יום ראשון, 19 באפריל 2015

קציצות עוף עם דלעת






כשמדובר במאכלים פשוטים, עממיים וקלאסיים, תמיד נוצרים וויכוחים על אותנטיות המאכל, על מה נכון ומה לא, מה בהכרח חייב להיות במאכל ועל מה אפשר לפסוח. וכמו בדיונים על פוליטיקה או דת, כך גם באוכל - אף פעם הוויכוחים האלה אינם מסתיים בהסכמה והבנה ;-) תמיד כל טבח/ית ובשלן/ית נשבע/ת שאצלו/ה יוצא הכי טעים, הכי נכון, הכי מקורי והכי יפה.

בעבר כבר כתבתי פוסט על קציצות (קדירת קציצות ופסטה). השוני במתכון היה שהקציצות הוכנו כמאכל קדרה ולאו דווקא בצורתן המוכרת ברוטב עגבניות או סתם מטוגנות. ואילו הפעם הגיוון שלי בקציצות הינו תוספת דלעת במקום תפ"א. המרכיבים של הקציצות האלה אינם אקזוטיים או יוצאים מן הכלל. חזה עוף טחון, בצל מטוגן, דלעת, קצת בצל ירוק, תיבול, ביצה. הדלעת היא במקום תפוח אדמה. ניסיתי כבר כל מיני ירקות, כולל בטטה וכרוב (הרעיון של כרוב בקציצות מהמטבח הסיני), אז חשבתי למה לא דלעת. קציצות עם תוספת לא גדולה של כל ירק זה טעים. למזלי הילדים שלי אוכלים את רוב הירקות והפירות גם כך, אין לנו בעייה עם זה (טפו טפו טפו, בלי עין הרע ;-) ), אבל הילדים שפחות אוהבים לאכול ירקות, בשמחה יטרפו את הקציצות הרכות והעסיסיות האלה ולא ישימו לב לתוספת הבריאה.

מרכיבים:
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל גדול
3 שיני שום
2 גבעולים של בצל ירוק
150 גרם דלעת או דלורית
2 פרוסות חלה ספוגות בחלב/מיים
2 כפיות טחינה
1 ביצה
2 כפיות חרדל
קורט אגוז מוסקט
1 כפית שטוחה מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

לטיגון:
שמן
קמח לקימוח הקציצות

הכנה:
1. לקצוץ דק את הבצל (לא הירוק). ולטגן במעט שמן עד לשקיפות והתרככות.

2. בפומפייה דקה לגרד את הדלעת.
לקצוץ בצל ירוק לטבעות דקות.

3. לערבב יחד כל המרכיבים (בידיים) עד לאיחוד מוחלט, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות למשך חצי שעה

4. להכין צלחת עם קמח. לחמם מחבת עם שמן לטיגון.  מתוך תערובת הבשר ליצור קציצות בגודל הרצוי (אני אוהבת לא גדולות. לשים לב כי תערובת הבשר מאוד מאוד רכה), לצפות כל אחת בשכבה דקה של קמח, ולהניח בזהירות על מחבת חמה, להנמיך את הלהבה עד בינונית ולטגן כ-4-5 דקות מכל צד עד לקבלת צבע חום עדין. להוציא את הקציצות על צלחת מרופדת בנייר סופג.

בתיאבון!
 




נטי

5 תגובות:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...