יום שני, 18 בספטמבר 2017

עוגת תפוחים אירית




אני לא מאמינה, לא מאמינה, לא מאמינה שהספקתי לעדכן מתכון חדש עוד לפני החג! בד"כ זה לא אופייני לי, במיוחד לא עכשיו כשכל כך הרבה אנשים מחכים ממני לתמונות שטרם הספקתי לערוך ולשלוח להם.
למען גילוי נאות, במשפחה שלי אף אחד לא אוהב עוגת דבש. אני כן אוהבת, בעלי גם, אבל ההורים שלי ואחותי לא אוהבים. כשאירחתי את כולם לראש השנה בשנה שעברה אכן הכנתי עוגת דבש, חלק מהאורחים שמחו, וחלק... מזל שאחותי הכינה עוגת ראווה מפוארת, אחרת היו נשארים בלי קינוח. אז אם גם אתם מאלה שלא אוהבים עוגות דבש, או מכירים כאלה שלא אוהבים, או אם מתחשק לכם פשוט לגוון ובמקום עוגת דבש להכין עוגת תפוח (אפשר בתוספת דבש ;-) ) קבלו אלטרנטיבה טעימה לא פחות – עוגת תפוחים מ-ש-ג-ע-ת! היא מאוד מאוד פשוטה להכינה, בלי הקצפות וקיפולים ואפייה מקדימה. זאת עוגה מאוד ביתית ומנחמת, סתווית ומחממת (אוי, יצא לי חרוז חחח), היא כל כך לחה ו... אני אפילו לא יודעת באיזו מילה לנקוט כדי לתאר אותה... היא פשוט מושלמת! והסוכר שמתקרמל מלמעלה... ממממ מעדן :-) גם השנה אני מארחת את המשפחה היקרה שלי, וזאת תהיה עוגת החג שלי (בנוסף לקינוח מפונפן שתביא אחותי ;-) ).

זה מדהים איך ממרכיבים הרגלים לכל עוגה ניתן ליצור משהו קצת אחר. זה כלל לא במרקם של עוגה בחושה אעפ"י ש זה אותם חומרי גלם. וזה בטח לא כמו הקלתית של טארט אעפ"י שמתחילים להכין את העוגה כמו הבסיס של טארט – חמאה קרה חתוכה לקוביות מעורבבת עם קמח לפרורים גסים. זאת עוגה במרקם ובמראה קצת אחרים מהרגיל. עוגה מהירה, קלה, הכל נעשה ללא מיקסר או מטרפה, עוגה ריחנית מאוד ולא מתוקה מדי, החלק החיצוני מעט קרנצ'י וקריספי ואילו התוכן לגמרי לח ורך. העוגה עצמה מאוד מאוד תפוחית (מה שאני הכי אוהבת) והתפוחים אינם שוקעים, הם לגמרי מעורבבים עם הבצק ומתפרשים לכל העוגה.

מרכיבים:
350 גרם קמח
160 גרם סוכר
½ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
טיפונת ציפורן טחון, ממש טיפ'לה או לפי הטעם, אני לא מתה על הדומיננטיות שלו
2 כפיות אבקת אפייה
110 גרם חמאה קרה
3 ביצים
80 מל חלב
3 תפוחים גדולים (עדיף חמצמצים)

2 כפות סוכר דק נוספות (אם יש מטחנת תבלינים אפשר לטחון את הסוכר ממש קצר, 2 פולסים קצרים לכל היותר, לא כדי להפוך אותו לאבקה אלא רק לעשות דק יותר).
מעט קינמון

הכנה:
להכין תבנית: לשמן את התבנית (24) עם חמאה ולפזר מעל כל התבנית שכבה דקיקה של קמח (ראו תמונות). עשו זאת מעל קערה כדי שהמקח לא יתפזר על כל הרצפה והשולחן. לפי שיטה כזאת העוגות לעולם לא ידבקו לתבנית.

לחמם תנור ל-180 מעלות.

1. לערבב קמח, אבקת אפייה, קינמון, מוסקט וציפורן.
2. להוסיף חמאה קרה חתוכה לקוביות ובעזרת סכין גדולה/מזלג/ידיים לפורר את הקמח עם החמאה כמו בהכנת בצק לטארט.

אם עושים עם הידיים, חשוב לעבוד מהר ע"מ לא לחמם את החמאה
וגם לא לפתח גלוטן בקמח.

3. להוסיף סוכר ולערבב.

4. לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות בינוניות.
להוסיף תפוחים לקירה עם הקמח ולערבב עד שכל התפוחים יהיו מצופים בפרורי קמח.

5. בקערה נפרדת לטרוף קלות את הביצים והחלב.
להוסיף לקערה עם תפוחים וקמח ולערבב (פשוט לערבב!). מתקבל בצק גס וסמיך.

6. להעביר את הבצק לתבנית ולפזר מעל את ה-2 כפות של סוכר דק ומעט קינמון.
לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש במשך כ-50 דקות. רצוי לבדוק את מוכנות העוגה עם קיסם או שיפוד עץ.

לתת לעוגה להצטנן מעט בתבנית לפני הוצאתה.

הערות: לשם אותנטיות לראש השנה המירו 3 כפות סוכר מהמתכון ב-3 כפות דבש.

בתיאבון וחג שמח!
שנה טובה, נפלאה ומתוקה לכל קוראי היקרים ♥♥ שיתגשמו כל משאלות ליבכם בשנה החדשה!

נטי




                           אני משתמשת רק, אך ורק, באגוזי מוסקט שלמים ולעולם לא קונה כבר טחונים



 

                                 תבנית מרוחה בחמאה עם שכבה דקיקה של קמח







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...