יום שישי, 18 בדצמבר 2015

עוגיות שיבולת שועל וגרעיני חמניות




בכל פעם כשאני יושבת לכתוב פוסט חדש, מצפה לי עבודה קשה – העריכה של הפוסט ושל התמונות. אני יודעת, וכולם יודעים, שפוסט חייב להיות עמוק, מעניין או משעשע, והתמונות נוצצות שלא יביישו שום מגזין אוכל מפואר. כך זה נהוג בבלוג שלי וכך זה נהוג כמעט בכל בלוג אחר. עם תמונות אין לי בעיה כמעט אף פעם, אבל תמיד אני חושבת על מה ואיך לכתוב - מה מעניין אתכם? משהו על חיי? או שמא מידע היסטורי על מאכל? ואולי סיפור על איך נוצר  המתכון הספציפי? או שבא לכם מיד לגשת למתכון? אך לעיתים אין לי שום דבר מיוחד שקשור למתכון. שום דבר חדש על חיי. שום דבר משעשע עם ילדיי. פשוט הכל רגיל. שגרה. יש רק מתכון ותו לא. וכך פעמים רבות אני נתקעת יום ועוד יום, ושבוע וכמה שבועות בלי לפרסם שום פוסט כי אין לי מוזה להקדמה... ובדרך כזו מאות מתכונים מחכים להם במגירה בלי להופיע בפומבי. לא חבל? אני חושבת שתסלחו לי גם אם מדי פעם אני אפרסם רק מתכון בלי הרבה מלל לפניו :-)
באמת, לפעמים אין מוזה, פשוט אין, באמת.

מרכיבים:
½ 1 כוס שיבולת שועל לא שלמה (כמו קוואקר)
½ כוס קמח כוסמין מלא
1/3 כוס גרעיני חמניות
1/4כוס שומשום
1 כפית אבקת אפייה

130 גרם חמאה רכה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

הכנה:
1. בקערה גדולה לערבב יחד את כל המרכיבים היבשים למעט סוכר.

2. בקערת המיקסר להקציף חמאה רכה עם סוכר. כאשר החמאה הופכת להיות אוורירית להוסיף ביצה אחת, להמשיך להקציף עד שכולה נבלעת בתוך החמאה ולהוסיף עוד ביצה ותמצית וניל. להקציף עד שגם הביצה השנייה מתאחדת עם כל המסה.

3. בעזרת כף סיליקון לאחד בין תערובת החמאה והחומרים היבשים.

4. לחמם תנור ל-180 מעלות.
לרפד את התבנית בנייר אפייה.
עם הידיים ליצור כדורים מהבצק ולשטח אותם לצורת עיגול בעובי כ1 ס"מ.
לסדר אותם על גבי תבנית אפייה במרחקים של 4 ס"מ אחד מהשני ולאפות במשך 15-20 דקות.

בתיאבון!





נטי

2 comments:

  1. איזה מקסימה שאת, באמת שלפעמים אין מה לכתוב, אלא פשוט להעלות צילומים ומתכון. תודה על המתכון, נראה טעים והצילומים מצויינים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...