יום שלישי, 10 באפריל 2012

פילה דג בס עם פטרוזיליה, אורגנו, עגבניות שרי לצד פירה


בימים המטורפים של חוה"מ, למי בכלל יש זמן וחשק לבישולים מורכבים וארוכים? בגדול, כשאני שומעת "אוכל מהיר הכנה" אני מעבירה את העמוד/הערוץ/האתר הלאה. לא אוהבת מאכלים שחסר בהם משהו או שמכילים תוספות טעם למיניהן המחפים על חוסר שלמות של המאכל. ורק על המתכונים הגאוניים של ג'יימי אוליבר אני יכולה לסמוך בעיניים עצומות ולדעת שאזכה ב-100% הצלחה גם אם המתכון מהיר יחסית. במתכון שלו ג'יימי אוליבר מכין דג מוסר עם פטרוזיליה, אורגנו ופלפלונים. אני הכנתי עם דג בס ועגבניות שרי לצד פירה תפוחי אדמה. זה באמת מהיר ומושלם!


מרכיבים:
לדג:
4 פילה בס
2 כפות שמן
1/2 כף אורגנו מיובש
2 חופנים נדיבים פטרוזיליה טרייה קצוצה דק מאוד
2 חופנים עגבניות שרי חצויות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 לימונים חצוים

לפירה:
5 תפוחי אדמה בינוניים
מים לבישול עד כיסוי תפ"א
1 כף מלח
60-80 גר' חמאה
½ עד 3/4 כוס חלב

הכנה:
1. דג: אם משתמשים בדג קפוא, מקפידים לנגב אותו היטב אחרי ההפשרה ולפני ההכנה.
למרוח את הדגים ב-1 כף שמן, להמליח ולפלפל.
בקערה לערבב פטרוזיליה קצוצה, אורגנו מיבש, 1 כף שמן ועגבניות שרי.

2. לחמם מראש את התנור ואת התבנית לחום גבוה מאוד (225 מעלות).
להניח את הדגים על תבנית חמה – הם ירחשו וייצרבו מייד. לשים מעל הדגים את תערובת הפטרוזיליה (ממש להדק עם הידיים), ואת חצאי הלימונים לסדר על גבי התבנית. להחזיר את התבנית לחלק העליון של התנור, כדי להשחים מעט את הדגים. לאפות 10 דקות.

* במידה והדגים לא נראים מוכנים לאחר 10 דקות, אפשר להוריד את התבנית לחלק התחתון ולאפות עוד כ-5 דקות.

3. פירה: לקלף את תפוחי האדמה, לשטוף, לחתוך לחצי ולסדר בסיר, למלא מים כ-1 ס"מ מעל תפוחי האדמה ולהמליח להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שבנעיצת סכין תפוחי אדמה מורגשים רכים (20-30 דקות לאחר הרתיחה).

4. לסנן את מי הבישול לחלוטין. בתוך הסיר לרסק את תפוחי האדמה היבשים למחית בעזרת ממעך פירה ידני. אם המחית כבר מספיק חלקה ונטולת גושים גדולים, להתחיל להוסיף חמאה חתוכה לקוביות קטנות, בכל פעם כמה קוביות וכל הזמן להמשיך למעוך. להוסיף בהדרגה חלב חם, בכל פעם כמה כפות. להמשיך למעוך אחרי הוספת כל מנת החלב. כמות החלב הנדרשת ל-5 תפ"א בינוניים בערך ½ כוס (אפשר לחמם מראש קצת יותר).

* בתוצאה הסופית הפירה אמור להתקבל קל, רך, ללא גושים וחלק.
יותר מדי חלב יעשה את הפירה דליל ולא נעים, ומעט מדי חלב ישאיר את הפירה כבד וחונק.

5. להגיש את הדגים לצד פירה, אם התקבל רוטב מצליית הדגים אפשר לזלף מעט מעל הפירה.

הערות שוליים: רעיון גאוני לשים את הלימונים בתנור יחד עם הדגים. כשהלימונים חמים קל מאוד לסחוט מהם את המיץ וגם הטעם מתקבל מאוד מרוכז. את השיטה הזאת הכרתי מהספרים של ג'יימי אוליבר ומוזר לי שבמסעדות ובאולמות ארועים לא מכירים את זה ותמיד יש צורך להילחם בלימון הנוקשה.
 
בתיאבון וחג פסח שמח!

נ.ב המתכון ייכנס גם לקטגוריה של אוכל לתינוקות וילדים.






  וצלחת לבונבון - מנה נהדרת לקטנטנים!




Nati

תגובה 1:

  1. נראה נפלא! אני תמיד-תמיד בעד דגים!
    זה מבחיבות הבודדות שאני חולקת עם אלון(בן זוגי) וגם ג'וניור ירש את זה, איזה כיף!

    תודה על המתכון וסוף שבוע נפלא!
    אלנה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...