tag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post7519695156146304387..comments2023-11-28T07:33:40.568+02:00Comments on אמנות קולינארית או להיות שף לעצמך: עוגת גבינה קרה עם ליצ'י וקישוט שוקולד לבן אגוזים וחמוציותאמנות קולינארית Natihttp://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-31407979103558161622013-05-27T14:38:34.668+03:002013-05-27T14:38:34.668+03:00אנא רשמי אותי לקבלת עידכונים לכתובת:
liat1952@wal...אנא רשמי אותי לקבלת עידכונים לכתובת:<br /><br />liat1952@walla.com<br /><br />תודה ובהצלחה<br />ליאתAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-85655404198594682562013-05-23T18:53:54.882+03:002013-05-23T18:53:54.882+03:00שלום נטי, אינני מצליחה להירשם לבלוג החדש,משום מה ה...שלום נטי, אינני מצליחה להירשם לבלוג החדש,משום מה ההודעה מעלה מייל שלא קיים.<br />אנא,רשמי אותי לקבלת עדכונים לכתובת<br />avner_r@012.net.il<br /><br />תודה והצלחה מרובה,<br /><br />טליהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-4809426020387880782013-05-22T21:04:14.334+03:002013-05-22T21:04:14.334+03:00אני מתה על כל דבר שטעים, בעיקר לכיוון החמוץ-מתוק-מ...אני מתה על כל דבר שטעים, בעיקר לכיוון החמוץ-מתוק-מריר ואם יש לזה מרקם של קרם ברולה או מוס שוקולד בכלל מושלם! חחח<br /><br />את בוודאי צודקת לגבי מהימנות המתכונים, אני אפילו לא מעלה בדעתי למה מישהו בדעה צלולה ירשום מתכון שלא מדויק, זו פגיעה בזדון! אבל יש דברים שלמומחים מובנים מאליהם ולמישהו שרק מתחיל זה לא שקוף כל כך. יש כל מיני דקויות בתהליכי היצירה של מתוקים וכל מיני טכניקות לגביהן מתכונים לא מספקים מידע ולכן זה יכול להכשיל. גם במקרה הזה "אין חכם כבעל נסיון" והיום כל המידע כל כך נגיש שבאמת אי אפשר להתלונן, רק להשקיע זמן, לגשת וללמוד.<br /><br />אני זוכרת שרצית לנטוש את תפוז לגמרי לכן חשבתי ש"תעברי דירה" מזמן . נראה לי חבל שתשקיעי בשני בלוגים במקביל ואפשר להתחיל עם החדש גם מבלי להעתיק את הכל. אני אגב שומרת את שני הבלוגים שלך כי בחדש אין את כל המאגר,אך מגיבה רק כאן כי מבחינתי עברת דירה והשתקעת:-)<br /><br />המשך ערב נעים,<br />אלנה Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-52023769452571117032013-05-18T20:37:01.479+03:002013-05-18T20:37:01.479+03:00אני בכלל מתה על עוגות גבינה קרות, על עוגות מוס, קצ...אני בכלל מתה על עוגות גבינה קרות, על עוגות מוס, קצפת, גלידה וכאלה :-)<br />אבל גם על עוגות גבינה בכלל...<br /><br />ליצ'י משומר כמו כל דבר משומר הטעם שלו מעוות קצת ולא אמיתי, אבל לי טעים גם משומר. ברור שאין השוואה אפילו אם הפרי הטרי שאני בכלל מטורפת עליו. עוד לא קניתי לשלו ליצ'י טרי, אבל ליצ'י משומר הוא בכלל לא אהב. שמתי לו כמה פעמים בשייקים (אני אוהבת שייקים עם ליצ'י) והוא סירב לשתות ועכשיו גם בעוגה לא אהב. <br /><br />אכן יש מתכונים שכמה שלא תצמדי אליהם לא יצא לך מושלם כי המתכון עצמו פגום (בד"כ זה קורה מהמקורות הלא מהימנים). לכן אם כבר להיצמד למתכון אז רק מהמקורות מקצועיים ומוסמכים. נגיד ספרי בישול של קונדיטורים, אתרים של קונדיטורים, תוכניות טלוויזיה של בעלי מקצוע בתכום. לפחות עד משבינים את העקרון ואת הבסיס.<br /><br />האמת אני לא מקשרת מתפוז לכאן. את חושבת שצריך? <br />בגדול, לא הייתה לי כוונה לנהל שני בלוגים בו זמנית. התכוונתי להעביר את הכל משם לכאן ולנהל רק את הבלוג הזה. אבל בינתיים לא מצליחה למצוא זמן לכך. בגלל זה אני תקועה עדיין עם שניהם... <br /><br />שיהיה לך לילה טוב ושבוע טוב,<br />נטיאמנות קולינארית Natihttps://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-92132335687097839082013-05-18T13:47:09.472+03:002013-05-18T13:47:09.472+03:00העוגה נראית מושלמת! אני חושבת שמול עוגת גבינה אפוי...העוגה נראית מושלמת! אני חושבת שמול עוגת גבינה אפויה רגילה עוגה קרה עומדת כמה וכמה רמות מעל. (פעם הכנתי עוגת מוס גבינה ע"פ המתכון של נטלי לוין והיה לזה מרקם אוורירי ומושלם!)<br />אני לא כל כך סגורה על ליצ'י, פעם קניתי משומר וזרקתי את כל הצנצנת. אני מעדיפה משהו חמצמץ כמו פסיפלורה או פירות יער, גם מנגו נשמע לי מעולה. אהבתי אבל שהליצ'י לא צנח למטה ונשאר באמצע, ככה הביס בטח מרגיש מושלם ;-)<br /><br />לגבי הפחד מאפיה, אני לא יודעת אם ההבטחה של "עשה לפי המתכון והכל יסתדר" מבטיחה תוצאה מדויקת. גם אני פעם פחדתי ממתכונים "מורכבים" והיום אני נזכרת ולא מאמינה שאני מצליחה להכין פאי או עוגת שכבות עם שלבי עבודה מרובים יחסית. זה כאילו בשלות אישית או משהו ואבל כשלא ממש מצליח אני מתבאסת ולרוב לא חוזרת על אותו מתכון.<br /><br />הקישוט נראה מוצלח מאוד. אהבתי ששילבת חמוציות לאיזון המתיקות ההיסטרים של השוקולד הלבן:-)<br /><br />מקווה שחזרת לקו הבריאות והמשך ההיריון יעבור בנעימים!<br /><br />יום מקסים שיהיה,<br />אלנה<br /><br />נ.ב בבלוג בתפוז את לא מוסיפה קישור לרשומה שכאן?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-64356521035879595112013-05-16T23:58:56.586+03:002013-05-16T23:58:56.586+03:00כן, הא? :-)
מסתבר שדי מהר אפשר לקלוט את העקרון אם ...כן, הא? :-)<br />מסתבר שדי מהר אפשר לקלוט את העקרון אם תחילה להקפיד על המתכונים והכללים.<br />בהתחלה זה לא קל עם אופי כמו שלי... אני חייבת חופש בכל דבר, שונאת מסגרות ולא סובלת כשמכתיבים לי מה לעשות. אבל לצורך אפייה התפשרתי ;-) והתוצאות שוות את זה.<br /><br />אני מאוד אהבתי את העוגה שיצא לי, הגוזל לצערי לא אהב. הוא מסרב לאכול ליצ'י בכל תוקף. פרי שאני הכי מתה עליו הוא ממש לא אוהב. צריכה להכין לו דחוף עוגה אחרת כפיצוי :-)<br /><br />אנחנו עוד לא במיטבנו, מחכה שזה כבר יגמר. אומרים שבעונה הזאת תמיד יש הרבה וירוסים, אבל לנו זה קרה פעם ראשונה ושנינו די בשוק מהמתרחש. לא רגילים להיות חולים.<br /><br />תודה על הביקור ועל המחמאות!<br />לילה טוב ♥אמנות קולינארית Natihttps://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-69904587545512640522013-05-16T00:49:08.528+03:002013-05-16T00:49:08.528+03:00מי היה מאמין לפני שנה או שנתיים שתחלקי כאלה מחמאות...מי היה מאמין לפני שנה או שנתיים שתחלקי כאלה מחמאות לעולם האפייה? :)<br />ועוד צתכתבי מתכוני עוגות בעצמך-<br />ויקום המלפפון ויכה את הגנן!<br />עוגת הגבינה שלך נראית טעימה, מיוחדת ומסקרנת, והקישוט מקסים<br />מקווה שאת והגוזל מרגישים טוב יותר<br />דרישת שלום חמה<br />The Cookie Fairyhttps://www.blogger.com/profile/09781423140570537674noreply@blogger.com