יום רביעי, 8 בפברואר 2012

סלסה מקסיקנית




סלסות מקסיקניות למיניהן זה דבר מאוד שימושי וחיוני, לטעמי. למעשה סלסות הן רטבים, על אף שמזכירות גם סלטים. סלסות יכולות להיות עשויות מירקות טריים או מבושלים, פירות ותבלינים. לפי הבדיקה שערכתי ברחבי האינטרנט, גיליתי שהכי פופולאריות הן סלסות העגבניות. הייחודיוּת בהן היא החריפות ולרוב הן עשויות מעגבניות ופלפלי צ'ילי, כוסברה או בזיליקום. מגישים אותן כמטבל לדגים, בשרים, שעועית, ביצים, ובוודאי לנאצ'וס וטורטיות.

אני לראשונה הכנתי סלסת עגבניות לארוחה בשרית 'על האש'. הפצירו בי לא להכין הרבה מדי בשרים כי במילא אף אחד לא מסוגל לאכול את הכל. אז אם "לא יותר מדי בשרים", לפחות מספיק סלטים, מתבלים ושאר הירקות. שני רטבים שזכו להכי הרבה התלהבות היו דווקא רטבים מהמטבח הדרום אמריקאי – סלסת עגבניות ורוטב צ'ימיצ'ורי. מאז שני רטבים אלו מלווים כל ארוחת גריל, וסלסת עגבניות גם מנות אחרות.


מרכיבים:
300 גר' עגבנות
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
5 בצלים ירוקים, עדינים ודקיקים
3 שיני שום
1-2 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
מיץ מלימון אחד
מלח

הכנה:
1. קוצצים דק-דק את כל הירקות. רק ידנית ולא במעבד מזון.

2. מתבלים בשמן, מיץ למון ומלח.

הערות שוליים: מכינים את הסלסה בכמות נדיבה, מניסיוני - זה נאכל מהר ועם כל דבר.

בתיאבון!



Nati

תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...