יום חמישי, 4 בדצמבר 2014

דייסת שיבולת שועל (קוואקר) עם תפוז לתינוק


אם יש תקופה הכי מתאימה לאכול דייסת קוואקר – המלכה של הדייסות – היא כעת. דייסת קוואקר היא מנה מאוד אהובה אצלנו בבית הן כארוחת בוקר, הן כארוחת ערב. הילדים שלי מתחילים להכיר את דייסת שיבולת שועל כבר מגיל 7 חודשים בווריאציות שונות. וכשהם גדלים דייסה כזאת הופכת למנה מחממת, אהובה ומאחדת, במיוחד בחורף. בד"כ אני מעבירה את הדייסה המוכנה והלוהטת לצלחת עמוקה גדולה אחת, והילדים יחד איתי אוכלים אותה ביחד מאותה הצלחת. לאט, לאט אני מרימה כף מהשכבה העליונה שבינתיים מספיקה להתקרר מעט ונותנת כף לשלו, כפית ללוטם וכף לעצמי. היא חמה, היא דביקה, היא מתוקה, היא טעימה כל כך שלא משנה כמה אשים בצלחת העמוקה הזאת, הכל נאכל עד הטיפה האחרונה.

היום כשאני שואלת את שלווש "מה בא לך לאכול לארוחת ערב?" הוא לפני הכל שולף: "דייסה..." רק אח"כ כשאני נותנת עוד אפשרויות הוא חושב. אם כי לרוב יחזור לתשובתו הראשונה. כי גם הילדים יודעים שארוחת בוקר של דייסת שיבולת שועל טובה הרבה יותר מאשר קורנפלקס עם חלב, וארוחת ערב כזאת בטח שטובה הרבה יותר מנקניקיות וצ'יפס...

מרכיבים (המתכון נועד למנה אחת למבוגר או שתי מנות לילדים קטנים)

4 כפות מלאות של שיבולת שועל או קוואקר
¾ כוס נוזלים (אני אוהבת חצי חלב חצי מיים)
מיץ מתפוז אחד
קליפה מגוררת של תפוז
1 כף שטוחה סוכר (אני שמה סוכר וניל שאני מכינה עם מקלות וניל)
קורט מלח (ממש טיפ'לה)

הכנה:
1. את המיים והחלב למזוג לסיר קטן. להוסיף סוכר ולהביא לרתיחה.

2. להוסיף את השיבולת שועל ומלח וקליפת תפוז מגוררת. להנמיך אש לבינונית ולבשל כ-10 דקות תוך בחישה מתמדת.

3. כשהדייסה הסמיכה דיה להוסיף מיץ תפוזים ולבשל עוד כ-3-5 דקות.

4. לכבות את האש, לסגור מכסה לתת לדייסה לנוח 10 דקות לפחות.
להגיש חם.

הערות שוליים: זמן הבישול תלוי בסמיכות הדייסה הרצויה. אם אחרי 10 דקות הדייסה עדיין נוזלית מאוד, פשוט ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהיא מסמיכה. אבל עניין הסמיכות זאת לגמרי העדפה אישית. אני מעדיפה מאוד סמיכה.

עבור המתכון הזה משתמשים בפתיתי שיבולת שועל דקים ו"שבורים" או מה שנקרא "מהירי הכנה". זה לא שהם כל כך מהירי הכנה, אבל הפתיתים השלמים והעבים דורשים הרבה הרבה יותר זמן בישול.

חשוב להוסיף מיץ תפוזים אך ורק לאחר שהדייסה כבר כמעט מוכנה ולא בהתחלה יחד עם החלב. כי ברגע שמיץ תפוזים יבוא במגע ישיר עם חלב, החלב מייד יתגבש ויהפוך פירורי (או במילים אחרות "יחמיץ"). לכן את המיץ יש להוסיף רק לדייסה מבושלת.


בתיאבון!







גם לחתולה קצת...






4 תגובות:

  1. תודה! פוסט חמים ונעים (כמו מנת דייסה חמימה)

    השבמחק
  2. גמני מתה על דייסות שיבולת שועל בחורף :)
    היו תקופות חורפיות שהייתי נשארת בעבודה עד מאוחר,
    ולקחתי איתי את הקופסה של קוואקר אינסטנט לארוחות לילה חמות מאוחרות.
    זאת יופי של ארוחה מהירה, כיפית ומנחמת,
    אבל את הגירסה התפוזית טרם ניסיתי
    תודה על הרעיון :) וד"שש

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, הכי מנחם בערב :-) גם דייסת כוסמת האמת.
      ממולץ ביותר לנסות עם תפוזים וסוכר וניל משובח (או אפילו טיפה תמצית וניל שאת מכינה) יאמ!!

      המשך ערב נעים וחמים לך!

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...