יום שלישי, 18 בדצמבר 2012

אורז עם עלי מנגולד




אני ממש נהנית מזה שכיום אני חיה במדינה שבה אורז הוא אחד מחומרי גלם עיקריים ומגוונים על מדפי הסופרים. במשפחה ממנה באתי אף אחד לא מת על אורז. ואולי גם אני לא הייתי אוהבת אם היינו נשארים לגור באוקראינה (למרות שהיום בטח המצב שונה גם שם). האורז שאני זוכרת מלפני 16 שנה באוקראינה היה אורז דביק מאוד איך שלא תבשלו אותו. תאמינו או לא, אבל היינו שוטפים את האורז לאחר בישול(!) תחת זרם מים קרים כדי להיפטר מהדביקות הלא נעימה שלו. או שהאורז הכיל יותר מדי עמילן, או שזה פשוט היה סוג אורז (אחד והיחיד שהיה אז, כזכור לי) כזה. אז ברור למה אצלנו במשפחה (ובכלל רוסים רבים) אין מי שאוהב אורז. הוא היה לא נעים בעליל. הדבר היחידי שהאורז שימש אותנו זה ממולאים.

אבל בגדול אני דווקא כן מאוד מאוד אוהבת אורז. ברגע שמגלים את הדבר הטוב, הנכון והאיכותי קשה לא לאהוב אותו. בפרט שאורז זה כמו לחם - מה שלא תשימו עליו או לצידו – הכל הולך – מתוק, מלוח, חריף, רטוב, יבש, בשרי או צמחוני.

מרכיבים:
1/2 חבילה של עלי מנגולד
1 בצל גדול
2 עגבניות
3 שיני שום
1/4 כפית כמון
1/2 כפית רוזמרין יבש
1/4 כפית צ'ילי גרוס יבש
1 כפית מלח

1 כוס אורז
3/4 1 כוס ציר עוף

הכנה:
1. לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בסיר בו יתבשל האורז עד קבלת צבע זהוב עדין.

2. לשטוף ולקצוץ את עלי המנגולד, להוסיף לסיר עם הבצל ולאדות עוד 4-5 דקות על אש בינונית.

3. עגבנייה אחת לחתוך לקוביות קטנות ואת השנייה לגרד בפומפייה. להוסיף לסיר ולהוסיף גם שום קצוץ דק-דק.
להוסיף את התיבול ולהמשיך לבשל את הכל יחד עוד כ-10 דקות על אש בינונית.

4. להוסיף את האורז והציר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש להכי קטנה ולבשל כ-30 דקות תחת מכסה סגור עד שהאורז סופח את כל המים ומתרכך.

הערות שוליים: האורז הזה הוכן לפני שנה כשבונבוני שלי היה בן שנה וחצי והוא נהנה מאוד לאכול אותו. המלצה שלי, תתחילו להרגיל את הקטנטנים שלכם למגוון עלים ירוקים כבר מהגיל הקטן כי אח"כ אין מצב שתכניסו להם לפה משהו ירוק! אני רואה את זה על ילדים שמסביב – מי שלא אכל ירוקים בקטנות, לא מסכים אפילו לטעום בגיל 3-4, שלא לדבר על גיל 10...

בתיאבון!




 תותי לפני שנה

Nati

תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...