יום שבת, 6 בספטמבר 2014

פאי שוקולד קרמל ואגוזים (של Todd Welveart זכה במקום ראשון בתחרות הפאים ב-2006);


שלום חברות וחברים! מרגיש לי כאילו לפחות נצח לא כתבתי ולא עדכנתי. אז אקדים ואומר תודה לכל מי שכתב לי, ושאל, והתעניין, והמשיך לחכות בנאמנות. אין לי אפילו הסבר מוצדק להפסקה כה גדולה באמצע החיים. פשוט כך הרגיש לי לנכון. קורה לפעמים שאין חשק להתעסק אפילו בדברים שהכי אוהבים. כמובן שגם הקייץ תרם לכך, החופש הגדול של שלו שאני אישית חיכיתי לו יותר מאשר שלו עצמו חיכה. היה לנו כיף בחופש, היה עמוס, היה מעניין ועדכון הבלוג לא עמד בראש סדר העדיפויות. הקדשתי את כל הקייץ נטו לילדים שלי והנה זה נגמר, כל כך מהר לצערי (אני יודעת שרוב האימהות רוצות לקרוע אותי על המילים האלה ;-), אבל באמת באמת שהייתי מוכנה להאריך את החופש הגדול בעוד חודש), ואני מרגישה שעכשיו יהיה לי יותר זמן וחשק לחזור לבלוג שהתגעגע אליי.



אז מה בתפריט שלנו היום? פאי מדהים שהכנתי ליום הולדת שנה של הגוזלית שלי. עוגות זילוף ועוגות מקושטות לא מדברות אליי כלל, למרות שהיום זה הכי טרנדי לילדים. אבל משהו מאוד מלאכותי מרגיש לי בעוגות הללו. אני תמיד בוחרת בעוגות טעימות ומושקעות. מושקעות לפני הכל בטעם ולא בקישוטים של צבעי מאכל מלאכותיים וסוכר. כדי לבחור עוגת יום ההולדת ללוטם עברתי על המון מתכונים, חיפשתי משהו פחות שגרתי מעוגת שוקולד בחושה, או עוגת ספוג עם קרם קצפת, אבל גם קצת פחות מסובך מעוגה של עשר שכבות שונות ומשונות (בכל זאת, לא רק העוגה הייתה עליי, אלא כל האירוח כולו אותו פירטתי בפוסט הקודם). למען גילוי נאות, פאים זה לא הקינוח האהוב עליי. טרם מצאתי סיבה הגיונית מדוע זה כך, אבל תמיד אעדיף עוגת טורט עם שכבות של קרם, עוגות מוס או עוגות גבינה.

ובכן, לאחר עיון בעשרות מתכונים, פתחתי את הספר America's Best Pies של American Pie Council, Linda Hoskins ועברתי מתכון מתכון בתקווה למצוא משהו מיוחד, איזשהו פאי אחר מכל מה שאני מכירה. ומצאתי! אני חייבת להודות שבעידן התמונות וה-סטפ-באי-סטפ שהתרגלנו אליהם, הרבה יותר קשה לי להתרשם ממתכון נטול תמונות. אך זה לא המקרה, כי למרות שלמתכון הזה אין תמונה בספר, קריאת המתכון מייד ציירה לי תמונה ברורה של הפאי הנפלא הזה. רק דבר אחד לא ניחשתי נכון, שהפאי, מסתבר, הרבה יותר טעים אפילו ממה שדמיינתי. לפאי הזה יש שכבת שוקולד עשירה ביותר ונמסה בפה שעוטפת את כל בלוטות הטעם בטעם שוקולד מריר עמוק. מעל זה חטיף סניקרס פרוס דק אשר מעניק לפאי טעם קרמל מתוק-מלוח ושכבה של גבינת שמנת ואגוזים. לקישוט עשיתי גנאש מוקצף (דבר שאני הכי אוהבת). במילה אחת? וואו!! בהתחלה היו לי קצת חששות לגבי הפאי כעוגת יום הולדת שמבחינתי אמורה להיות מפוארת. הפאי עצמו לא נראה כמו עוגה גבוהה ומרשימה כמו שלמשל היו לי בימי הולדת של שלו (טורט "פלורידה" – יום הולדת שנה של שלו, קייבסקי טורט – יום הולדת שנתיים של שלו, עוגת יום הולדת שלוש של שלו) לכן חששתי שזה לא יעשה את האפקט של "וואו!". אך להפתעתי העוגה יצאה מרשימה גם במראה ועוד יותר מרשימה בטעמה. זכיתי להמון המון שבחים.

יש לי רק שתי הערות קטנות: דבר ראשון, במתכון משתמשים בחטיף סניקרס בגודל סופר סייז, לא יודעת מה זה הגודל הזה והאם יש לנו בארץ כזה, לכן שמתי שני חטיפים רגילים. ולטעמי זה מעט מדי. טעם האגוזים וקרמל כמעט ולא הורגש.
ודבר שני זה גבינת שמנת אשר שמים כשכבה עליונה ואופים בפעם האחרונה. האמת, בדיעבד אני אומרת שיכול היה להיות טעים ויפה יותר אם להכין את השכבה העליונה כעוגת גבינה קרה דווקא ולא אפוייה. אבל זו רק דעתי...

פאי שוקולד קרמל ואגוזים:
מרכיבים:
קלתית:
½ 1 כוסות קמח רגיל
½ כוס חמאה (חצי כוס חמאה = 1 מקל חמאה = 113.4g)
½ קורט מלח
3 כפות מים
1 כף חומץ תפוחים

שכבת שוקולד:
6 כפות קמח רגיל
½ כפית אבקת אפייה
½ קורט מלח
4 עוז. (115 גרם) שוקולד צ'יפס
½ כוס חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר
1 ביצה
1 חלבון ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 חטיף סניקרס (סופר גדול) פרוס דק בעובי  ¼ סנטימטר

שכבת גבינת שמנת:
9 עוז. (255 גרם) גבינת שמנת מרוככת
 ⅓ כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
3 עוז. (85 גרם) אגוזי מקדמיה (קלויים בתנור וקצוצים דק)

קישוט:
2 עוז. (60 גרם) שוקולד צ'יפס
2 כפות שמנת מתוקה

הכנה:
1. לקלתית: לחמם התנור ל 375 ° F (190 C).
לערבב קמח ומלח בקערה גדולה. להוסיף חמאה מרוככת ולאחד עד לקבלת בצק גס.
לערבב מים וחומץ בבקבוק תרסיס, ולהוסיף 3 או 4 קוביות קרח כדי לשמור על המים קרים.
לרסס קלות על תערובת הקמח עם החמאה וללוש מעט עד האיחוד. לחזור על הפעולה רק עד שפרורי הבצק מתגבשים יחד.

2. ליצור מהבצק כדור ולשים בשקית ניילון. להניח במקרר למשך 10 דקות.
להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לגודל של תבנית הפאי. לרפד את התבנית בבצק.
לנקב חורים בחלק התחתון ובצדדים של הבצק. לאפות במשך 7 דקות.
להוציא מהתנור ולתת להתקרר במשך 5 דקות.

3. לשכבת השוקולד: בקערה בינונית לאחד קמח, אבקת אפייה, ומלח. לערבב היטב.
בסיר כפול (בן מארי) להמס שוקולד וחצי כוס חמאה, לערבב עד שהתערובת חלקה. להסיר מהאש ולקרר במשך 10 דקות.
בינתיים, להקציף סוכר, ביצה, וחלבון ביצה עד שזה מתעבה מעט. לתערובת זו להוסיף וניל ושוקולד מומס מקורר.
לערבב עד שהתערובת אחידה.
לאחד בין תערובת השוקולד לתערובת הקמח עד לאיחוד המרכיבים בלבד.
לצקת את התערובת לתוך קלתית ולאפות בתנור F 375 ° (190 מעלות) כ-19 דקות. לקרר מחוץ לתנור במשך 10 דקות.
להניח שכבת סניקרס פרוס מעל שכבת השוקולד.

4. לשכבת גבינת שמנת: בקערת המיקסר לטרוף גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף תמצית וניל ולטרוף עד שתערובת חלקה.
למרוח את גבינת השמנת מעל הסניקרס הפרוס, לפזר אגוזי מקדמיה על הגבינה, ולאפות 20 דקות. לקרר על השיש.

5. לקישוט: בסיר קטן, לערבב שוקולד ושמנת מתוקה על אש נמוכה עד שהתערובת חלקה. לטפטף מעל העוגה. להכניס את הפאי למקרר, ולהגיש צונן.

הערות שוליים: חייבת לציין שבזמן האפייה גבינת השמנת התחילה ממש להינמס ולנזול מהעוגה. בעיניי יש כאן משהו שלא עבד טוב: או שהיה צריך להוסיף אולי טיפה קורנפלור/קמח לגבינה, או שאולי לעשות את השכבה הזאת קרה: פשוט להקציף גבינת שמנת עם סוכר, להניח מעל שכבת הסניקרס ולמקרר.

את הסניקרסים בגודל הרגיל שאני מכירה בארץ כדאי להכפיל, בדיעבד הייתי צריכה לשים 4 כאלה ולחתוך אותם רק אחרי שהיו במקרר (אני חתכתי כשהסניקרס היו קצת רכים וזה היה מאוד לא סימפטי...).

במקום טפטופי הגנאש עשיתי גנאש מוקצף: 1 מיכל שמנת מתוקה, 150 גרם שוקולד. להמיס, לקרר למשך לילה במקרר ולהקציף בזמן קישוט העוגה.

הפאי משגע! באחריותי :-)



המתכון המקורי באנגלית:

CHOCOLATE CARAMEL NUT PIE
Todd Welveart, Battendorf, IA
2006 APC Crisco National Pie Championships Amateur Division 1st Place
Crisco Classic Chocolate

CRUST
1½ cups all-purpose flour
½ cup butter-flavored Crisco
½ pinch of salt
3 tablespoons water
1 tablespoon apple cider vinegar

CHOCOLATE LAYER
6 tablespoons all-purpose flour
½ teaspoon baking powder
½ pinch of salt
4 oz. semi-sweet chocolate chips
½ cup butter, diced
½ cup sugar
1 egg
1 egg white
1 teaspoon vanilla extract
1 Snickers bar (super-sized) thinly
sliced, about ¼ inch thick

CREAM CHEESE LAYER
9 oz. cream cheese, softened
⅓ cup white sugar
1 teaspoon vanilla extract
3 oz. macadamia nuts (diced finely,toasted in oven)

GARNISH
2 oz. semi-sweet chocolate chips
2 tablespoons heavy whipping cream

For the crust: Preheat oven to 375°F. Mix flour and salt in a large mixing bowl. Cut in Crisco with a pastry blender. Mix water and vinegar in a spray bottle, adding 3 or 4 ice cubes to keep water mixture cold. Spray flour mixture lightly with water solution, mixing to combine. Repeat just until piecrust comes together. Put crust in a Ziploc bag and bring together into a ball. Place in refrigerator for 10 minutes. Pull crust out of the refrigerator and roll out to size of pie pan. Poke holes in the bottom and sides of the crust. Bake for 7 minutes. Remove from oven and let cool 5 minutes.

For the chocolate layer: In a medium mixing bowl, combine flour, baking powder, and salt. Mix well. In a double boiler, melt semi-sweet chocolate and ½ cup of butter, stirring until smooth. Cool for 10 minutes. Meanwhile, beat sugar, whole egg, and egg white in a medium bowl until slightly thickened. To this mixture add vanilla and cooled chocolate. Mix until well blended. Stir in dry ingredient mixture and mix until just combined. Pour mixture into crust and bake in a 375°F oven for about 19 minutes. Cool on rack for 10 minutes. Place candy layer (sliced Snickers bars) on top.

For the cream cheese layer: In a mixing bowl, beat cream cheese and sugar until blended. Add vanilla extract and beat until smooth. Spread mixture over candy bars, sprinkle macadamia nuts over cream cheese, and bake for 20 minutes or until set. Cool on rack
.
For the garnish: In a small saucepan, stir chocolate and whipping cream over low heat until smooth. Drizzle over pie. Refrigerate, and serve chilled.
.


      קלתית אפוייה ושכבת השוקולד אפוייה

שכבה של סניקרס (לטעמי ניתן להכפעל כמות של סניקרס)

שכבה של גבינת שמנת לפני האפייה

העוגה מתקררת במקרר







     שכבת שוקולד עשירה במיוחד, קרמל ובוטנים, גבינת שמנת, אגוזי מקדמיה וגנאש מוקצף... טעם גן עדן!





                                  אחותי מאכילה את לוטם בעוגת יום ההולדת שלה...


             ...אבל בגדול, לוטם לא צריכה טובות, היא יודעת להסתדר עם העוגה גם לבד :-P



בתיאבון,
נטי

2 comments:

  1. כיף לראות את הדברים היפים שאת עושה
    וזה כולל גם את הילדים ;)

    מזל טוב עוד פעם לילדת יום הולדת

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...