יום ראשון, 11 במרץ 2012

פודינג אורז




שבוע נהדר לכולם! סוף שבוע עבר ובוקר שבת שלווה שיש רק פעם אחת בשבוע עבר גם כן. התחלנו שבוע מטורף חדש, אבל אם בכל זאת למי מכם יש איזה בוקר פנוי בשבוע פנקו את עצמכם בארוחת בוקר נעימה במיוחד.

כשמגיע סוף שבוע ההרגשה היא שהזמן עומד מלכת. לא בכל המובנים, כי אפשהו השבת עוברת הכי מהר מכל יום אחר, אבל עצם זה שלא צריך למהר לקום יחד עם הציפורים, ולא צריך להלביש את הילדים לגן על אוטומט עם עיניים עצומות למחצה, ולא צריך להכין תה בכוס טרמית כדי לשתות תוך כדי נהיגה, וכמובן לא צריך לבלוע איזה כריך חנק בשני ביסים גדולים – ההרגשה היא שהזמן עומד מלכת.

בסוף שבוע אפשר להמשיך להתפנק במיטה עד שקרני השמש יתחילו לדגדג את העיניים והאף, הילדים היחפים בפיג'מות פרחוניות שלהם עם שיער פרוע ופזור אחרי שנת לילה יכולים לקפץ על מיטת ההורים עד שכל המשפחה תחליט לקום לארוחת הבוקר. ולארוחת הבוקר אפשר להכין קנקן גדול של תה צמחים ארומטי לכולם וללגום בנחנת בשלוקים קטנים ומענגים ולחוש איך הוא עובר בגרון ומחמם את כל הגוף. ואחרי שכוס תה חם ונעים עזרה להתעורר סופית, אפשר להשקיע בארוחת בוקר טעימה במיוחד. לא עוד ארוחת בוקר דלה של לחם עם קוטג', פתי-בר עם שוקולד, או יוגורט עם גרנולה, ואפילו לא חביתה בפיתה. בסוף שבוע ארוחת בוקר צריכה להיות מפנקת במיוחד. וכזאת שכל בני המשפחה יהנו ממנה, כולל הגוזלים הכי קטנים.

וכשאני מדברת על פודינג אורז, אני מתכוונת למאפה אורז רך כמו עננים, מתקתק כמו צוף, עשיר ונעים כמו קרם שמנת, ומעניין בזכות הפירות והתיבול. תאכלו בנחת וצאו לטיול! סוף-סוף שבת נעימה וחמה לפנינו – לא להחמיץ :-)

מרכיבים (ל3-4 מנות אישיות):
2 כוסות אורז מבושל
1/2 1 כוסות חלב
קליפת תפוז מגוררת (רק החלק הכתום)
קורט אגוז מוסקט (אני משתמשת אך ורק באגוזים שלמים שאני מגררת בפומפיה דקה בזמן הבישול)
4 כפות מלאות סוכר וניל בהכנה ביתית (או לחילופין 4 כפות סוכר רגיל ושקית סוכר וניל קנוי)

1/3 דלורית
1 בננה
1 תפוח עץ (מהסוג גרני סמית)

1/2 מיכל שמנת מתוקה
סוכר לעיטור

הכנה:
1. בסיר בעל תחתית עבה לערבב את חמשת המרכיבים הראשונים. לשים על אש בינונית.
ובינתיים: לקלף את הדלורית ולחתוך לקוביות קטנות.
לחתוך לחצאי טבעות את הבננה.
לקלף את התפוח, להוציא ליבה ולחתוך לקוביות.
להוסיף את הפירות לסיר כשהחלב והאורז כבר התחממו, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל תוך בחישה מתמדת כ-10-15 דקות או עד שהחלב כמעט נספג באורז והאורז מתנפתח מעט ומתרכך מאוד.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות.
לסדר את האורז המבושל בתבניות אפייה אישיות. בעזרת כף לזלף בכלים מעל האורז את השמנת המתוקה.
לסדר את התבניות האישיות על גבי תבנית אפייה של התנור ולאפות 25 דקות. לאחר 25 דקות להגביר את חום התנור ל-250 מעלות, להוציא בזהירות את התבנית מהתנור ולפזר סוכר או סוכר וניל ביתי מעל האורז. לאפות 7-10 דקות נוספות בחלק העליון של התנור, הסוכר אמור להתקרמל.

הערות שוליים: תטעמו את האורז במהלך הבישול ותוסיפו סוכר במידת הצורך.

אם במהלך בישול האורז עם החלב והפירות החלב נספג מהר מדי ועוד לפני שהאורז התנפח מעט והפירות התרככו, ניתן להוסיף עוד קצת חלב.

בכל תבנית אישית להוסיף כ-3 כפות שמנת מתוקה.

בתיאבון!

נ.ב העוגה התפרסמה לראשונה באתר onlife.












 Nati

2 comments:

  1. זה נראה ממש טוב!
    למרות שאצלי אורז מתוק משויך לדיסה של פעם אז אני לא כל כך מתחברת לזה. גם בן זוגי הטורקי לא אוהבת את הסוטלאץ' שזה גם סוג של פודינג מתוק. בקיצור לטעום אני מוכנה להכין בבית כרגע אין בשביל מי :-)

    שבת נהדרת יקירה!
    אלנה

    השבמחק
    תשובות
    1. בשביל הילד :-) תדעי לך שבמקור זאת הייתה אמורה להיות דייסת אורז לארוחת בוקר של שלו. וברגע אחרון התחרטתי והפכתי את זה לפודינג אורז. אבל מי שעמד בראש המחשבה היה תותי :-)

      ובכלל, מה רע בדייסה של פעם? ;-)

      האמת, אני מתה על אורז עם חלב וכוסמת עם חלב. אני תמיד, אבל תמיד, מבשלת דיסות כאלה בבוקר אחרי שנשאר לי קצת אורז או כוסמת מאתמול.

      בכל אופן, תודה שהגבת גם אם את לא מתה על המאכל!

      שיהיה לך לילה טוב,
      נטי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...