יום שלישי, 5 בספטמבר 2017

שווארמה מחזה עוף




היום זה יהיה דומה לכל ארוחות הצהרים הפשוטות והמהירות בימי חול כשאנו מתרוצצים בין עבודה לבתי ספר/גן וחוגים של הילדים. חזה עוף – זה לא רק שניצל. חזה עוף – זה לא בהכרח יבש. במתכון הזה בדקתי האם חזה עוף יכול לשחק אותה שווארמה עסיסית וטעימה. ו... כן! בהחלט יכול. אנחנו רגילים לאכול שווארמה שומנית בניחוח כבש ואש, אך מסתבר שאפשר להכין מנה ביתית ולא בהכרח עם פרגית, ולא בהכרח עם כבש. אני מודה שעד כה ניסיתי אינספור שיטות להכין שווארמה בבית ותמיד יצא לא רע, אבל בכל השיטות היה חסר קצת קראסט שנוצר מהצריבה באש. ואז עלה לי הרעיון תחילה לתת צריבה על מחבת מאוד חמה לחלק החיצוני של הבשר, ולאחר מכן לחתוך אותו לרצועות דקות ולהוסיף עוד טיפונת טיגון. ו... יאמי!! אני וודאי לא אבטיח לכם ש"זה בדיוק כמו בדוכני שווארמה ואף יותר טעים", כי זה פשוט שונה בכ"ז, אבל זה ללא ספק טעים טעים טעים ובשמחה יכנס לפיתה עסיסית או יוגש כתוספת על צלחת עם מנת פחמימה אחרת.

מרכיבים:
פרפר חזה עוף
2 כפיות תבלין שווארמה
¼ כפית אבקת ג'ינג'ר
½ כפית אבקת שום
1/4 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שמן

הכנה:
לחמם מחבת פסים.
בקערית קטנה לערבב את כל מרכיבי התיבול (או לחילופין לבזוק את התבלינים מעל חזה עוף, להוסיף שמן ולעסות היטב).
למרוח את התיבול על חזה עוף שלם (את הפרפר להפריד ל-2 חלקי חזה עוף).
לצרוב את החזה בשלמותו במשך כ-3 דקות על כל צד ע"מ שיקבל קראסט מלמעלה אך יישאר עדיין חצי מוכן מבפנים.
להוציא את חזות העוף על קרש חיתוך ולתת להם לנוח במשך 3-4 דקות.
לפרוס את החזה עוף לרוחבו לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, וכל פרוסה לרצועות (אפשר גם יותר דק).
אם נשאר התיבול בקערית, אז לטבול בתוכו את כל רצועות העוף, אם לא נשאר – להכין מחדש רק חצי מהכמות – ולהחזיר למחבת חמה מאוד. לתת לרצועות העוף טיגון נוסף תוך ערבוב במשך של דקה וחצי-שתיים, העוף אמור להיות עשוי טוב אבל לא יבש.

כתוצאה מתקבלות רצועות שווארמה עם קראסט נעים ועסיסיות מרבית.
הטיגון המקדים של חזה עוף שלם מעניק לו קרום יפה מבחוץ אך משאיר לא יבש מבפנים.
הטיגון הקצר הנוסף של רצועות העוף מביא אותם להשלמה של טיגון מבלי לייבש אותן מבפנים.

נ.ב כמובן ניתן להכין שווארמה גם מפרגית.אלא שאת הפרגית אין צורך לצרוב, לחתוך ושוב לצרוב. את הפרגית צורבים על מחבת בשלמותה כ-4 דקות מכל צד וחותכים לרצועות סמוך להגשה. הפרגית נשארת בפנים רכה רכה ועסיסית במיוחד.

תיהנו!
בתיאבון!

נטי










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...