יום שני, 16 באוקטובר 2017

וופל בלגי




זהו, אפשר להכריז בריש גלי – מכורה! מכורה טוטאלית לוופל בלגי הזה. איך אני יודעת שזאת התמכרות קשה? כי אני כל הזמן חושבת עליו, בצורה אובססיבית למדי אני חייבת להודות, כי כשאני מתחילה לאכול אותו קשה לי נורא לעצור, גם כשאין כבר מקום בבטן, עדיין אני מצליחה לגנוב פינות מהוופלים שהצליחו לשרוד. זה בהחלט וופל שמשאיר בי טעם של ערגה ושכרון חושים זמן ממושך אחרי אכילתו.

עד כה ניסיתי עשרות מתכונים של וופל בלגי. העיקרון בכולם זהה: קמח, שמרים או אבקת אפייה, חלב, ביצים, סוכר וחמאה. המשתנים בכל המתכונים זה רק הכמויות ושיטות הכנה. ניסיתי מתכונים עם כמות מופרזת של חמאה – לא התלהבתי, ניסיתי מתכונים עם כמות כפולה של אבקת אפייה/סודה – שונאת את הטעם המטלי שנשאר בפה, ניסיתי עם יותר ביצים ועם פחות, ניסיתי מתכונים עם הקצפת חלבונים בנפרד וקיפולם לתוך הבלילה – אופצייה הכי סבירה עד שהכרתי את המתכון הנוכחי.

את המתכון הזה מצאתי בבלוג צרפתי מ-ד-ה-י-ם אשר שופע במתכוני קינוחים מרהיבים ומתכוני שפים בפרט. המתכון המקורי שייך לקונדיטור ושוקולטיה צרפתי קריסטוף פלדר. לעת עתה לא ניסיתי להכין בדיוק לפי המתכון, כלומר עם שמרים. לקחתי את כל מרכיבי המתכון אך את השמרים החלפתי באבקת אפייה. בטוחני כי עם שמרים תתקבל תוצאה שונה ואף יותר טעימה, אך מודה שבשל חוסר זמן טרם ניסיתי. זה לא שאין לי זמן להכין בצק שמרים, אלא שברגע שמתחשק לי וופל בלגי אין לי זמן וסבלנות להתפיח ולחכות. אבל אני מבטיחה! מאוד מאוד מבטיחה להכין ממש בקרוב לפי כל הכללים של קריסטוף פלדר ולדווח על התוצאות!

מה מיוחד במתכון הזה? כנראה נוכחות של שמנת שמנה (איזה צמד מילי זה, אה?). את המרכיב הזה טרם פגשתי בשום מתכון לוופלים. הייתה לי התלבטות קלה לגבי ה-crème fraîche épaisse entire, שכן אני מבינה כי מדובר ב"שמנת מלאה סמיכה", זוהי שמנת צרפתית של 30% . הבנתי שאצלנו האלטרנטיבה הקרובה ביותר לזה זוהי שמנת של פעם עם 27% שומן. פניתי לעזרה לחברתי, שונטי היקרה והמקסימה (היפה, האצילית, העדינה, החייכנית והרשימה של מחמאות עוד פתוחה :-) ), אשר גרה בצרפת, ולדבריה ניתן להשתמש הן בשמנת של פעם הן בשמנת מתוקה, העיקר שהשמנת תהיה שמנה ולא דלת שומן. היות שגם כך יש לי חולשה לשמנת של פעם (לא לאכול עם כפית, אלא להקציף הן לבד, הן יחד עם שמנת מתוקה נוזלית) החלטתי להשתמש דווקא בה.

בוופלים האלה אין הרבה סוכר, מה שמאפשר לאכול אותם גם עם תוספות מתוקות (גלידות, חלב מרוכז, ריבת חלב, קצפת, אבקת סוכר וכו') וגם עם מלוחות. הילדים שלי בחרו כמובן בגלידה וחלב מרוכז (זה יאמי מטורף אני חייבת לציין!), ואני אכלתי עם גבינת שמנת ולסמון אותו כבשתי בעצמי (תאמינו לי ברגע שתכינו לבד סלמון לא תרצו לקנות יותר סלמון מעושן).

מרכיבים:
250 גר' קמח תופח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
25 גרם אבקת סוכר
60 גרם חמאה מומסת
150 גר' חלב (לא דל שומן!)
100 גרם שמנת חמוצה של פעם 27%
1 כפית רום

הכנה:
1. לקערה גדולה לשים את הקמח.

2. להמיס חמאה. לחמם מעט את החלב (40 מעלות).

3. לטרוף קלות ביצים עם אבקת סוכר ווניל.

4. לקערת הקמח להוסיף חלב וביצים טרופות. לערבב.
להוסיף את השמנת ולערבב עד שהמסה הופכת להיות אחידה וחלקה.
להוסיף חמאה מומסת ורום. לערבב את הכל.

5. לחמם היטב מכשיר להכנת וופל בלגי, למלא את התבנית בבלילה ולסגור. לאפות עד לקבלת צבע חום בהיר.

במידה ולא מגישים את הוופל מייד מייד, להניח אותם על גבי הרשת ולא על גבי הצלחת שכן על הצלחת החלק החיצוני של הוופל מתרכך בגלל האדים החמים והופך להיות קצת לח ורך מדי. שמירה של הוופל על הרשת תאפשר לו להישאר קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
אבל כמובן ההמלצה היא לאכול את הוופל מיד ;-)

הערות: ייתכן ויהיה צורך בהוספת עוד כמה כפות חלב לבלילת הבצק. אני בד"כ מוסיפה עוד 2-3 כפות כי אם הבצק סמיך יותר מדי הוופל יוצא דחוס ופחות טעים. הכמויות במתכון מיועדות להכנת בצק עם שמרים שאמור להיות קצת יותר סמיך מבצק עם אבקת אפייה.

זמן אפיית הוופלים תלוי בעוצמת המכשיר. במכשירים מקצועיים זה עניין של כמה דקות בלבד, ואילו במכשיר הביתי הפשוט (שלי עם עוצמה W 830) לוקח בסביבות 7 דקות לפחות.

בקרוב אעדכן איך זה יוצא עם שמרים :-)

בתיאבון!

נטי









                           
                                                   כמה תמונות מהנייד...



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...