יום ראשון, 27 באוגוסט 2017

מיני מאפינס ברוקולי וטונה של לוטם (בתי הקטנה)






אני לא אוהבת פשטידות. פשוט לא סובלת! לא אוהבת לאכול אותן ועוד יותר לא אוהבת להכין. אולי זה בין הדברים המאוד מאוד בודדים שאני בכלל לא אוהבת להכין. פשוט לא נהנית מלהכין פשטידה. זה לא מאתגר אותי מספיק ולא מעניין אותי כלל. אולי, בין היתר, משום שהדעה הרווחת על פשטידות היא שמכינים אותן "ממה שיש במקרר" ו"משאריות" ותמיד בדמיוני אני רואה את כל מוצרי החלב הפג תוקף שתיכף צריך להזביל, והירקות שעוד שנייה מרקיבים ומעלים עובש נכנסים לתבנית אחת גדולה ויוצאים בדמוי פשטידה עסיסית ויפה. ואפילו טרייה! והאמת? עד כה גם לא התמזל מזלי לאכול פשטידה שממש עשתה לי את זה, כזאת שאמרתי "וואו! תביאו לי מתכון" (חוץ מפשטידה מרוקאית שאני מתה עליה).

אבל! לא אחת חשבתי מה יקרה אם מתכוני הפשטידות אהפוך ללביבות או למאפים אישיים? פתאום זה נראה ונשמע אחרת ואין לי את האסוציאציות המוזרות האלה של אוכל שאריות. את המאפינס האלה אני מכינה במיוחד עבור לולי - הבת שלי (בת 4 ) - שאוהבת אהבה עזה גם ברוקולי וגם טונה. לרוב אני מכינה אותם לפיקניקים, טיולים ובכלל כשמבקשים ממני להביא פשטידה אני מכינה את המיני מאפינס האלה.

מרכיבים:
1 ברוקולי קטן
1 קופסה של טונה משומרת ומסוננת היטב מהשמן
1/2 קופסה קוטג'
80 גרם גבנ"צ מגורדת
1 גביע אשל/גיל
1 ביצה XL
120 גרם קמח תופח
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן

הכנה:
לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים (אין צורך לחלוט את הברוקולי).
בקערה לערבב את כל המרכיבים ביחד.
לחמם מכשיר להכנת מיני-מאפינס.
לשמן במעט מאוד שמן שקעים במכשיר להכנת מאפינס קטנים, למלא את השקעים עד למעלה, לסגור ולאפות כ-7-10 דקות.
בתיאבון!

בתיאבון!

נטי


 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...