יום חמישי, 13 בדצמבר 2018

פלאפל - במטבח עם לוטם ושלו


פלאפל. מה יש לי להגיד על פלאפל? מאז עלייתי ארצה, לא התחברתי למאכל הזה. בטעימה הראשונה שלי בכלל חשבתי שזה זוועת עולם. אבל עברו מאז עשרית שתים שנה, ובכמה שנים אחרונות טעמתי שוב. בגלל הילדים. הם ביקשו שאקנה להם. אני תמיד טועמת קודם את מה שאני נותנת לילדיי. אז טעמתי פעם. ואז עוד פעם, וגם בהזדמנות אחרת טעמתי, וגיליתי שזה לא כזה נורא אפילו. אלא מאי, הפלאפל עצמו היה ספוג בשמן יותר מדי, והפיתה הייתה קטנה מדי, והטחינה נוזלית מדי, והסלט תפל מדי (זאת הריצפה עקומה, הרקדנית היא בסדר :-D ). לכן החלטתי שאם הילדים שלי כל כך אוהבים פלאפל ואני אף פעם לא שבעת רצון ממה שהם מקבלים, אכין בעצמי.

כפעם בשבוע אנחנו אוכלים אוכל שהוא לא "אוכל בצלחת". סוג של פאסט-פוד, אבל בהכנה ביתית. למה בשנים אחרונות (או בעצם בעשור אחרון?) אני מעדיפה לאכול בבית ולא בחוץ, זה כנראה נושא לפוסט שלם בפני עצמו...
לילדים נמאס כל יום לאכול מרק, או תבשיל כלשהו. שלא לדבר, רחמנא ליצלן, על לאכול אוכל מהמקרר, שבושל יום קודם. זה בכלל אסון ואומללות מבחינתם. לכן כפעם בשבוע אני מכינה או פיצה, או פיתה עם שווארמה, או פלאפל, או קוביות עוף מטוגנות וטבולות ברוטב לימון סיני, ועוד. העיקר שזה יהיה סוג של נשנוש אבל משביע. במקרים כאלה אני מרשה לילדים לאכול איך שמתחשק להם, בלי לשים מפה או מחצלות לשולחן, בלי להוציא סכו"מ, ואפילו בלי להתיישב סביב השולחן. כך הם מרגישים גם שינוי ממשי בצורת האכילה וגם חופשיות.

היות שאני לא מומחית גדולה באכילת פלאפל, קשה לי לשחזר אותו במדויק בהכנה ביתית. אבל עשיתי מחקר של ממש אודות פלאפל (מה מחקר? כמעט דוקטורט חחחח). זה מה שאני עושה תמיד כשעלי להכין מאכל שאין לי כל כך בו ידע. היה לי חשוב להבין מה הם המרכיבים הקבועים, ואילו משתנים. כך גיליתי שבמדינות ערב בהן מכינים פלאפל, כמעט ולא שמים עלים ירוקים, אם בכלל, ואילו בישראל הפלאפל שופע בעשבי תיבול כגון פטרוזיליה, כוסברה. לכן הפלאפל שלנו הרבה פעמים יותר כהה מבחוץ, כי העשבים הירוקים משחימים מאוד מהר ונותנים את הצבע  השחרחר לחלק החיצוני של הפלאפל. ואילו כשמכינים רק מחומוס ותבלינים יבשים, הכדורים מתקבלים הרבה יותר זהובים ובהירים.

מצורף לפוסט זה סרטון עם הדרכת הכנה של הפיתות הביתיות והפלאפל הביתי, בכיכובם של לוטם ושלו. שתהיה לכם צפיה מהנה, ואל תשכחו להירשם לקבלת עדכונים מהערוץ שלי ביוטיוב וכמובן שימו לייק במידה ומצאתם את הסרטון מועיל ומחכים :-)
צפיה מהנה!



מרכיבים:
500 גרם חומוס מושרה במשך הלילה
4-5  שיני שום
1 בצל גדול

לטחון ביחד במעבד מזון.

1/2 צרור כוסברב
1/2 צרור פטרוזיליה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית כמון
2 כפיות מלח
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית נענע יבשה
1/4 כפית פפריקה חריפה או לחילופין פלפל ירוק חריף
4 כפות פרורי לחם
1/4 כוס מים

להוסיף למעבד מזון ולהמשיך לטחון עד לאיחוד המרכיבים.
לחמם שמן ל-150 מעלות. ליצור מתערובת החומוס כדורים קטנים או להשתמש במכשיר להכנת פלאפל.
בזהירות להחליק את הכדורים לתוך השמן ולטגן כ-4-5 דקות, עד שישחימו קצת.
להגיש חם בליווי טחינה וסלטים.

בתיאבון!

נטלי






2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...