יום חמישי, 14 בספטמבר 2017

לחם טיצ'ינו





זהו לחם שוויצרי. מקורו של לחם טיצ'ינו בקנטון של שוויץ בשם טיצ'ינו הנקרא על שם נהר טיצ'ינו.
טיצ'ינו נמצא על גבול איטליה ורוב תושביו דוברי איטלקית. האוכל והשפה בכל קנטון אופייניים למדינות איתן גובל הקנטון. לפי כך לחם טיצ'ינו דומה ללחמים איטלקיים – לחמים לבנים, מאשר ללחמים גרמניים אשר לרוב מכילים קמח שיפון. הייחודיות של הלחם הזה בכך שהוא עשוי מכמה לחמים קטנים (4 או 5 או 6) מחוברים יחד ועם חתך לאורכו. הצורה המיוחדת הזו מאפשרת לתלוש את הלחם עם הידיים ולא לחתוך בסכין שכנראה אז זה היה נחשב לגסות רוח. בעבר לחם טיצ'ינו שקל 1 קילו והיה עשוי מ-8 חלקים. אפשר היה לקנות הן לחם שלם, הן חלקים (חצי, רבע, או אפילו שמינית). זה לא היה לחם שנאפה בבית ולא היה נגיש לכל אחד. משנת 1400 ועד תחילת שנות 1900 זהו היה לחם יקר ונגיש בעיקר לאנשים אמידים משום שקמח לבן היה בגדר מותרות ואפשרי רק לאנשים עשירים, שכן בעלי מעמד פשוט יותר השתמשו בקמחים מעורבבים, קמח שיפון וקמח ערמונים.

מרכיבים (עבור 2 לחמים):
600 גרם קמח
340 מ"ל מים פושרים
30 מ"ל שמן זית
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר (אם יש מאלט אז עדיף מאלט)

הכנה:
לערבב ביחד קמח, סוכר ומלח.
להוסיף שמרים ושוב לערבב.
להוסיף מים ושמן. ללוש במשך 10 דקות.
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח לחלק אותו ל-2, כל חלק לחלק ל-8 חלקים שווים. לתת להם לנוח במשך 10 דקות.
מכל חלק ליצור כדור או אליפסה ולהצמיד אותם אחד לשני.

במקור לחם טיצ'ינו עשוי מלחמים אליפטיים קטנים.
אני הכנתי צורות עגולות יותר.


להעביר את הלחמים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת קלות ולהשאיר להתפחה נוספת במשך כ-40 דקות.

בהתפחה שנייה הלחם לעולם לא אמור להכפיל את נפחו!
התפחה השנייה צריכה להיות כ-3/4 התפחה. הבצק אמור להיות תפוח אך יציב.

לחמם תנור ל-190 מעלות.
לעשות חריץ לאורך הלחם כולו (כלומר לאורך כל חתיכות הלחם המחוברות) ולאפות בתנור שחומם מראש במשך כ-25 דקות.

הערות: לחם אחד הכנתי לבן בדיוק כמו שזה במקור. את הלחם השני עשיתי מחצי קמח לבן וחצי כוסמין מלא, ו-10 דקות לפני סיום האפייה הברשתי במרכז עם שמן, מעט תיבול איטלקי ושום כתוש ופיזרתי מעט מלח גס.

בתיאבון!

נ.ב ראש השנה כבר ממש דופק בדלת ואני מקווה להספיק לשים מתכון לעוגת תפוחים מטורפת!!

נטלי






 

תגובה 1:

  1. הכנתי לליל שבת בסוכה (את הוריאציה שלך עם קמח כוסמין וכו') והקהל (כולל אלה שלא תלהבים מלחם...) מאד אהב! תודה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...