יום שלישי, 17 בנובמבר 2015

מרק עם כדורי בשר וירקות




ההשראה לבישול מגיעה מכל מקום, מכל צורה, ובכל עת. לעיתים טיול בשדות חקלאיים ירוקים ביום אביבי שטוף שמש ומלא ניחוחות פריחה ססגונית מביא רעיונות נפלאים לארוחה הקרובה. לעיתים קריאת ספר עטופים בפליז רך ומלטף יכולה לעורר תיאבון והשראה אם תוזכר בו ולו סעודה חמה ונעימה אחת. לעיתים צפייה בסרט אהוב תביא עמה את ההברקה לארוחת צהריים משובחת. ולעיתים... עשיית סדר בכל המדפים ומגירות במקרר יכולה להזכיר לנו שנשאר חצי ברוקולי לא ממומש, וקישוא אחד משועמם, בטטה בודדה שכבר מצמיחה לה זיפים, חצי קילו בשר טחון שנקנה לפני חודש ורבע שקית פתיתים שלא נכנסו לסיר האחרון.

אם אתם כמוני, אז אתם בטח אוהבים מרקים. בכל הצורות, בכל הגוונים, בכל העונות ובכל שעות היום והלילה. שלא יהיה ספק, גם בקיץ אנחנו אוכלים מרקים. ברור. אבל בחורף במיוחד. בחורף הסיר הגדול שאני מבשלת בו מרקים כמעט ולא חוזר לפינה נידחת בארון מטבח חשוך. ברגע שהוא נשטף ממרק שנגמר, הוא ללא דיחוי מתחיל בפעולת בישול נוספת עם מרק ארומטי חדש.

בשבילי מרק עם כדורי בשר – זו ילדות. אפילו ילדים הכי לא אכלנים ישמחו לקבל צלחת מלאה במרק חם וטרי עם כדורי בשר רכים כמו עננים. ואם אפשר להעשיר אותו עם מגוון ירקות, מה טוב.  בילדותי תמיד אהבתי מרק עם כדורי בשר  (וגם עם בצקניות – כמו הקניידלך רק מקמח), אפילו היום כשאני מבשלת מרק עם כדורי בשר, אני מרגישה שהוא שייך רק לילדיי :-)

מרכיבים:
 למרק:
½ ברוקולי
1 קישוא
1 בטטה
2 תפוחי אדמה
1 גזר
3 שיני שום
1/3 כוס פתיתים
2 עלי דפנה
מלח, פלפל

לכדורי בשר:
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר 250 בקר ו-250 עוף)
1 בצל גדול
1 ביצה
2 שיני שום כתושות
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור כוסברה
מלח, פלפל שחור

הכנה:
1. לשטוף ולקלף את הירקות.
קישוא, בטטה, תפ"א וגזר לקלף (חוץ מקישוא) ולחתוך לקוביות.
את הברוקולי לפרק לפרחים בינוניים.
לקלף את שיני השום ולמעוך עם הצד הרחב של הסכין.

2. למזוג קצת שמן לסיר בו יתבשל המרק ולחמם מעל אש גבוהה.
לשים את כל הירקות החתוכים ולהקפיץ אותם בסיר במשך מספר דקות.
למלא ¾ סיר מים, להוסיף עלי דפנה ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש.

3. בינתיים להכין את הבשר: לגרד את הבצל בפומפייה עבה ולהוסיף אל הבשר הטחון.
להוסיף ביצה. לקצוץ דק דק את הפטרוזיליה והכוסברה ולהוסיף גם כן. להוסיף גם שיני שום כתושות.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם. "ללוש" את תערובת הבשר עד לאיחוד של כל המרכיבים.


4. בעזרת הידיים או שתי כפיות ליצור כדורים קטנים ובזהירות להגליש אותם לתוך המרק.
להוסיף לסיר פתיתים.
לבשל את המרק על אש בינונית (בלי רתיחה אחרת הכדורים עלולים להתפרק) במשך 30-40 דקות נוספות.


בתיאבון!







נטי

6 תגובות:

  1. נראה מאד יפה
    הייתי מתפתה
    אפילו עכשיו

    השבמחק
  2. מרק מאוד היה מתאים לי כרגע...

    השבמחק
    תשובות
    1. ההכנה לא מסובכת ;-)
      לבשל סיר גדול שיספיק ליהנות לכמה ימים.

      מחק
  3. נטי,
    כמו שכתבתי לך בתפוז.
    הלכתי להכין,הכנתי .
    יצא טעים כמו כל דבר שלך.
    יאכל מחר ..יהיה טעים יותר הטעמים יתחברו עוד .
    שמח שהודעת בתפוז.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! שמחה שהכנת ואהבת.
      מרק של ילדות :-) יש בו משהו כזה רך ונעים... משהו של שמחת ילדים... לא יודעת אפילו איך לתאר את זה.
      אני פשוט מתה על המרק הזה ושמחה שעוד אנשים יכולים לטעום מה"צלחת שלי" :-)

      שיהיה סופ"ש נעים וחמים,
      נטי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...