יום ראשון, 5 בפברואר 2017

עוגת שמרים בניחוח תפוז עם שוקולד ושקדים





האוויר קפוא, השמים אפורים, הגשם כמעט ולא מפסיק לרדת מאז חודש דצמבר. אני גרה בישראל 20 שנה ולמיטב זכרוני זה החורף הנוראי ביותר בכל התקופה הזאת. יש מי שלא מסכים איתי (אבא שלי למשל) וטוענים כי היו חורפים קרים יותר אפילו עם שלג באזורנו. אני לא מתווכחת עם זה שהיו חורפים עם שלג באזור המרכז ולא רק בחרמון ובירושלים, אבל אני מסתכלת על המכלול של כמה חודשים ביחד. נובמבר היה כולו רוחות עזים ומלא בשרפות איומות, ומאז דצמבר הגשם כמעט ולא מפסיק. איך אני יודעת שזה חורף הכי קר מאז שאני זוכרת את עצמי בארץ? בכל חורף אני לוקחת את הילדים שלי לים לפחות 6-7 פעמים מתחילת החורף ועד בוא האביב. בחורפים קודמים היו ימים כל כך חמים שילדי פשטו את בגדיהם העליונים ושיחקו בהנאה בחול החם של חוף הים וגם לא פחדו להתפשפש במים. ואילו השנה מאז נובמבר ועד עצם היום הזה לא ראינו את הים ולו פעם אחת! (אבא שלי דווקא כן החליט לנסוע לים לנשום קצת אוויר ספוג במלח ורעננות, אך הרוח תלשה לו את משקפי הראיה שלו שעלו כמה אלפי שקלים נדיבים וניפצה אותם לרסיסים על הסלעים עוד בטרם הספיק לסגור את דלת מכוניתו...). גם חופש חנוכה עבר לילדי בהסגר ביתי כי מרוב הקור והגשמים לא היה להם אפילו חשק לשחק בגינה שלנו.

כל מה שמתחשק בימי חורף מטורפים כאלה זה להתעטף בסמיכת פליז רכה וחמימה, להכין קנקן תה חם עם עלי נענע, ג'ינג'ר, לימון ודבש, ופרוסה עבה של מאפה ביתי מתוק וריחני כשהריח המשגע שלו ממלא את חלל הבית בניחוח של תפוז וקינמון (יש משהו יותר מחמם??) ונותן תחושת חמימות ומשפחתיות.

תהליך הכנת העוגה יכול להיראות למישהו תהליך ארוך, אך לא הוא. התהליך של התפחת בצק במקרר לא לוקח יותר זמן התעסקות מבצק שתופח תוך שעה וחצי בטמפרטורת החדר. מכניסים את הבצק למקרר והולכים לישון. ולמחרת נוהגים בו כמו בכל בצק אחר אשר הוכן רק לפני שעה וחצי. התפחה במקרר שווה את הסבלנות. מבטיחה!

מרכיבים (לעוגה אחת):
בצק:
350 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשם
1 ביצה M
2 חלמונים M
110 מ"ל חלב (חצי כוס פחות כף)
105 גרם סוכר (חצי כוס)
¼ כפית מלח
55 גרם חמאה רכה מאוד
קליפה מגוררת מתפוז גדול
1 כפית קינמון

מילוי:
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
150 גרם שקדים (לקלות לבד בתנור)
1 כפית תמצית וניל איכותית

לזיגוג תפוזים:
½ כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז

הכנה:
1. לקערת המיקסר לשים את הקמח, סוכר, מלח, קינמון וקליפת תפוז. לערבב הכל בעזרת כף.
להוסיף שמרים ושוב לערבב.
להוסיף ביצה טרופה וחלמון וחלב פושר. להתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
לאחר כ-3 דקות להוסיף את החמאה הרכה (החמאה אמורה להיות מאוד מאוד רכה) וללוש עוד כ-7 דקות.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשאיר בחוץ על השיש למשך 30 דקות.

2. לאחר 30 דקות להעביר את הבצק למקרר לפחות למשך 6-8 שעות (הכי טוב לעשות זאת בלילה לפני שהולכים לישון. מקסימום ל-24 שעות).

3. לפני הכנת העוגה להכין את המילוי: לקלות שקדים בתנור (אל תקנו קלויים, הרבה פעמים יש להם טעם לוואי ומליחות) ולטחון במעבד מזון לפירורים.
להמיס את השוקולד עם החמאה, להוסיף תמצית וניל ואת השקדים הטחונים.

4. להוציא את הבצק שכבר תפח מהמקרר ולהעביר על משטח עבודה מקומח קלות.
לרדד את הבצק לעלה (רצוי מלבני. אוי, כמה שהוא נוח לעבודה לאחר התפחה במקרר!) ולמרוח עליו את מלית השוקולד והשקדים.
לגלגל את הבצק לרולדה.

אם מרגישים שחסרה לכם המלית, תוסיפו קצת נוטלה.
אני אישית אוהבת בעוגות שמרים יותר בצק ופחות מלית, אבל אני יודעת שהרוב מעדיפים ההפך.

5. לשמן בחמאה תבנית אפייה בצורת קוגלהוף ולפזר עליה סוכר בשכבה דקה.
להעביר את הרולדה לתבנית, לכסות במגבת מטבח נקייה ולתת התפחה נוספת של כ-3/4 שעה עד שעה וחצי (תלוי בטמפ' החדר). הבצק אמור לתפוח רק ¾ התפחה ולא התפחה מלאה כמו בהתפחה ראשונה.

6. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
לאפות במשך 40 דקות. אם לאחר כ-25 דקות העוגה מתחילה להשחים מאוד, ניתן לכסות אותה בנייר אפייה או רדיד אלומיניום.

7. להכין זיגוג תפוזים: לערבב בקערית אבקת סוכר, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.
לשפוך את הזיגוג על העוגה כשתצא מהתנור ותתקרר מעט (לא לשפוך את הזיגוג מעל עוגה חמה).

בתיאבון! תיהנו :-)








נטי


תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...