שיני שום
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
1 פלפל חריף קטן פרוס לטבעות דקות

לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר חום
2 כפות חומץ
4 כפות מים
מעט מלח (לא לשכוח מהמליחות של רוטב סויה)

הכנה:
1. לשטוף את החצילים, לנגב. להסיר מהחציל את הקצה של הפרח. לחתוך כל חציל לאורך וכל חצי שוב לחצות לאורכו. כל רבע חציל לפרוס לפרוסות בעובי כ-7 מ"מ. להעביר את פרוסות החצילים לקערה גדולה, לזלף מעל כ-1/4 כוס שמן, לפזר מעט מלח, לערבב הכל עם הידיים.

2. לחמם תנור לחום גבוה כ-220 מעלות צלזיוס. לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, להעביר את החצילים לתוך התבנית ולאפות כ-20-30 דקות עד לקבלת צבע חום עדין.

3. לחמם מחבת עם מעט שמן, להוסיף שום קצוץ דק, ג'ינג'ר ופלפל חריף. לטגן כדקה ולשמור שהשום לא יישרף.

4. בקערית קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים למחבת עם השום, הג'ינג'ר והפלפל, בוחשים. מעבירים את החצילים הצלויים למחבת עם הרוטב ומבשלים כדקה.

5. מעבירים לצלחת הגשה ומקררים. מגישים בטמפרטורת החדר.

הערות שוליים: בגרסא שלי השמטתי את הבצל הירוק, לא מסתדר לי עם הסלט.

את החצילים החלטתי לצלות בתנור במקום לטגן בשמן.

כמות הסוכר הפחתתי עד שתי כפיות במקום ½ 2 כפות. שמתי 2 כפות חומץ, לפי המתכון המקורי, אבל לפי דעתי אפשר להסתפק ב- ½ 1 כף.

בישול של 3 דקות ארוך מדי לטעמי, לפי כך הפחתתי את זמן הבישול של חצילים בתוך הרוטב.

כאשר הכנתי את הסלט הזה לראשונה השתמשתי רק בג'ינג'ר טרי מגורר והטעם היה כמעט בלתי מורגש, הפעם הימרתי חצי מהג'ינג'ר הטרי ב-3 עלים בינוניים של ג'ינג'ר כבוש, ובהחלט הטעם היה הרבה יותר מודגש.

בתיאבון!



Nati

6 תגובות:

  1. ברכות לפתיחת הבלוג החדש
    - נהניית מאד מהבלוג בתפוז וממתכוניו
    ושאלה האם תהיה אופציה להדפסת המתכונים??? זה יהיה נפלא

    בהצלחה

    השבמחק
    תשובות
    1. למה הכוונה "להדפסת המתכונים"?
      אם זה משהו שקשור לממשק או לעורך, אז אנסה לבדוק האם יש אופצייה כזאת.
      אבל אם זה משהו שתלוי בי, אז כנראה השאלה לא לגמרי מובנת לי :-]

      תודה!

      המשך ערב נעים,
      נטי

      מחק
  2. שוה החציל? חחח
    האמת יש דברים מהם לא יכול להיות יותר מדי וחציל זה ירק כזה שמקבל בברכה כל מיני התעללויות ורטבים:-)
    "שמה לי בזכרון" לנסות פעם! נראה ונקרה מגרה!

    אלנה
    נ.ב סליחה שהצצתי בתגובה של האנונימי הראשון- הכוונה למיטב הבנתי היא להעתקת מתכונים לכתבן והדפסה, כי בבלוג בתפוז חסמת את האפשרות להעתיק

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, הוא באמת סובל הכל ;-)
      שמחה שאהבת!

      אם לזה הכוונה, אז בבלוג הזה אפשר להעתיק כי אני עורכת מחדש את התמונות הישנות וכבר שמה עליהן חותמת. בבלוג הקודם אי אפשר להעתיק רק מתכונים ישנים עם תמונות בלי חותמות.

      תודה על הביקור!
      נטי

      מחק
    2. ערב טוב!
      חזרתי לדווח שניסיתי ומאוד אהבתי! אחלה של סלט!

      סוף שבוע מקסים וטעים!
      אלנה

      מחק
    3. וואלה! כיף לשמוע :-)
      ומצד אחד כיף לך שאחרים לא אוהבים חצילים אצלך - לך תמיד נשאר יותר ;-)

      המשך ערב נעים ותודה על העדכון!
      נטי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...