יום ראשון, 5 באוגוסט 2012

אורז עם עוף



לא תמיד אני אוהבת אוכל פשוט, אבל האורז הזה תמיד נשאר הפייבוריט שלי כאשר מדובר באוכל פשוט, מזין, טעים ובלי הרבה השקעה. המתכון הזה הוא מסוג המתכונים שמצילים את המצב כאשר צריך להכין ארוחת צהרים טובה ובלי להשקיע הרבה זמן ומאמץ. אורז עם עוף יוצא לי להכין לעיתים די קרובות, בעיקר כשאני חוזרת מהקניות ועלי לסדר את הכל למקומות, ו-ע-ד ש-א-ס-י-י-ם פיות רעבים מתחילים לנבור בשקיות. ובשקיות... בשקיות יש לי כרעים טריות שאפשר מייד להכין, ובלי לעמוד שעות מעל הסיר להמשיך לסדר את הקניות.

בשל פשטות המתכון אפילו חשבתי שהוא בכלל לא ראוי להופיע בבלוג, אך במחשבה שנייה, הבלוג שלי משמש לא רק את המנויים אלא גם את כל אותם בני המשפחה והחברים שמבקשים ממני מתכונים של מה שאכלו אצלי בבית, וכמובן יעבור בירושה גם לדורות ההמשך.

מרכיבים:
2 כרעיים של עוף מחולקות ל-4
1 כף שמן
1 בצל גדול
1 גזר גדול
3 שיני שום
1/2 פלפל גמבה אדום
1 עגבנייה גדולה מגורדת בפומפייה
.....................................................
1 כוס אורז
2 כוסות מים
.....................................................
1 עלה דפנה
1/3 כפית זרעי שומר טחונים
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
....................................................
הכנה:
1. לחמם סיר עם מעט שמן. להניח את חלקי העוף עם העור כלפי מטה, לעשות אש בינונית ולסגור מכסה. לטגן עם מכסה סגור כ-10 דקות. כאשר העור מתחיל להיות זהוב להפוך את הכרעיים לצד שני ולהמשיך טיגון 5-7 דקות נוספות.
..............................................................................................................................................................
2. לקצוץ בצל לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר עם העוף, לערבב.
לפרוס את הגזר לז'וליינים (בעזרת סכין או מנדולינה) ולהוסיף לבצל, לערבב.
לפרוס פלפל גמבה אדום לרצועות דקות ולהוסיף לסיר, לערבב.
להוסיף את כל התיבול והשום הקצוץ. לערבב את תוכן הסיר, להוסיף עגבנייה מגורדת ולהנמיך את האש (אם יש צורך להוסיף כשתי כפות מים). לבשל על אש נמוכה 2 דקות.
...............................................................................................................................................................
3. להוסיף לסיר את האורז השטוף והמיים, להגביר אש, להביא לרתיחה תחת מכסה סגור, להנמיך את האש להכי קטנה ולבשל במשך 25-30 דקות עד שהאורז רך.

הערות שוליים: מנה מאוד אהובה על שלו מאז שהוא בן שנה וקצת ועד היום. לכן בהחלט אפשר לשייך גם למדור של אוכל לילדים.

בתיאבון!







 
Nati

2 comments:

  1. מבחינתי הכי חשוב שהאוכל יהיה טעים! אם זה פשוט או מסובך זה לא משחק אצלי תפקיד מרכזי!
    והאורז שלך נראה ממש-ממש טעים!

    גם אני חושבת שהבלוג הוא סוג של ירושה למשפחה ואם סבתות שלנו היו מנהלות בלוג החיים שלנו היו קלים הרבה יותר :-)

    שיהיה המשך יום מקסים וטעים!
    אלנה

    השבמחק
    תשובות
    1. זה סוג של מנת הצלה :-) בלי הרבה בילבולי מוח יש ארוחה מלאה.
      אני לא תמיד אוהבת מנות מהירות או פשוטות, אבל חייבים להחזיק כמה כאלה ברשימה בדיוק למקרים כשחייבים לאכול אבל אין הרבה זמן (ואני מתכוונת לממש אין זמן חחח) ואוכל קנוי לא בא בחשבון.

      אני תמיד חושבת האם בעוד עשרים שנה הבלוגים שלנו יהיו רלוונטיים או שיימחקו, האם זה באמת יישאר לילדנו... ואולי כדאי באיזשהו שלו להדפיס כספר :-)

      המשך יום נעים שיהיה לך,
      נטי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...