יום חמישי, 28 בפברואר 2013

פסטה עם טונה ותבלינים


מתכון ישן ותמונות עתיקות (נא לא לשפוט בחומרה), זהו מתכון מהבלוג הקודם שלי וכעת הגיע זמנו לעבור למקום חדש. 

מנה מהירה וריחנית מוכנה תוך דקות. בתוספת סלט ירקות טריים מהווה ארוחה נהדרת. כל המוצרים במנה זו תמיד זמינים ונגישים, לכן היא מהווה פתרון מעולה לארוחת צהרים כאשר אין הרבה זמן לבישולים מושקעים והיא כמובן הרבה יותר עדיפה על כריך יבש או בורקס. על בסיס המתכון הפשוט הזה ניתן לגוון ולשדרג פסטות עם ירקות, דגים או פרות ים.

מרכיבים:
250 גר' פסטה
שמן
3 שיני שום
½ כפית עלי מרווה טריים קצוצים גס
½ כפית טימין טרי
1 כפית עלי בזיליקות טריים קצוצים גס
½ כפית שבבי פלפל צ'ילי
1 קופסת טונה
גבינה צהובה מגוררת
מלח

הכנה:
1. להרתיח מים בסיר גדול. להוסיף ככף מלח ופסטה. לבשל עד למצב al dente, כ-8 דקות.
לסנן את הפסטה.

2. במחבת גדולה לחמם שמן לטמפרטורה גבוהה. להוסיף שום חתוך לטבעות ואת כל התבלינים למעט טונה וגבינה. להמשיך את הליך הבישול כ-30 שניות.

3. אל מחבת השמן והתבלינים להוסיף פסטה מסוננת, לערבב יחד עם השמן. לאחר מכן להוסיף את הטונה, לערבב.

4. להעביר את הפסטה לצלחת הגשה, לפזר גבינה מגוררת מלמעלה.

הערות שוליים: ניתן לגוון מנה זו בקישואים פרוסים דק ומטוגנים יחד עם התבלינים (הגרסה האהובה עלי); בזיתים; צלפים; בצל ירוק ופטרוזיליה – כל אחד ודמיונו הוא.

בתיאבון!


Nati


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...