יום חמישי, 11 ביולי 2019

עוגיות "אורשקי" - עוגיות "אגוזים"


אחד ממתקי הילדות הכי בולטים והכי אהובים, זה ללא ספק עוגיות אורשקי (oreshki). שם העוגיות נובע ישירות מצורתן - צורה של אגוז מלך בקליפתו. העוגיות עצמן קרנצ'יות כמו בצק פריך, וממולאות בקרם ריבת חלב קטיפתי. "אורשקי" זה לא קינוח שתמיד היה בהישג יד, היה צורך לנג'ס הרבה הרבה לאמא כדי שתכין, כי יש עם מה להתעסק ;-) באוקראינה היום ניתן לקנות תבניות מודרניות ונוחות להכנת עוגיות אלה, תבניות חשמליות כמו טוסטר או בנוסך המכשיר i cake . בארץ טרם נתקלתי במכשיר כזה ולכן אני מסתפקת בגרסתו המקורית והישנה - מכשיר שמתחמם על הגז (אגב, קניתי אותו בישראל. כל מה שהיה לנו באוקראינו השארנו, לצערנו. בארץ התחרטנו על הרבה דברים שלא הבאנו). יש עם זה התעסקות, ללא ספק. בפעם האחרונה כשאפיתי אותן לקח לי כמעט 4 שעות: להתחיל מאפס את הבצק, לאפות ולמלא. התעסקתי עם אורשקי מעשר בלילה עד שתים אחרי חצות (זה היה בדיוק לפני שנה, שלווש, הבן הבכור שלי, ביקש שאכין לו עוגיות כאלה לכל הכיתה לכבוד סיום כיתה ב'. אז אם שלו ביקש, אני ממלאת את בקשתו :-) מאז לא היה לי זמן להתעסק עם זה מלבד שני שיעורים בחוג בישול ואפייה שאני מעבירה לילדים). המילוי של ריבת חלב לא מקרי, לדעתי. ריבת חלב וחלב מרוכז, וגם חמאה, - אלה מרכיבים חשובים בהרבה מאוד קרמים בקינוחים רוסיים. הגרסה שלי למילוי היא גרסה משודרגת, ניתן למלא רק בריבת חלב בלי כל התוספות.

מרכיבים:
ל"קליפות" אגוזים:
200 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
125 גרם חמאה רכה
1 ביצה גדולה
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה


למילוי:
1 קופסה של ריבת חלב
70 גרם חמאה רכה
1/2 כוס אגוזי מלך קלוים
שאריות של העוגיות לאחר אפייה

הכנה:
העוגיות: להקציף את החמאה המרוככת עם אבקת הסוכר ולהוסיף ביצה.
להוסיף את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה. ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך.

לקרוץ פיסות קטנות מהבצק (כ-6 גרם או ככפית כפית) וליצור מהן כדורים קטנים, להניח על צלחת או מגש בצד.

לחמם היטב משני הצדדים את המכשיר להכנת אורשקי. למרוח את השקעים במעט שמן.
להניח כדור אחד בכל אחת מהשקעים של המכשיר ולסגור חזק. לטגן כ-2 דקות מכל צד של המחבת. להמשיך להחזיק את המכשיר סגור היטב.

בזהירות לחלץ את העוגיות המוכנות מהמכשיר ולשמור בצד.
כשכל ה"קליפות" מוכנות, מסירים את העודפים מצידי ה"קליפות" ומוסיפים למילוי.

המילוי: בקערת המיקסר להקציף את החמאה, להוסיף את ריבת החלב ולהמשיך להקציף עד לקבלת קרם חלק.
לקלות בתנור או על מחבת את אגוזי המלך. לטחון אותם גס.
להוסיף לקרם את האגוזים הטחונים ואת פירורי העוגיות.

למלא כל חצי אגוז בקרם ולהצמיד שני חצאים לקבלת אגוז שלם.

נ.ב ניתן ורצוי להכפיל כמויות.

בתיאבון!

נטי

נ.ב לתיאום סדנאות אפייה ובישול ניתן לפנות אלי באי מייל natalii.art@gmail.com
 או דרך עמוד הפייסבוק "אמנות קולינארית או להיות שף לעצמך"
או דרך הקבוצה שלי:








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...