יום רביעי, 27 ביולי 2016

מיני-מיני מאפינס לימון




הילדים שלי אף פעם לא מסיימים את פרוסת העוגה שלהם או את המאפינס שלהם. זה רק אצלי כך או אצל כולם? הם אוהבים, הם מבקשים, הם צועקים "ישששש!!" כשאני אופה עוגות ומאפים שונים, אבל איכשהו תמיד כמעט כל תכולת הצלחת שלהם נזרקת לפח. פרוסת העוגה שלהם מתחילה לשעממם אותם בערך אחרי הביס השלישי. הגעתי למסקנה שהפתרון האופטימלי עבורם יהיה מאפה בדיוק בגודל 3-4 ביסים. ולכן, מילאתי את תבניות המאפינס בצורת קונכיות רק עד רבע גובה התבנית וקיבלתי מאפינס קטנטנים, עגלגלים וחמודים. כמעט כמו עוגיות.

אז אוהבי לימון - תתכוננו! מיני מאפינס לימוניים במיוחד עם זיגוג לימון... אתם תטרפו אותם בלי להניד עפעף!

מרכיבים:
3 כוסות קמח רגיל
3 כפיות אבקת אפייה
200 גרם חמאה מרוככת
2 כוסות סוכר
½ כוס רויון
½ כוס שמנת חמוצה
3 ביצים
¼ כוס מיץ לימון + כף מלאה קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל

לזיגוג:
2 כוסות אבקת סוכר
½ 3 כפות מיץ לימון טרי

הכנה:
1. בקערת המיקסר להקציף חמאה מרוככת וסוכר עד שמתקבלת מסה חלקה ובהירה.
להוסיף ביצים אחת-אחת ולהמשיך להקציף אחרי הוספת כל ביצה.
להוסיף שמנת חמוצה, מיץ לימון ותמצית וניל.

2. בקערה נפרדת לנפות את הקמח ואבקת האפייה.
להוסיף חצי מהקמח לתערובת החמאה, לערבב ואז להוסיף את הריויון ואת החצי הנותר של הקמח. לערבב עד שכל הקמח מתאחד עם תערובת החמאה. לא לערבב יתר על המידה.

3. לחמם תנור ל-170 מעלות.
לשמן את השקעים בתבניות המאפינס ולמלא ¼ מגובה התבנית (במידה ורוצים מיני מאפינס. אם רוצים מאפינס רגילים אז למלא כ-2/3 מהתבנית, או אפילו את התבנית של עוגה לקבלת עוגת לימון).
לאפות את המיני מאפינס במשך 15-20 דקות, או עד שהקיסם הנעוץ במרכז המאפינס יוצא יבש או עם פירור או שניים מאוד גסים.

4. בקערה לערבב את אבקת הסוכר ומיץ לימון לקבלת תערובת לבנה וסמיכה.
לטבול את ה"ראש" של כל מאפינס לתוך זיגוג לימון ולהניח על צלחת שטוחה.

הערות: במידה ומחליטים לאפות את זה כעוגה שלמה, זמן האפייה יהיה כשעה ו-10 דקות.

בתיאבון!







נטי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...