יום שבת, 12 בספטמבר 2015

סלט בורגול, רימונים וחזה עוף ברוטב ויניגרט הדרים




חג שמח ושנה טובה, מלאה בהפתעות וקסמים לכולם!
חלפה שנה ושוב הגענו לחודש המרגש ביותר בשנה – חודש שכולו חגים, מתנות, שימחה, אורחים, אוכל, חופש והתרגשות.

אם שרדנו עד כה את החום הלוהט של יולי-אוגוסט, את סופת החול  של ספטמבר ואת הלחות האיומה של הקיץ כולו, נותר לנו  רק לפנק את עצמנו (ואת אורחנו בערב החג) עם מאכלים קלילים ומרעננים. כמו בכל חג יש לי הכבוד והעונג לארח את המשפחה הנדירה שלי. זה אושר אמיתי לאסוף את כל בני משפחתי סביב שלוחן החג אצלי בבית, עם מיטב מאכלים חגיגיים, באווירה מלאת שמחה והתרגשות. לא, זה לא שאני לא אוהבת להתארח כלל, אבל יותר אני מעדיפה להיות המארחת ולהפתיע את אורחיי עם שלל מאכלים ססגוניים, ריחניים ומענגים את החך, המתנשאים מעל שולחן מלבני גדול אשר מכיל ברווחה את כל האורחים.

את הסלט הנפלא הזה הכנתי לראש השנה שעבר ואפילו אני לא ציפיתי לכזו כמות של מחמאות ושבחים. המראה של הסלט מאוד מזמין ומושך, הטעם מרענן ועמוק. רוטב ויניגרט הדרים שעוטף ברכות כל גרגר של בורגול, משתלב בצורה מושלמת עם פצפוץ גרגירי רימון טריים ומתקתקים (הישר מהעץ שלי) וחזה עוף צרוב על מחבת פסים אשר מעניק טעם עמוק ועשיר לכל החגיגה הזאת בתוך הפה.

מרכיבים:
½ כוס בורגול גס
3/4 כוס מים חמים (ועוד כ-2 כוסות להשריית הבורגול לפני הבישול)
¾ כוס גרגירי רימון
¼ צרור שמיר
¼ צרור פטרוזיליה
2-3 בצלים ירוקים
1 פרפר של חזה עוף (2 חלקים של החזה)
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כף שמן

לרוטב ויניגרט הדרים:
מיץ מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 תפוז
1 כפית חומץ בלסמי
מעט קליפת לימון מגוררת
½ כפית חרדל
4 כפות שמן
קורט מלח

הכנה:
1. לשטוף ולהשרות את הבורגול ב-2 כוסות מים רותחים למשך כ-20 דקות.
לסנן את הבורגול המושרה, להעבירו לסיר ולמזוג ¾ כוס מים חמים ו-1/2 כפית מלח.
להביא את הסיר לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד כ-10-15 דקות על אש מאוד קטנה עד שכל הנוזלים נספגים וגרגירי הבורגול מתרככים.

2. בזמן הכנת הבורגול: לקלף רימונים.
לשטוף ולקצוץ את השמיר, את הפטרוזיליה ובצל ירוק.

3. להכין תיבול לחזה עוף: לערבב בקערה קטנה מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה, אבקת שום ושמן. למרוח את חלקי העוף בתיבול.
לחמם מחבת פסים ולטגן את חזה העוף כ-7-10 דקות מכל צד (החלק העליות אמור להיות חום זהוב, ובפנים העוף צריך להישאר עסיסי ורך).
להוריד את העוף מהמחבת, לתת לו לנוח כ-5 דקות לפחות, לחתוך לקוביות/רצועות עבות.

4. להכין את הרוטב: להעביר את כל מרכיבי הרוטב לתוך צנצנת ולסגור אותה הרמטי. לנער טוב טוב את הצנצנת עד שהרוטב הופך להיות הומוגני וקצת סמיך.

5. הרכבת המנה: לקערת ההגשה לשים את הבורגול המבושל (רצוי שיצטנן לפני הרכבת המנה), להוסיף גרגרי רימון, שמיר, פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים.
לשפוך את הרוטב ולערבב היטב (יתכן ולא תזדקקו לכל כמות הרוטב).
מעל הסלט לשים חזה עוף חתוך.
להגיש כשהסלט בטמפרטורת החדר והעוף חם.

בתיאבון!

חג שמח לכל קוראי המקסימים ולכל עם ישראל, ולכל יהודי באשר הוא בכל רחבי העולם! שנה טובה, מתוקה, מאושרת, משגשגת ומוצלחת, ושיתגשמו כל משאלות לבכם! אמן.





נטי

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...