יום ראשון, 29 בינואר 2017

עוף מוקפץ עם חמשת התבלינים




אני לגמרי מאוהבת באוכל אסיאתי, על כל סוגיו. אבל הכי פחות דיבר אלי התבלין הסיני " five spice" ולו משום שהוא מכיל הרבה טעמים אניסיים שאני מאוד מאוד לא אוהבת. מה לא אוהבת?! שונאת ממש! ציפורן, זרעי שומר וכוכב אניס... זה הרבה יותר ממה שאני מסוגלת לסבול חחחח ואז באחד הספרים שיש לי של אוכל טאיווני נתקלתי במתכון של  סטיק עוף מטוגן. שזה מעין שניצל ענק מתובל בחמשת התבלינים. ומן הסתם התבלין הזה היה חסר לי. השתמשתי במקומו ברוטב ווסטרשייר. אמנם זהו רוטב אנגלי ואילו חמשת התבלינים הינו רוטב סיני, אך גם  ווסטרשייר בעל טעם די מובהק (לטעמי) של ציפורן. בקיצור, זאת הייתה האלטרנטיבה היחידה להחלפה. אך עם זה שמצאתי פתרון בכ"ז חשתי חייבת להכין את המתכון שנית עם התבלין המקורי. וקניתי! ומאז זהו התבלין האהוב עלינו :-) במיוחד על ילדיי. שלו, הבן הבכור שלי, שהוא בסה"כ בן 6 כבר יודע לזהות את חמשת התבלינים במאכלים רק אחרי הפעם הראשונה שהוא טעם אותו. אז אם הילדים שלי מאוהבים לחלוטין בתבלין הזה, מה יכול להיות טוב יותר מזה?? המוקפץ הזה בדיוק עונה לטעמים של אניני טעם הקטנים שלי :-)

מרכיבים (מספיק ל-4 מנות):
400 גרם חזה עוף
2 כפות קורנפלור
½ כפית חמשת התבלינים
מעט מלח
שומשום
שמן לטיגון

1 בצל גדול חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לג'ולינים
3 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות רוטב צדפות
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 כף חומץ
1 כף (שטוחה) קורנפלור
¼ כוס מים
מלח לפי הטעם
שבבי פלפל צ'ילי יבש לפי מידת החריפות העדיפה

אורז לבן מבושל

הכנה:
1. לחמם את הווק עם 2 כפות שמן.
להוסיף את השום, הג'ינג'ר, בצל פרוס וגזר חתוך לג'ולינים.
לטגן את הכל במשך 2 דקות על להבה הכי גדולה.

2. לפרוס את חזה העוף לרצועות דקות.
להעביר את רצועות העוף לקערה, לבזוק את הקורנפלור, חמשת התבלינים, מעט שומשום ומלח. לערבב עם הידיים עד שרצועות העוף יהיו מצופות.

3.להוסיף את העוף לווק. לטגן על להבה הכי גדולה במשך כ-5-7 דקות תוך ערבוב מתמיד.

4. בקערית קטנה לערבב ביחד רוטב צדפות, רוטב סויה, חומץ וסוכר עד להמסה של הסוכר.
לשפוך את הרוטב לווק. לערבב מיד.
בקערית קטנה לערבב את הקורנפלור עם המים ולשפוך לווק. לערבב מיד. להוסיף שבבי צ'ילי יבש.
להמשיך טיגון תוך בחישה מתמדת במשך כדקה.
לטעום, אם חסר מלח – להוסיף לפי הטעם.

5. להגיש לצד אורז מבושל.

בתיאבון!

נטי









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...