יום ראשון, 22 בפברואר 2015

מעדן ביתי לפעוטות






כששלווש היה תינוק (מי היה מאמין שעוד חודשיים הוא בן 5?! והמתכון הזה עוד לא פורסם) והתחיל לאכול מוצקים, כל כך חיכיתי לרגע שאוכל לתת לו מוצרי חלב. ההנחיות לפני ארבע וחצי שנים היו שרק בגיל 9 חודשים מתחילים לתת מוצרי חלב (היום זה שונה, אפילו מגיל שישה וחצי חודשים אומרים שמותר), אבל עד שהיה בן 9 חודשים, הרגשתי שכבר די נמאס ממרקי ירקות טחונים וכל כך בא לי לגוון. וכשכבר הגיע לגיל שמותר לאכול דברי חלב, מצאתי את עצמי במלחמה מתמדת עם אימא שלי ועם בעלי (וזה קורה עד עצם היום הזה חחח זאת כבר מלחמת ההתשה) שלא יקנו ולא יתנו לגוזל שלי מעדנים מתוקים מהסופר כגון יוגורטים עם "פירות", מעדני דני/קרלו וכד', דניאלה, גמדים וכו'. צריך להבין שכל המעדנים המתוקים רווים בחומרים מייצבים, סוכרים, תוספי טעם וריח וגם צבע מלאכותי בהרבה מקרים, וזה בטח ובטח לא מה שדרוש לגוף התינוק הגדל ולבלוטות הטעם המתפתחות. אך יחד עם זאת, ללא ספק, מתחשק לפעמים לפנק את הגוזלים שלנו במשהו יותר חגיגי מגבינה לבנה או יוגורט טהור.

המעדן שלי מאוד פשוט, מאוד טעים, ושם בכיס הקטן שלו את דני, קרלו ומילקי ביחד. זהו קרם פטיסייר משובח בתוספת גבינה לבנה. סה טו! ותאמינו לי, זה נפלא לא רק לקטנטנים ;-) בטוחני שאתם תהיו להם מתחרים רציניים למעדן העשיר שלהם :-)

מרכיבים:
קרם פטיסייר:
1 כוס חלב (250 מ"ל)
3 חלמוני ביצים
¼ כוס סוכר (60 גרם)
2 כפות קמח רגיל
1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל
20 גרם חמאה

1 קופסה של גבינה לבנה

הכנה:
1. שמים את החלב בסיר קטן (במידה ומשתמשים במקל וניל, זה הזמן לשים גם אותו, כמובן חצוי), ומביאים לרתיחה.

2. בזמן שהחלב מתחמם על האש, שמים בקערה רחבה 3 חלמונים, סוכר וקמח.
טורפים הכל יחד לתערובת חלקה ללא גושים.

3. כשהחלב הגיע לרתיחה, מוציאים את מקל הוניל, שופכים בזהירות כמה כפות חלב רותח לתוך תערובת החלמונים.
טורפים יחד. מוסיפים עוד כמה כפות.
שופכים את החלמונים לסיר עם החלב ומחזירים לאש.
מנמיכים את האש מערבבים כל הזמן בעזרת מטרפה או כף עץ.
ממשיכים לבשל במשך כ-5-10 דקות עד שהקרם מסמיך.

4. מורידים את הסיר מהאש. מוסיפים תמצית וניל (במידה ולא שמתם מקל וניל) וחמאה חתוכה לקוביות קטנות.
מערבבים היטב.

5. מעבירים את הקרם לקערה.
מכסים את פני השטח של הקרם בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

6. לאחר כמה שעות, כשהקרם הצטנן לחלוטין, מוסיפים 1/2 קופסה של גבינה לבנה. טועמים. מוסיפים את יתר הגבינה לפי הטעם.

בתיאבון לקטנטנים!






נטי

6 תגובות:

  1. כל הכבוד על ההשקעה. אם את מעוניינת ללכת שלב אחד קדימה, את יכולה גם להכין לבד את הגבינה (גם בגבינות שמוכרים בסופרמרקט נוטים לדחוף חומרים למיניהם...).

    פשוט קחי ליטר חלב מפוסטר (לא מפוסטר על), תחממי ל30 מעלות צלזיוס, ותוסיפי חיידקים פרוביוטיים כלשהם + מיץ קיווי (מיץ מקיווי אחד לליטר חלב), תני לתערובת לנוח עד שהחלב מתגבש, ותסנני עד שזה מגיע למרקם של גבינה למריחה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! באמת עושה חשק להכין בבית גם גבינה :-)
      תודה על הטיפ, מקווה שינוסה בקרוב!

      מחק
  2. אככככך... איזה מעדן! תרתי משמע :-) זה נראה נפלא ואני בטוחה שגם טעים כי אין סיכוי שמאכל כלשהו שמבוסס על קרם פטיסייר יצא לא טעים.
    ואת שוב מוציאה את כל יתר האמהות בעולם מזניחות ולא משקיעות!!! איך, איך את מספיקה את הכול? באמת שאפו!

    המשך יום מקסים!
    אלנה

    השבמחק
    תשובות
    1. מי? מי מספיקה הכל? אני? פחחחח! לא מספיקה כלוםםםםם...
      כן, באמת קרם פטיסייר זה ממתק שווה ואיכותי בפני עצמו ;-) ואין סיכוי שהילדים לא "יעופו" על זה עם גבינה.
      אני משתדלת מהרגעים הראשונים להרגיל אותם לאוכל גורמה חחחח עדיף מבמבה.

      שיהיה לך אחלה ערב!
      נט

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...