יום שני, 6 ביוני 2016

עוגת גבינה ותפוחים




אני לא יודעת מה לגביכם, אבל אני אישית לא ממש אוהבת תפוחים. כשגרתי באוקראינה, בתור ילדה אהבתי סוג אחד של תפוחים בלבד: הוא מזכיר את התפוח חרמון הישראלי, רק שאלה היו תפוחים גדולים יותר, מתוקים יותר ובצבע בורדו עז יותר. בארץ לא מצאתי בדיוק את מה שאהבתי בילדותי ולכן וויתרתי על אכילת תפוחים כמעט בכלל. בזמן הריון ראשון גיליתי שיש לי משיכה עזה לתפוחים ירוקים חמוצים מהסוג גרני סמיט. טוב, מבחינתי זאת התקדמות גדולה ;-) יש כבר שני זנים שלמים של תפוחים שאני מסוגלת לאכול. לעומת זאת באפייה אני אוהבת את כל התפוחים! כשקוביות או פלחי תפוחים רכים ונמסים בפה, מקורמלים עם סוכר, ומטובלים בנדיבות בקינמון ווניל מוטבעים בתוך בצק עשיר ורך, או ממלאים בצק קריספי ודקיק, או מונחים מעל עוגת גבינה לחה ועסיסית, אני לא עומדת בקסם התפוחי הידוע...

ללא ספק עוגת גבינה זה הקינוח הפופולרי ביותר בחג שבועות. אם נביט כמה עשורים אחורה, לרוב זאת הייתה עוגת גבינה ופירורים קרה או עוגה אפויה פשוטה. אך תמיד יש לאן להתקדם ולמה לשאוף. השפע מציע לנו אין ספור אופציות לעוגות חדשות, החשיפה לערוצי וספרי בישול, לרבות את אלה של חו"ל, השתתפות בסדנאות בישול תורמות לנו השראה וידע מטורפים. ולכן כל חג שבועות הופך להיות יותר מגוון ושופע רעיונות מקדמותו.

עוגת גבינה ותפוחים שלי משלבת שני סוגי גבינות לבנות: גבינת טבורוג האהובה עלי ומושלמת למילויים ולעוגות אשר נותנת "בודי" נהדר ויציב למאפה, וגבינת שמנת אשר מעניקה קרמיות ועסיסיות לעוגה. הקלתית עשויה מבצק פריך עם שמנת חמוצה. מהבצק הזה מתקבלת מסגרת מאוד מאוד טעימה (אחד הבצקים הפריכים האהובים עלי!). כמובן השמנת צריכה להיות שמנה ולא דלת שומן כמו 9%. ומעל העוגה טופינג נהדר של תפוחים מקורמלים בטעם קינמון עשיר. ומעל הכל כיסוי מרנג דק.

מרכיבים:
לקלתית:
270 גרם קמח
225 גרם חמאה
3 כפות סוכר
½ כוס שמנת חמוצה
קורט מלח

למילוי גבינה:
300 גרם גבינת טבורוג
400 גרם גבינת שמנת
150 גרם סוכר
2 ביצים גדולות
2 חלמוני ביצה (את החלבונים לשמור למרנג)
3 כפות שטוחות קורנפלור
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי תפוחים:
3 תפוחי גרני סמיט
3 כפות סוכר
20 גרם חמאה
1 כפית קינמון

מרנג:
2 חלבונים
3 כפות סוכר

הכנה:
1. קלתית: לחתוך לקוביות חמאה קרה. לשים את קוביות החמאה לקערה גדולה (ואפשר ישירות על משטח העבודה).
להוסיף סוכר, קמח ומלח ולאחד את הכל בעזרת מזלג או סכין המיועדת לבצק פריך (המטרה היא שיהיה כמה שפחות מגע עם הידיים אשר מחממות וממיסות את החמאה).
ברגע שנוצרו פירורים גסים מוסיפים את השמנת החמוצה הקרה וממשיכים לעבד בעזרת מזלג או סכין להכנת בצק פריך. (כמובן שניתן לעשות את כל הפעולות הללו גם במעבד מזון בפולסים קצרים).

2. אפייה חלקית של הקלתית. לרפד תבנית אפייה עגולה קפיצית בבצק (ניתן לרפד את תבנית האפייה בבצק ע"י תלישת פיסות קטנות מהבצק והדבקתו על תחתית התבנית והדפנות. או ע"י רידוד של הבצק לעיגול גדול והכנסתו לתוך התבנית).
את התבנית עם הבצק יש להקפיא למשך 30 דקות.

3. לחמם תנור ל-170 מעלות.
להוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא ולכסות את הבצק בנייר אפייה ולפזר על גבי הנייר כ-3 כוסות אורז (או קטניות יבשות). לאפות 15 דקות, להוציא מהתנור, להסיר את הנייר עם האורז ולאפות עוד 5 דקות.
להוציא מהתנור.

4. להכין את העוגה. בעזרת מיקסר לערבב היטב את שני סוגי הגבינה, את הסוכר, קליפת תפוז ותמצית וניל.
להוסיף ביצה בכל פעם אחת ולערבב עד לאיחוד מלא. להוסיף שני חלמונים  וקורנפלור ולערבב שוב.

לצקת את בלילת הגבינה אל הקלתית ולהכניס לתנור. לאפות ב-170 מעלות במשך שעה.

5. להכין תפוחים ומרנג. לקלוף את התפוחים ולחתוך לקוביות.
להמיס את החמאה במחבת, להוסיף את הסוכר ולהמתין כ-2 דקות עד להמסת הסוכר. להוסיף את התפוחים וקינמון ולבשל על אש בינונית במשך 5-7 דקות, עד להתרככות של התפוחים.

6. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

7. לאחר 40 דקות של אפיית העוגה, להוציאה בזהירות מהתנור, להניח מעליה את התפוחים ואת קצף המרנג.
ולהחזיר לתנור למשך 20 דקות נוספות.

8. את העוגה המוכנה יש להוציא מהתנור ולתת לה להגיע להצטננות מלאה. לאחר מכן לחלצה מהתבנית, לפרוס וליהנות!

ומי שטרם נרשם/השתתף בסדנאות הבישול שלי, מוזמן ליצור קשר במייל  או בעמוד הפייסבוק, וגם כאן בתגובות
natalii.art@gmail.com
סדנאות בישול לכל הגילאים כולל הפעלה לימי הולדת. בין הנושאים הפופולריים 3(!) סדנאות שונות של בצקי שמרים! פרטים אודות הסדנאות ניתן לראות כאן:

בתיאבון!








נטי

9 תגובות:

  1. זה נראה פצצה!
    שמעתי על גבינת טבורוג אבל לא קניתי אף פעם. תוכלי להרחיב על זה?
    לא ידעתי שיש לך סדנאות בישול. כנראה מזמן לא קראתי. יש סדנה גם של עוגות גבינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. ערב טוב הילה :-)
      בפוסט של עוגת גבינה של אימא כתבתי קצת על טבורוג וגם שמתי תמונה שמראה איך הוא נראה:
      http://nati-culinaryart.blogspot.co.il/2013/05/blog-post_9.html
      בעיקרון, ניתן לקנות גם בסופרים, תחפשי או את הגבינה טוב טעם או טבורוג. וכמובן במעדניות של רוסים, טיב טעם, קשת טעמים.

      באשר לסדנאות של עוגות גבינה, אכן מתגבשת סדנה של עוגות גבינה :-) אם את מעוניינת צרי איתי קשר במייל:
      natalii.art@gmail.com

      מחק
  2. העוגה נראית מרשימה מאוד. במה אפשר להחליף את הקורנפלור? בקמח?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב.
      במקום קורנפלור ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה או קמח אורז.
      למקרה שממש אין כלום, שימי קמח רגיל. אבל עדיף עמילן כמובן.

      שיהיה יום נעים!
      נטי

      מחק
  3. אוי זה נראה פשוט מושלם!
    מתה על כל דבר שיש בו טבורוג,
    והשילוב של מלית הגבינה עם התפוחים והבצק הפריך נראה כל כך טעיםםםם
    חג שבועות שמח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אהובה!
      תכלס, שום דבר לא יכול לקלקל עוגת גבינה ;-) מה שלא תשימי יהיה טעים :-)
      ואת יודעת, אני כמוך בדיוק, מבחינתי כל יום לאכול עוגות גבינה בכל הווריאציות.

      תודה על הביקור מאסטרית!
      חג שמח!
      נטי

      מחק
  4. שלום.. נראת מעניינת... אך מה קוטר התבנית?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...