יום ראשון, 10 בינואר 2016

חצילים ממולאים




הדבר הנפלא הבא שאפשר לעשות עם חצילים שמנמנים וטריים זה למלא אותם בתערובת עגבניות וירקות ארומטיים, ולאפות אותם בתנור עם רוטב פיקנטי בליווי חלה טרייה וחמימה עם קרום מתפצפץ ותוכן רך כמו עננה. ארוחת צהריים כזאת אפשר לאכול בהנאה ובלי טיפת נקיפות מצפון על קלוריות מיותרות. מבחינתי, לאכול חצילים ועגבניות בכל יום ביומו בווריאציות כאלה ואחרות. זה הבייסיק של האוכל, בעיניי. אני מאוד אוהבת כאשר מתכון שנולד בראשי מצליח להיות מושלם ויוצא מן הכלל. הטעם הנפלא וסיפוק מהמנה עצמה נותנים לי מצב רוח טוב לכל היום :-)

מרכיבים:
3 חצילים
4 עגבניות גדולות קלופות
1 בצל
2 פלפלי גמבה אדומים
1 שומר
1 מקל סלרי
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
ענף קטן של טימין טרי
ענף של בזיליקום טרי
שבבי צ'ילי יבשים
מלח

הכנה:
1. לשטוף את החצילים ולחצות לאורכם.
לסדר אותם על גבי תבנית אפייה עם הצד החתוך כלפי מעלה, למרוח במעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 10-15 דקות.
החציל לא אמור להיות אפוי עד הסוף, התוכן צריך להתרכך מעט.
להוציא את החצילים מהתנור ולתת להם להתקרר מעט.

2. לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות.

3. בזהירות להוציא את התוכן מהחצילים אך להשאיר דופן קצת עבה.

4 לטגן את הבצל, ברגע שהבצל יתחיל להזהיב, להוסיף פלפל גמבה חתוך, סלרי, שום ושומר.
להמשיך לטגן את כל הירקות במשך 5-7 דקות.

5. להוסיף עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות ואת תוכן החצילים.
להוסיף את רסק העגבניות, את הטימין ואת הבזיליקום, מלח ושבבי צ'ילי יבש.
להוסיף מעט מים במידת הצורך.
להמשיך לבשל את הירקות על אש בינונית במשך 10 דקות נוספות.

6. למלא את חצאי החצילים בתערובת הירקות, לסדר אותם על גבי תבנית אפייה ולאפות ב-180 מעלות במשך 15 דקות.
להגשה ניתן לפזר מעל החצילים גבינת פרמזן.

בתיאבון!






 

נטי

2 comments:

  1. אוי נטי , למות כמה שנכון מה שכתבת על מה שהכנת וצילמת ,
    אני בוכה....אוף
    התחלתי שינוי (צריך להעיף 8 קילו ..הפסקתי לעשן עליתי במשקל)אז אין פחמימות
    מיותרות כמו חצי חלה על צלחת כזו חחח.
    לגיטימי בשבילי לעוד חודשיים.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...