יום רביעי, 1 בפברואר 2012

סלט חצילים על האש




למעשה מקור המתכון כלל וכלל לא על האש ולא בתנור. מתכון זה נולד מתוך מתכון אחר של סבתא שלי, חשבתי איך אני יכולה לשדרג אותו ע"מ לשמור על יותר וויטמינים בחציל. במתכון של סבתא קוביות החציל מבשלים במים לפני שמתחילים לתבל אותם. בפועל יוצא מאוד מאוד טעים. ובשנים אחרונות נולד במוחי המתכון אחר כאשר טעמו גם שונה מהמתכון המקורי. בעצם מה שנשאר מהמקור זה רק חומרי גלם, כי את אופן ההכנה שיניתי לחלוטין.


מרכיבים:
חציל גדול אחד
פלפל גמבה אדום גדול אחד
1-2 שיני שום
חומץ
מלח
מעט סוכר

הכנה:
1. לשטוף את החציל והפלפל במים קרים ולנגב היטב.

2. לחמם תנור מראש לחום גבוה מאוד. לשים חציל יחד עם הפלפל על תבנית האפייה, לעשות חתך קטן בפלפל ובחציל בעזרת סכין. לצלות עד שהקליפה משחירה, טיפה מתכווצת ונשרפת בחלק מהמקומות והחציל מתרכך. את אותה הפעולה ניתן ורצוי לבצע על הגריל.

3. לתת לחציל להצטנן. בעזרת הידיים להסיר קליפה מחציל שלם, או לחילופין לחצות את החציל לחצי ולהוציא את התוכן בעזרת כף. להסיר קליפה גם מהפלפל.

4. את החציל ניתן לחתוך לקוביות קטנות או לפרק ל"חוטים" עבים בעזרת מזלג. לחתוך את הפלפל לקוביות.

5. להעביר את החציל והפלפל לקערה, להוסיף קצת מלח, כרבע כפית סוכר, שיני שום חתוכות דק דק, וכף חומץ. לערבב הכל בעדינות, לטעום ולשפר תיבול. טעם הסלט אמור להיות פיקנטי-עוקץ, וזאת עבודה של החומץ והשום.

הערות שוליים: לאחר כ-20 דקות יש לבדוק מה מצב הפלפל בתנור, הפלפל נאפה מהר יותר מהחציל. לכן, במידה ומכניסים את הירקות ביחד לתנור לעקוב אחרי הפלפלים שלא ישרפו.

את הקליפה מהחציל אני מורידה רק עם הידיים למרות האופציה להוציא את התוכן בעזרת כף. זה מאוד קל: פשוט לצבוט את קליפת החציל במקום הכי נוח לזה ולמשוך. נשאר לנו חציל שלם על הצלחת, וכעת חותכים אותו לחצי ובודקים אם אין הרבה זרעים בתוכו. במידה ויש, להוציא את הכל. ע"מ לא להיתקל בחציל עם כמות הזרעים יותר מתוכן, בוחרים את החצילים הקלים ביותר.

את החומץ לא ניתן להחליף בלימון (כמו שאני נוהגת לעשות במתכונים רבים אחרים), משום שהתוצאה שאנו צריכים לקבל היא עוקצנות ולא חמיצות. למעשה ניסיתי סלט זה גם עם לימון, יוצא לא רע, אבל משמעות הסלט משתנה ואין את האפקט הנדרש.

את כמות השום, החומץ והסוכר להתאים לפי הטעם. יותר מדי שום ייתן חריפות מיותרת, כמו כן יותר מדי חומץ יצרוב בגרון.

במידה ומחליטים לצרוב את החצילים על אש הכיריים, לא לשכוח לצפות את התנור באיזור הכיריים בניר אלומיניום, אחרת זה מלכלך.
בתיאבון!



Nati

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...