יום שני, 6 בפברואר 2012

סלט מלפפונים ברוטב נענע




מלפפון זהו ירק הכי אהוב עלי. טעים לכרסם אותו בלי כלום חתוך לרבעים או חצאים, טעים בשילובים עם ירקות אחרים בסלטים, וטעים ביותר כאשר הוא המרכיב העיקרי בסלט. לפי דעתי שמיר הוא התבלין המתאים ביותר למלפפון, אבל הפעם הוא היה מיותר. טעמו מאוד דומיננטי ועלול לטשטש את טעמה העדין של נענע. אז הפעם וויתרתי. ויצא פשוט מעולה! אני מאוד ממליצה לנסות סלטי מלפפונים לצד ארוחות מורכבות כיוון שטעמם המרענן ומרקמם המימי מאוד מסיעים להתפטר מתחושת הצימאון ושומניות כשאוכלים ארוחות .


מרכיבים:
4 מלפפונים ארוכים

1 לימון
¼ כוס שמן לסלט
מלח

7 גבעולי נענע טרייה (לקחת רק את העלים)
5 עלי בזיליקום טרי (רק עלים)
1 שין שום כתוש

הכנה:
1. שוטפים היטב את המלפפונים ופורסים לאורך בעזרת מנדולינה או קולפן.

2. לתוך קערית קטנה (ועדיף אפילו צנצנת קטנה עם מכסה) כותשים את השום, קוצצים דק את הנענע והבזיליקום. מוסיפים מיץ מלימון אחד, שמן ומלח. טורפים הכל יחד.

3. את המלפפונים יחד עם הרוטב מעבירים לתוך קערה רחבה, מערבבים בעדינות. מניחים את הסלט בתוך כלי הגשה ומגישים מיד.

בתיאבון!



Nati

2 comments:

  1. נטוש התמונות משגעות ובטוחה שגם הסלט נפלא

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יקירה!
      איזה כיף לי לראותך כאן :-)

      לילה טוב,
      נטי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...