לחמניות גבינה מתקתקות


וואי וואי וואי, מה קרה לאתר תפוז! ואמנם אני לא מנהלת את הבלוג שלי בתפוז כבר שנים רבות, אך בכ"ז משם התחלתי ומשם גדלתי. עם הזמן ראיתי שהפלטפורמה הזאת הפכה להיות קטנה לי, ופחות ופחות מתאימה. כך נוצר הבלוג החדש (שכבר מזמן לא חדש) כאן בבלוגר. השאיפה העתידית היא לבנות אתר משלי ולא להיות תלויה בשום בלוגוספרה, אבל... ברגע שיתווספו עוד כמה שעות ליממה, בהחלט אעשה זאת חחחח

בשבועות אחרונים פנו אלי אנשים שעוקבים אחרי הבלוג שלי כבר הרבה שנים ומכירים את המתכונים (שאני בעצמי כבר שכחתי מהם) עוד מהבלוג הישן וסיפרו לי כי משום מה לא רואים את המתכונים שלי יותר. אני כבר ידעתי שתפוז עבר איזה זעזוע, אך לא ידעתי שיש לי כל כך הרבה גולשים שעדיין מבקרים בבלוגי הישן ומשתמשים במתכונים אותם פרסמתי לפני כעשור. בכמה פניות הראשונות, פשוט כתבתי למי שפנה אלי, את המתכונים במסרים האישיים. למזלי הכל מגובה אצלי בקבצי וורד ובתיקיות מסודרות של תמונות (טוב, כך עובדת מעצבת גרפית וצלמת חחח). אך במחשבה שנייה, העדפתי להחזיר לאט לאט את הפוסטים הישנים לבלוג הנוכחי. אתחיל מדרישת הקהל. תחילה מה שנתבקשתי במסרים פרטיים.

אני מעתיקה את הפוסטים בדיוק איך שהם התפרסמו במקור, כולל ההקדמה, גם אם נכון להיום היא לא רלוונטית. אה, וגם התמונות שצולמו אי שם בתחילת דרכי עם מצלמה פשוטה...


לחמניות שנוצרו ברגע האחרון. לפני כמה ימים גיליתי שעדיין יש לי במקרר קרטון חלב שעוד יום אחד ויהיה פג תוקף, ויש גם גביע שמנת חמוצה פתוח. היות שאין מצב כי הייתי מוצאת שימוש לשני אלה ביום אחד, החלטתי להכין מהם יוגורט ביתי כמו שאימא שלי וסבתא מכינות. עשיתי הכל כמו שצריך, אלא מאי? עזבתי את הבית ליממה שלמה והשארתי את כל התענוג הזה ללא השגחה. ומשחזרתי הביתה גיליתי כי היוגורט המיועד שלי נהפך כבר לגבינה ביתית. איזה כיף! הרגשתי לרגע שאני לפחות עקרת בית כפריה צרפתיה בעלת חווה ענקית, פרות וכבשים וכל השולחן שלה עמוס בגבינות, יוגורטים, חמאות ושמנת ביתיים. אבל אז פקחתי את עיניי וחזרתי מהר למציאות כאשר אמנם יש לי כמעט חווה, וכמעט חלב פרה שפעם היה ממש טרי ושמנוני, אבל כל מה שמונח מולי זה בערך 250 גרם גבינה ביתית, הא ותו לא. תהיתי מה אוכל להכין מכמות גבינה כה זעירה – לעוגת גבינה זה לא יספיק, סירניקי גם כך אני מכינה לעיתים תכופות, אולי לחמניות? אולי מתוקות? כאלה שיהיה כיף לאכול לארוחת בוקר מוקדמת בגינה הפורחת תחת ציוץ מענג את האוזן של ציפורים וריח האוויר הצח שעדיין מלא בנגיעות דקות של טל וערפל...

מרכיבים:
250 גר' גבינה ביתית רזה (או גבינת טבורוג או טוב טעם, ואולי אף גבינת ריקוטה)
500 גר' קמח
* 1 כפית שטוחה שמרים יבשים או 10 גר' שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר ווניל
½ כפית מלח
50 גר' חמאה בטמפ' החדר
200 מ"ל מים
1 ביצה

1/3 כוס סוכר לסיום

4 כפות אבקת סוכר
1-2 כפית מים או מיץ תפוזים או סירופ אננס מתוך קופסת שימורים

הכנה:
1. לתוך קערה גדולה לנפות את הקמח. להוסיף שמרים יבשים, סוכר, סוכר וניל, מלח ולערב היטב את כל החומרים היבשים.

2. לעשות גומה בתוך הקמח. לשים בתוך הגומה את הגבינה, את החמאה הרכה ואת הביצה. להתחיל ללוש ותוך כדי להוסיף מים (לא את כל המים בבת אחת. ייתכן ויהיה צורך בפחות מים). לאסוף את כל שאריות הקמח מדפנות הקערה וללוש את הכל בערך כ5-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
הבצק אמור להיות רך אך לא דביק.
לשמן מעט את הקערה ולהחזיר לתוכה את הבצק. לכסות בנילון נצמד או במגבת מטבח נקיה ולחה, להתפיח עד להכפלת הנפח.

זמן ההתפחה יהיה תלוי בטמפ' החדר, עונת השנה וטמפ' המים. יכול לקחת שעתיים ויכול גם ארבע שעות.
הכל תלוי טמפרטורה.

3. לשים בצלחת שטוחה 1/3 כוס סוכר.
לרפד תבנית אפייה בניר אפייה.
לחבוט מעט בבצק התפוח לשם הוצאת האוויר. לקרוץ חתיכות מתוך הבצק, לשטח מעט בעזרת כף היד, לטבול צד אחד בסוכר וליצור כדור כך שהצד עם הסוכר ישאר בפנים הכדור. להניח על תבנית מרופדת.
לחזור על הפעולה עם יתר הבצק. לכסות את כל כדורי הבצק במגבת מטבח נקיה ולהשאיר לעוד כ-20 דקות.

4. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
להכניס את הלחמניות התפוחות לתוך תנור חם ולאפות כ-20 דקות.
להוציא את הלחמניות המוכנות מהתנור ולצן על גבי רשת.

5. אופציונאלי: לסיום אפשר להכין ציפוי מתוק מאבקת סוכר ומעט מאוד מים, חלב או מיץ. התערובת אמורה להיות מאוד מאוד סמיכה, במידה ויצאה דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר. עשיתי חצי עם ציפוי וחצי בלי.

הערות שולים: מאוד נהניתי מהבצק הזה הן בעשיה והן באכילה. ללא ספק וללא חשש אפשר להשתמש בו לעוגות שמרים, או ללחמניות הן ריקות כמו שהכנתי הן ממולאות בריבה או פירות. בלחמניות המוכנות מורגש טעם גבינה עדין.

* במתכון המקורי שלי היה רשום 2 כפיות שמרים יבשים. אז נכון שהבטחתי לכתוב כאן את המתכון המקורי, אך חשתי חובה לתקן את הנתון הזה. ייתכן ובעת פרסום המתכון המקורי אלה היו כמויות השמרים ששמתי בבצק, אך נכון היום, אני מאמינה בהפחתה משמעותית של שמרים, ובהארכת זמן התפחה. לכן במתכון המשוחזר כתבתי 1 כפית שמרים, אך אם להיות עוד יותר כנה, אם הייתי מכינה את הלחמניות האלה היום, הייתי שמה לא יותר מ-1/2 כפית ומתפיחה עוד יותר זמן.

בתיאבון!

נטלי








תגובות

רשומות פופולריות