יום חמישי, 2 בפברואר 2012

המבורגר




גיליתי כי המבורגר זה מאכל שרובם אוהבים. לא יודעת האם בהשפעת מק'דונלדס ורשתות דומות, או שזה פשוט כה טעים לאנשים. אני אישית מתייחסת להמבורגר די באדישות, אבל עבור אנשים מסוימים זה מאכל מאוד אהוב. כמובן אפשר להסתפק במק'דונלדס במקום להשקיע בארוחה, או להזמין משלוח לארוחת ערב ושוב להתחנן שיוסיפו יותר חסה ורוטב, לא ישכחו להוריד בצל וידאגו שהבשר יהיה באמת חם וטרי. אבל לרוב על ההערות האלה צריך לחזור כמה פעמים ולעתים גם להחזיר את המוצר ע"מ לקבל באמת את מה שביקשת מהתחלה.

אז למה שלא נקל על אהובנו ונפתיע אותם עם לחמניות הכי טריות שיצאו הרגע מהתנור, עם קציצה עסיסית ושמנמנה, עם הרבה ירקות כמו שהם אוהבים ועם מבחר רטבים העדיפים עליהם. האמת, הדבר היחידי שאני אוהבת בהמבורגר של מק'דונלדס – זאת הלחמנייה. וגם את הלחמניות המתאימות כבר למדנו להכין.


מרכיבים:
לחמניות המבורגר ככמות המנות

לקציצת המבורגר:
1 קג' בשר בקר טחון, רצוי עם שומן
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 חלמוני ביצה
1 כפית חרדל דיז'ון
פלפל צ'ילי גרוס
1 ענף טרגון טרי, קצוץ דק
קורט אגוז מוסקט מגורר
3 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור לזרייה לאחר הטיגון

דרייסינג:
חסה חתוכה/קרועה לפיסות קטנות
עגבנייה חתוכה לטבעות
מלפפון חמוץ חתוך לטבעות
בצל חתוך לטבעות

רוטב בסיסי להמבורגר:
5 כפות מיונז
5 כפות קטשופ
1-2 כפית חרדל
אופציונלי 2 כפיות טבסקו ופלפל שחור לקבלת רוטב חריף


הכנה:

המבורגר:
1. לשים את כל מרכיבי ההמבורגר לתוך קערה גדולה. לערבב הכל יחד וללוש היטב כ-5 דקות. את המלח והפלפל מוסיפים בסוף, רק לאחר הטיגון.

2. ליצור קציצות בגודל קצת יותר גדול מהלחמנייה עליה יונח ההמבורגר. לשטח את הקציצה ולהניח על מגש. להמשיך כך עם שארית המסה הבשרית. כאשר מתמלא המגש בקציצות, להשאירו במקרר לחצי שעה לאיחוד הטעמים וקשירת הבשר לקציצה מוצקה.

3. כנהוג, צולים את ההמבורגר על הגריל. זאת צורה הכי נכונה להכנת המבורגר. אך סביר כי אף אחד לא ירוץ להדליק גריל פחמים רק בשביל כמה המבורגרים. לכן כתחליף ניתן לטגן את הקציצות על מחבת פסים כבדה אשר מראש חוממה מאוד, עם קצת שמן.

4. מטגנים את הקציצות כ-4-5 דקות מכל צד (אם כי משך הטיגון בהתאם לגודל ומשקל הקציצה), מסירים מהמחבת לצלחת או מגש ומייד זורעים קצת מלח ופלפל שחור.

הכנת הרוטב:
מערבבים יחד כל מרכיבי הרוטב.

הרכבת המנה:
1. חוצים לחצי את הלחמניות ומשחימים טיפה בטוסטר. הליך ההשחמה הוא הליך קרמליזציה כאשר נשרפים קצת הסוכרים על פני הלחמנייה ויוצרים מעין קרום דק אשר לא נותן לרוטב להרטיב את הלחמניה.

2. מניחים על משטח עבודה חצאי הלחמניות עם הצד החתוך כלפי מעלה.  על החלק התחתון של הלחמנייה (זה שבלי השומשום) שמים כשתי כפיות רוטב (או לפי המידה הרצויה ולפי גודל הלחמנייה), מעל הרוטב  חסה, שתי פרוסות עגבנייה, 4 פרוסות מלפפון חמוץ וטבעות הבצל.

3. על אותו החלק התחתון עם הירקות מניחים את ההמבורגר, עוד כפית רוטב וסוגרים עם הכיפה של הלחמנייה.

הערות שוליים: ניתן לגוון עם הירקות ועם ההגשה כולה. כאן הבאתי את ההגשה הבסיסית של מסעדות הג'נקפוד, אבל זה כמובן לא חובה (רק לאלה שמתעקשים שיהיה "כמו במק'דונלדס").

צורת הגשה אחרת: להניח את ההמבורגר על הלחמנייה היבשה (אך עדיין כולל הליך הקרמליזציה), לשים על צידה של הצלחת. להכין סלט ירקות: עגבניות שרי חתוכות לחצי, מלפפון טרי לחצאי טבעת, בצל ירוק או לחילופין לחתוך בצל סגול לחצאי טבעות דקיקים, להוסיף רק מלח, לערבב. להגיש בנפרד את הרטבים: רוטב כמו שצוין בפוסט זה, קטשופ ומיונז בנפרד, רוטב ברבקיו, או כל רוטב שרוצים. ברוטב כל אחד יוכל לתבל גם את הסלט שלו וגם את ההמבורגר.

את ההמבורגרים שלי הכנתי עם בשר מעורבב: חצי בקר וחצי עוף.

בתיאבון!



Nati 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...