יום שלישי, 4 בספטמבר 2018

עוגת דבש מתובלת



"אם ייעלמו הדבורים מהעולם, האנושות תחדל להתקיים תוך ארבע שנים" - אלברט איינשטין.
העולם של דבורים כה קסום ומופלא ולעולם לא מפסיק להדהים! כאלה יצורים קטנטנים וחרוצים, מעניקים תועלת כפולה, או ליתר דיוק משולשת, לאנושות. אנו מקבלים זהב טהור אכיל - הדבש; הדבורים אחראיות להאבקה של כשליש מהתזונה העולמית - בזכותן, אנו מקבלים פירות מגוונים; דבורים מייצרות את האנטיביוטיקה של הטבע - פרופוליס. נפלאות ונסתרות הטבע משתקפות בכל טיפת דבש.

מכירים את זה שלפעמים יש איזו סטיגמה על משהו (ויותר גרוע אם זה על מישהו חחח) ונדרשת הזדמנות שנייה וממש משכנעת כדי לשבור את הסטיגמה? אז זה - זה. זה בדיוק מה שקרה לי עם עוגת הדבש הזאת (ואגב, גם עם עוגת סולת וגם עם אוזני המן שטעמתי בשנית והייתה לי חוויה מתקנת בזכות חברתי הטובה אורית). תמיד זכרתי עוגות דבש דחוסות, דביקות, מתוקות להחריד ודי שומניות. אז עוגת הדבש הזאת היא בדיוק ההפך: קלילה, רכה, ארומטית, אוורירית, מתובלת בטוב טעם ופשוט נהדרת. הריח שעומד בבית בזמן אפיית העוגה, וגם אחריה, בלתי ניתן לתאר במילים. העוגה הזאת עניינה אותי מייד לאחר הביס הראשון כשטעמתי אותה אצל אורית. כששאלתי מה המתכון, היא ענתה לי עם הענווה האופיינית לה: "כל כך פשוט. שום דבר מסובך. את צ'יק צ'ק מכינה אותה". אוקיי, השתכנעתי.

בד"כ הקינוחים האהובים עלי אלה קינוחיים קרמיים, כגון מוסים, גלידות, עוגות גבינה, עוגות קרם גדולות. לכל בן אדם יש נישה משלו והעדפה משלו למאכלים או קינוחים מסוימים. אבל גם עוגות "יבשות" אני אוהבת. אלא מאי, מעט מאוד. עוגות בחושות זאת לא כוס התה שלי (או, בעצם, לא פרוסת העוגה שלי חחחח) ולכן צריך ממש להתאמץ כדי לגרום לי להתלהב מעוגה נטולת קרם או מוס. עוגת הדבש הזאת בהחלט נהפכה לפייבוריטית שלי.

היות שאני מאוד לא אוהבת להרגיש שומניות בעוגות בחושות, החלפתי חצי מכמות השמן במתכון ברסק תפוחים. בפוסט אני אכתוב את המתכון כלשונו מהספר, אך אוסיף הערה להחלפת חצי מכמות השמן.

עוגת דבש (מהספר ששת)
מרכיבים ל-2 עוגות אינגליש קייק או 12 עוגות אישיות:
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
4 ביצים
*1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס דבש (320 גרם)
1 כף קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קמצוץ ציפורן
1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)

הכנה:
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

  1. מנפים יחד קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתיה בקערה גדולה.

  1. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.

המרתי חצי מכמות השמן ברסק תפוחים. יצא פשוט נהדר! העוגה רכה בטרוף, אוורירית ולא שומנית בכלל.
קלפתי תפוח וחצי גדולים וטחנתי בבלנדר יחד עם השמן עד שהתקבלה לי תערובת לבנה כמעט חלקה ואת זה הוספתי לביצים מוקצפות עם סוכר ודבש.
כמו כן, הבחתתי בכמות הסוכר ל-1/2 כוס.


  1. יוצקים את הביצים עם הדבש לקערה עם הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
יוצקים קפה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, טורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה.

  1. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה. אופים 35-40 דקות (20-25 לעוגות אישיות) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פרורים לחים).

בתיאבון!

חג שמח ושנה טובה, נהדרת, מתוקה, מאושרת ושמחה, מלאה בהפתעות טובות, הצלחות חדשות, הישגים גדולים, שנת שלום, שלווה ואהבה

נטלי










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...