יום רביעי, 21 בדצמבר 2016

לחמניות עם קמח כוסמין מלא וקינמון




שלושה חודשים שלא פרסמתי בבלוג מתכון חדש. וואו, מרגישה שנצח לא כתבתי! זה לא שהזנחתי את הכתיבה או את הבישולים... אבל השבוע אני מסיימת חודש רביעי של הריוני השלישי :-) זה אומר שמתחילת ההיריון ועד לפני כמה שבועות לא היה לי כל כך ראש לכתוב ותיאבון לאכול. הבחילות הנוראיות והעייפות המטורפת (ועוד כמה דברים שגרמו לי להיות בשמירת הריון פעמיים במהלך חודשים אלה) פשוט השביתו אותי, ויחד עם זאת אף אחד עוד לא ביטל את כל מטלות הבית, סידורים מחוץ לבית, עבודה, גידול וחינוך הילדים וכו'. הילדים שלי איכשהו שרדו שלושה וחצי חודשים כשאימא שלהם בקושי קמה מהמיטה ואפילו התגלה שהם יודעים יפה מאוד להעסיק את עצמם לבד ;-) וכעת אחרי ארבעה חודשים מלאים אני מתחילה לצבור כוחות (מעניין כמה זמן זה יימשך?) ומרגישה הרבה יותר רעננה ממה שהייתי בשבועות הראשונים ובטרימסטר הראשון. וגם חזר החשק לכתוב ולעדכן ובפרט שיש כל כך הרבה מתכונים שווים שמחכים בסבלנות לחמש דקות התהילה שלהם.

לחמניות רכות, מתקתקות, בניחוח קינמון וקליפת תפוז. שמתי לב שאנשים מתחלקים לשתי קטגוריות: אנשים שממש מתים על קינמון, ואנשים... שמשהו לא תקין איתם ;-) אז הלחמניות הקינמוניות האלה מספקים לגמרי את רצונם של אלה האוהבים קינמון. הקינמון כאן נמצא גם בבצק עצמו וגם במרכז הלחמנייה יש סוכר עם קינמון. שילוב הקמחים מאוד מוצלח למאפים מתקתקים. קמח כוסמין אמנם דל יותר בגלוטן מאשר קמח חיטה, אך הינו קמח קל ועדין יותר מקמח חיטה מלא. חצי מכמות הקמח – קמח לחם, לישה טובה והוספת ביצה מפצים על מחסור בגלוטן בקמח כוסמין. כתוצר סופי אנו מקבלים לחמנייה מאוד מאוד רכה ואוורירית.

מרכיבים:
200 גרם קמח לחם
200 גרם קמח כוסמין מלא
½ 1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
25 גרם חמאה
1 ביצה קטנה
50 מ"ל חלב חמים מעט (הכוונה היא לא מיד מהמקרר)
200 מ"ל מים
½ כפית קינמון
קליפה מגוררת מתפוז

2 כפיות קינמון
4 כפות סוכר דק (לא אבקת סוכר, אבל כדאי שהסוכר יהיה בגרגרים דקים. ואם אין כזה אז אפשר טיפונת לתת לו טחינה במטחנת תבלינים)

להברשה:
¼ כוס מים רותחים (1/8 מים, 1/8 מיץ תפוזים טבעי)
3 כפות סוכר
¼ כפית קינמון


הכנה:
1. בקערת המיקסר לאחד את שני הקמחים, סוכר, מלח, קינמון, קליפת תפוז ושמרים יבשים.
לערבב היטב את כל החומרים היבשים.

2. להפעיל את המיקסר ותוך כדי להוסיף את החלב ואת המים, ביצה, וחמאה מומסת.
ללוש על מהירות בינונית (בין 1 ל-3) במשך 10 דקות.

3. בידיים משומנות קלות להוציא את הבצק מהקערה, ליצור ממנו כדור, לשמן מעט את הקערה ולהחזיר את הבצק. לכסות בניילון נצמד ולהשאיר להתפחה בין שעה לשעתיים או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

זמן התפחת הבצק תלוי בכמה גורמים: כמות השמרים, טמפרטורת המים, טמפרטורה במטבח.
בקיץ ייקח פחות זמן להתפחה ראשונה ואילו בחורף זמן ההתפחה מתארך.
בכל המתכונים שלי של מאפי שמרים אני נוהגת להפחית מעט בכמות השמרים ולתת קצת יותר זמן התפחה. הבצק מאוד מרוויח מזה! התפחה ארוכה יותר תמיד עדיפה על התפחת בזק...

4. את הבצק התפוח יש להוציא על משטח עבודה מקומח קלות ולבצע כמה פעולות לישה קצרות ע"מ להוציא בועות אוויר מהבצק.
להכין קערית עם קינמון וסוכר.
לקרוץ מהבצק כדורים במשקל כ-30-40 גרם, לשטח ולטבול מצד אחד בתערובת הסוכר עם הקינמון.
לאחר מכן ליצור כדור כאשר הצד המסוכר יהיה בפנים ושטח החיצוני של הכדור יישאר חלק.
להניח את כדורי הבצק על גבי תבנית האפייה משומנת קלות או על גבי נייר אפייה במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
לתת לכדורים לתפוח ¾ התפחה בפעם נוספת.

ההתפחה השנייה איננה מלאה כמו ההתפחה הראשונה.
בהתפחה השנייה הבצק אמור להגדיל את עצמו קצת פחות מפי-שתיים. הבצק אשר הגיע לשלב הנכון בהתפחה השנייה אמור להיות רך במגע וברגע שלוחצים מעט עם האצבע (בערך 1 ס"מ עומק), ה"חור" אמור כמעט להיסגר באטיות תוך 30 שניות. אם ה"חור" נסגר לגמרי ומהר יותר, הבצק עדיין לא מוכן לאפייה


5. עוד לפני שכדורי הבצק יגיעו לנפח הנכון בהתפחה השנייה מדליקים תנור ל-180 מעלות.
כאשר התנור חם מכניסים את מגש האפייה ואופים כ-20-30 דקות (כל תנור דורש זמן אפייה משלו, וכל אופה מכיר כמה זמן דרוש לתנור שלו) עד שהלחמניות משחימות יפה והופכות להיות קלילות.

6. להכין סירופ להברשה: לערבב מים רותחים (במקרה שלנו מים ומיץ תפוזים), סוכר וקינמון ולהבריש בשכבה דקה את הלחמניות הלוהטות עת יוצאות מהתנור.
לתת ללחמניות להתקרר על גבי הרשת.

בתיאבון!



 

 

נטי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...