יום שלישי, 9 באפריל 2013

קציצות דג מאודות






ערב טוב!

קצת זנחתי את הבלוג בחודש האחרון, אבל זה רק בגלל חוסר מזן לעדכן. היה לנו החודש חג הפסח שאירחתי אצלי בבית, אמנם במעגל מאוד מצומצם הפעם, אך עדיין זה בישולים, ניקיונות, אירוח... אחר כך הייתה לנו הזכרה של סבתא שלי, ויום הולדת של הגוזל – עשיתי לו חגיגה יום אחרי יום, תחילה עבור הילדים ואח"כ עבור המשפחה, וזה היה מלחיץ ומעייף בטירוף. ובנוסף להכל יש גם סידורים יום יומיים. ועכשיו אני פנוייה :-) עד הלידה נותרו רק כשלושה חודשים וצריך לנצל את הזמן בין היתר לעדכונים בבלוג כי אח"כ בטח לא יהיה לי כל כך פנאי וחשק לשבת מול המסך.

קציצות דג מאודות הכנתי לנו לראשונה לפני כשנה. שלו היה כמעט בן שנתיים ועדיין השתדלתי להימנע מהרבה אוכל מטוגן וכבד. חוץ מזה שזה מכביד על מערכת העיכול, הגוזל שלי לא אוהב לאכול מאכלים עם מרקמים קשים. ואני הכי מבינה אותו. אנחנו בתור מבוגרים כבר התרגלנו לכל מיני סוגי אוכל ומרקמים ומסתדרים איתם גם אם בפועל גם לנו מרקם מסוים לא נעים כ"כ. אם זה טעים לנו אז אנו מנסים להתיידד גם עם המרקם. ואילו אצל פעוטות זה אחרת. מה שלא נעים לו בחיך מיד מוצא דרך החוצה. לכן קציצות מאודות זאת אלטרנטיבה נפלאה גם לקטנים, ואלטרנטיבה בריאה גם לגדולים. ואם חוששים מהטעם העדין מדי לעומת קציצות מטוגנות, הרי שאפשר להתאים גם רוטב שיהפוך את הקציצות המאודות לטעימות במיוחד.

מרכיבים:
לקציצות:
350 גרם פילה דג בלי עצמות
1/3 כוס אורז מבושל למחצה
1 ביצה
1 כף שמיר קצוץ דק-דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק-דק
1/4 כפית זרעי שומר טחונים
קליפת לימון מגוררת
2 כפיות קורנפלור
מלח, פלפל

לרוטב:
20 גרם חמאה
1 כף קמח
1/3 כוס חלב
קורט זרעי חרדל טחונים
1 כפית שמיר קצוץ דק-דק
מיץ מ-1/2 לימון
מלח

הכנה:
1. במעבד מזון/מטחנת בשר לטחון את הדג.

2. להעביר את הדג לקערה ולהוסיף אורז, ביצה, קורנפלור והתבלינים. לערבב את הכל לתערובת אחידה.

3. לחמם סיר עם מיים (הכי נוח להשתמש בווק) ומעליו להניח כלי אידוי (אני משתמשת בכלי אידוי מבמבוק). בתוך קערת האידוי להניח עיגול של נייר אפייה כאשר הקוטר שלו קטן ב-1 ס"מ מקוטר הקערה.

4. ליצור כדורים לא גדולים מדי מתערובת הדג ולהניח אותם בתוך קערת האידוי במרחקים של 1 ס"מ זה מזה.
לסגור את מכסה הקערה ולאדות את הקציצות כ-15-20 דקות.

5. להכין את הרוטב: להמיס במחבת את החמאה, להוסיף את הקמח, לערבב מיד ולהוסיף את החלב.
להנמיך את להבת האש לבינונית ולהמשיך בישול תוך ערבוב מתמיד.

להוסיף את כל מרכיבי התיבול, לערבב היטב, להנמיך את האש להכי קטנה ולבשל עוד כ-5 דקות. הרוטב אמור להיות סמיך וחלק (בלי גושים ובלי המרקם של קמח). אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף כף או שתיים חלב.

6. להגיש חם בליווי רוטב לימון-שמיר.

בתיאבון!










 Nati

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...