יום חמישי, 13 בספטמבר 2018

ווטרושקי עם בצל וביצים



יודעים מה משגע אותי? כשאנשים שלא מבינים כלום ושום דבר במטבחי עמים מעבירים ביקורת ושופטים מטבחים אחרים. לצורך הדוגמה - המטבח הרוסי. מטבח עשיר ומגוון עד אינסוף! לעתים כל כך צורם לשמוע שהמטבח הרוסי תפל/חיוור/משעמם. המטבח הרוסי פשוט לא יכול להיות כזה! מדינה עצומה בגודלה (ולא רק רוסיה, אלא גם המדינות הסמוכות של מזרח אירופה) עשירה ביערות, נחלים, אגמים, ימיות - פשוט לא יכולה לתת מטבח חיוור ותפל. עם השנים המטבח הרוסי עבר אי אילו שינויים, קיבל חומרי גלם ומאכלים שלמים ממטבחים אחרים ובעיקר בשל השפעתם של הטבחים מארצות שונות שבאו לשרת את הצארים ובני אצולה אחרים. ווטרושקי זה אחד מהמאכלים הרוסיים העתיקים. ווטרושקי יכולים להיות מוגשים עם מילויים שונים, כגון גבינת טבורוג (הכי נפוץ), ריבה, בצל, מחית תפוחי אדמה.

בעבר כבר פרסמתי ווטרושקי עם טבורוג, זאת גרסה מתוקה. ואילו היום אני משתפת עמכם ווטרושקי עם בצל מטוגן וביצים קשות, מנה שיכולה להיות בפני עצמה בליווי סלט, או להיות תוספת למרק.


מרכיבים:
לבצק:
600 גרם קמח
350 מל' ריויון
2 ביצים
40 גרם חמאה מומסת
½ 1 כפית שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח

למילוי בצל:
6-7 בצלים
3 ביצים קשות
שמן זית לטיגון הבצל
מלח, פלפל שחור

הכנה:
1. בקערת המיקסר לערבב קמח, סוכר ומלח.
להוסיף את השמרים ושוב לערבב.
להוסיף ביצים טרופות, ריויון, וחמאה מומסת וללוש על מהירות בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהשאיר להתפחה עד הכפלת הנפח (תלוי בטמפרטורת החדר, ההתפחה יכולה להימשך בין שעה וחצי לשלוש שעות).

2. לקצוץ את הבצלים ולטגן עד להזהבה קלה. להוסיף מלח ופלפל שחור.
להעביר את הבצל למסננת ע"מ להיפטר מעודפי השמן.

3. לקלף ולחתוך את הביצים הקשות, לחתוך לקוביות ולהוסיף אל הבצל.

4. כאשר הבצק תפח לחלק אותו ל-16-18 כדורים ולהשאיר מכוסים במגבת למשך 30 דקות.

5. לשטח מעט את הכדורים בעזרת הידיים, ולאחר מכן עם תחתית של כוס לעשות שקע במרכז הבצק (ראו תמונה). את השקע למלא בנדיבות בבצל עם ביצה.
לסדר את הווטרושקי על מגש אפייה משומן קלות או מרופד בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ אחת מהשנייה.
להשאיר את כל הווטרושקי על מגש למשך 10 דקות.

6. לחמם תנור ל-200 מעלות.
למרוח את הווטרושקי בביצה טרופה (רק מהצדדים, את המילוי לא למרוח בביצה) ולהכניס לתנור חם. לאפות כ-20-25 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב יפה.

בתיאבון!

נטי








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...