יום שלישי, 14 בפברואר 2012

לחמניות בסיסיות




לחמניות נהדרות, רכות, מתקתקות ובעלות צורה מעניינת. מתאימות ביותר לארוחת בוקר, וע"י הפחתת כמות הסוכר ניתן להגיש גם עם מנות עיקריות או סלטים. מקור המתכון של Basic Rolls.


מרכיבים:
1/4 כוס סוכר
3 כפות חמאה
1 כפית מלח
3/4 כוס חלב
1 כף מים פושרים
½ 2 כפיות שמרים יבשים
1 ביצה גדולה
½ 3 כוסות קמח לחם

הכנה:
1. לערבב בתוך הקערה את הסוכר, החמאה והמלח.
לחמם את החלב עד היווצרות בועות קטנות מסביב לדפנות הסיר. לשפוך את החלב לתוך הקערה עם תערובת הסוכר ולאחד. לצנן עד שיהפוך לפושר.

2. להמיס את השמרים בכוס/קערית עם מים פושרים.
לתוך הקערה עם החלב הפושר להוסיף ביצה ולערבב יחד.

3. לנפות את הקמח לקערה עם תערובת החלב ולהוסיף שמרים. ללוש לבצק חלק.
להחזיר את הבצק לקערה משומנת, לכסות עם ניילון ניצמד או עם המגבת ולהשאיר לתפוח לשעתיים עד להכפלת נפחו.

4. לחמם תנור ל-180 מעלות צלסיוס. לשמן את תבניות המאפינס ולהניח בצד.

5. אחרי שהבצק תפח להוציא אותו מהקערה למשטח עבודה מקומח, לחבוט בבצק התפוח בכף יד קפוצה כדי לשחרר בועות אוויר. ללוש קלות עד לקבלת מרקם גמיש.

6. לקרוץ חתיכות מהבצק וליצור כדורים בגודל כ-2.5 ס"מ, לשים כל שלושה לתוך התבנית (ראו תמונה למטה).
לאפות כ-15-20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. להוציא מהתבניות ולצנן על רשת.

הכמות: כ-12 לחמניות.

הערות שוליים: הפחתתי את כמות הסוכר ל- ½ 2 כפות במקום ¼ כוס. הלחמניות יצאו עם מתיקות עדינה.
במתכון המקורי לא צוין האם יש צורך להשאיר את הכדורים בתוך התבניות להתפחה נוספת, לכן השארתי אותם לתפוח לעוד כ-20 דקות ואחרי זה הכנסתי לתנור חם.
יצאו לי רק 7 לחמניות במקום ה-12 המובטחות, אבל אולי זה משום שתבניות המאפינס היו גדולות יותר משהמתכון התכוון.

הולך נהדר עם חמאה וריבה או חמאה ודבש.

בתיאבון!






Nati

תגובה 1:

  1. מקסים! אהבתי את הצורה המיוחדת!
    ובהחלט עם עוד קצת חמאה זה תמיד טעם מנצח!:-)

    המשך ערב נפלא!
    אלנה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...