יום שלישי, 7 בינואר 2020

מגולגלות פרג


היום  05.01.2019 ורק היום ישבתי לכתוב פוסט לאחר דממה של חודשיים וחצי. אבל אני נשבעת שאם לא הייתי מציצה עכשיו לתאריך של הפוסט האחרון, לא הייתי אפילו מעלה בדמיוני שעברו מאז חודשיים וחצי. המגולגלות האלה הוכנו כמה חודשים לפני כן. אבל היום אני והילדים אכלנו ארוחת צהרים סתמית באוטו - לחמניות קנויות במכולת (שיסלחו לי כל מי שקונה לחמניות... זה לא אכיל חבר'ה! אל תאכלו את זה! תתחילו לאפות לחם אמתי בבית! פעם ראשונה, ואני מקווה שגם האחרונה, קניתי לחמניות) פסטרמה וקטצ'ופ. הביתה חזרנו רק אחרי שבע בערב רטובים, קפואים, מפוחדים ועייפים. אז מה קרה לנו?

בשעה שלוש הילדה שלי מתחילה חוג בבית ספר בו היא לומדת, והבן שלי בדיוק מסיים את יום הלימודים בשעה זו באותו בית ספר. כמנהגנו, אני מביאה אותה לחוג ואוספת אותו מבית הספר. אבל היום התחיל גשם כמו שלא ראיתי נראה לי בכל 22 שנות חיי בישראל. זה קרה פתאום, ואם לא הייתי אומרת מראש לבן שלי שאאסוף אותו מבית הספר במקום שיעלה להסעה, אין סיכוי שהייתי מוציאה את אפי מפתח הדלת. אז לבית הספר הגענו בשלום, אך כשהגע הזמן לאסוף את הילדה מהחוג הודיעו שאחד הכבישים הראשיים לבית הספר נחסם עקב שטפון מטורף (תפנית מטורפת ולא צפויה בעליל שקרתה בתוך כ-30 דקות בלבד!). נסעתי מדרך אחרת שלקחה לי יותר מעשרים וחמש דקות כי הדרך ארוכה הרבה יותר וכי נסעתי לכל היותר 40 קמ"ש בגשם שכיסה את כל שדה ראיה (הנסיעה בדרך שנחסמה לוקחת כ-4 דק'), איחרתי נורא לילדה שלי, וגם שם נקלעתי לשטפון שכמעט כמעט כמעט סחף אותי אתו... אחד הרגעים המפחידים בחיי. הלב שלי היה מוכן לקפוץ החוצה מהלחץ, היה נדמה לי שאני מרגישה את הדופק אפילו בקרסולים. וגם הרכב נפגע קצת. ברגע שהגעתי יחסית בשלום לאסוף את בתי, הודיעו שגם הכביש הזה נחסם לתנועה (מה הפלא? כמעט טבעתי... אמא'לה, מפחיד אפילו להיזכר). ואני תקועה עם שלושה ילדים במושב סמוך ואין לי שום דרך לצאת ממנו! והילדים רעבים אחרי בית ספר וחוג. מפה לשם, אכלנו זבל את מה שאפשר לקנות במכולת ולאכול כאן ועכשיו, באוטו, והעברנו שלוש שעות בספרייה האיזורית עד פתיחתו של אחד הכבישים. הביתה חזרנו בליווי ניידת-טנדר משטרתית כי היה מפחיד לגמרי לנסוע בחושך בדרך שחלק ממנה עדיין מוצף וחלק מלא באבנים גדולות.

זה היה ערב סיוט. עם המון התכתבויות בקבוצות המושביות ואין-ספור טלפונים למי שאולי יכול לעזור לנו לחזור הביתה. אבל משהו רומז לי שבעוד זמן מה נזכר בזה כחוויה משעשעת. וטוב שכך.

כשהגענו הביתה, כל מה שנותר זה להתקלח ולהשכיב את הילדים (מזל שהם רואים את הסיטואציות האלה בצורה אחרת מאתנו. ובעוד שאני פחדתי לשחרר טלפון מהידים כדי לא לפספס שום עדכון, הם נחו על הפופים בספרייה שלנו עם ספרים ביד, צפו בטלוויזיה, ועשו "החלקה על הקרח" על הרצפה החלקה. קיצר, להם דווקא היה כיף). ורק כשהם נרדמו בשלווה, בריאים ושלמים, הרגשתי ירידת מתח. ישבתי לקרוא ספר, אבל לא הצלחתי להתרכז בו. המחשבות היו רק על הערב שעברנו. אז פתחתי במחשב תיקיות עם אלפי תמונות אוכל שצלמתי וטרם פרסמתי. ו... גיליתי שזה באמת מרגיע :-) ואז ראיתי את המגולגלות האלה, וחשבתי "אוי, זה בדיוק מה שאני צריכה עכשיו! כוס תה חם עם לימון ועוגיות פרג כאלה". כשהסתכלתי על התמונות, חשתי חמימות ביתית כזאת ונחת - בדיוק מה שהייתי צריכה באותו רגע. אגב, בתיקית התמונות הזאת, מה שבא מיד אחרי המגולגות, זה עוגיות שוקולד צ'יפס. לכאורה זה מאפה וזה מאפה, זה מתוק וזה מתוק, זאת עוגיה וזאת עוגיה, אבל המראה שלהן לא נתן לי את אותה התחושה כמו המגולגלות.

אה, ו... אני ממשיכה לכתוב יום אחרי השטפון וזה, אז... הבוקר האוטו לא הניע, וגם בטנה של גלגל נשברה. מסכן, איזה זעזוע עבר אתמול.

ועוד משהו, אני פשוט מכורה לעוגיות האלה! הן כל כך פריכות ועשירות - סכנת נפשות במלואה ;-) ורק כדי לסבר את האוזן: באותו יום שהכנתי אותן אכלתי כמות שבסוף כאבה לי הבטן. אני חושבת שמאז שהייתי ילדה בת 8 ואכלתי כמות אינסופית של גלידה במפעל הגלידה בו אמא שלי עבדה, לא כאבה לי הבטן בגלל כמות האוכל חחחחח

לפי התחזית, יש לנו לפחות שלושה ימים גשומים וקרים בטרוף, מה שאומר שכבר מחר יהיו אצלי בבית מגולגלות פרג חמות וריחניות.

מגולגלות פרג
מרכיבים (ל-4 גלילים):

450 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
30 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה רכה
1 חלמון מביצים XL פלוס 1/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל

מלית (המלית היא מלית של אוזני המן מתוך הספר של רולדין. המלית הספיקה לי ל-3 רולדות):

65 מל' חלב
55 מל' מים
1 כפית מיץ לימון
קליפה מגוררת מחצי לימון
100 גרם סוכר
15 גרם דבש
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם פרג טחון
65 גרם קמח שקדים
15 גרם חמאה

הכנה:

המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, המים, הסוכר, הדבש, גרידת לימון, ותמצית וניל.
        לאחר רתיחה מוסיפים את הפרג ומיץ לימון ומבשלים 2 דקות נוספות תחת בחישה מתמדת.
       מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את קמח השקדים וחמאה תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
       עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר עד שהתערובת יציבה.

        לי אישית נוח למרוח את המילוי הזה כשהוא עדיין חמים מעט. ייתכן ועבור אוזני המן עדיף לקרר כמו שרולדין ממליצים, אבל למגולגלות רצוי שיישאר קצת חמים, כך נוח יותר למרוח אותו.

בצק: מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
מכניסים את הבצק למקרר למשך שעה (רצוי לשטח אותו קצת לפני ההכנסה למקרר).

        מחממים תנור ל-170 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן דק כ-3 מ"מ.

מורחים את תערובת הפרג על כל שטח המלבן. מגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים את הרולדות לעוגיות בעובי כ-3 ס"מ.
את אותו הדבר עושים עם שאר הבצק.

לי הפרג הספיק ל-3 רולדות, הרביעית הייתה עם נוטלה.

אופים במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ושוב עוברים עם הסכין על החתכים. מפרידים מעט את העוגיות ומכניסים לתנור לעוד 5 דק'.
       
מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן זהובות. מפרידים אותן ומצננים על רשת.

בתיאבון!

נטלי











תגובה 1:

  1. חוויה בהחלט לא נעימה, ברחוב שלי במרכז תל אביב שאבו מים מדירות
    84 מ"מ בשלוש שעות זה מטורף. היה ב-2003 שיטפון גדול אבל לא ברמה כזו.
    העיקר שאתם בסדר.
    שהבית ישאר יבש זה הכי חשוב וילדים בריאים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...