יום שישי, 25 באוגוסט 2017

סדנת אפייה וקישוט עוגה לבנות




לפני קצת יותר משבוע אני ואחותי העברנו סדנה ל-5 בנות (חברות) לכבוד יום הולדתה ה-10 של ילדת קסם מתוקה. בעיקרון אינני מעבירה סדנאות של קישוטי עוגות, אך זאת הייתה בקשה מיוחדת שלא הצלחתי לסרב לה. היות ואני אישית לא נוהגת ללמד לקשט עוגות, פניתי לאחותי התותחית בעוגות מעוצבות בקרם חמאה, קצפת ומירור גלייז הכה פופולרי היום. היא לא רק הקדישה ים תשומת לב לכל פרט בקישוט, אלא גם הכינה עוגה מאוד מושקעת המורכבת מ-9 שכבות – עוגת מדוביק (עוגת דבש עם קרם שמנת חמוצה 27%). עוגה מאוד חגיגית ומרשימה גם בלי הקישוט, אך יחד עם זילוף של פרחים עדינים התקבלה עוגת יום הולדת יפהפייה ומושלמת.
התפקיד שלי הפעם הסתכם לרוב בעזרה לאחותי, צילומי הסדנה וצילומים אישיים לכל בת בעוד שאחותי לימדה את הבנות להכין את המעדן האלוהי הזה. נהניתי מאוד בסדנה, זללתי ים של קצפת וחלקים טעימיםםםםם מיישור העוגה ;-) והיה לי הכבוד לתעד את כל מהלך הסדנה.
מאוד ריגש אותי לקבל SMS מאימא של הילדה עם מילות הערכה. לקוח מרוצה – זה תמיד מרגש מאוד, אבל לקוח מרוצה שכבר מזמין סדנה חדשה, זה מרגש כפליים!

אם גם אתם חושבים כמוני (וכמו בריה סאווארן) שאנחנו זה מה שאנחנו אוכלים או כמו שניסח זאת בריה סאווארן (אחד מגדולי הגסטרונומים מזה 200 שנה) "תגיד לי איזה סוג אוכל אתה אוכל ואני אגיד לך איזה סוג בן אדם אתה", אם גם אתם מבינים כמוני שאמנות הבישול - להבדיל מהכנה פשוטה של מזון למצב אכיל – זה אחד הסימנים החשובים ביותר של תרבות ו... התפתחות אנושית, אם גם אתם סבורים כמוני שחוסר טעם קולינארי שווה לחוסר חוש השמיעה אצל מוזיקאי – אתם מוזמנים להגיע לסדנאות הבישול שלי. החיים בנויים כך שאנשים כל הזמן אוכלים, או חושבים על אוכל, או מכינים אוכל, או קונים אוכל, או מדברים על אוכל, קוראים על אוכל, צופים בתוכניות אוכל. ובמילים אחרות, אצטט את בריה סאווארן:  "העולם הוא שום דבר בלי חיים, וכל מה שחי, חייב לאכול".

אני מחכה לכם!

שלכם
                               אירה מדביקה את הפרחים לעוגה
                            מזלפת שוליים מסולסלים



                                       מעט צבע מאכל ורוד



                                      תחילה משטחים עם הידיים שקית זילוף עם הקרם ע"מ להוציא את כל בועות האוויר     אשר עלולים"לשבור" את הקישוט, ולאחר מכן מחליקים את כל הקרם בעזרת שפכטל של מטבח
                                      לכיוון החלק הצר של שק זילוף  כדי שהקרם יהיה צפוף ומהודק מספיק ע"מ
                                     ליצור קישוטים חלקים ויפים

                                 מורידים את פרחים מנייר אפייה אשר יצאו מהקפאה ומניחים על גבי העוגה











כך נראית העוגה המדהימה הזאת בחיתוך     


                                              איזה כיף לקבל הודעת הערכה כזאת!!

וכבונוס קבלו מתכון למדוביק של אימא שלי :-) 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...