לחם אגוזי מלך וצימוקים


אני ממשיכה להעלות מתכונים מהבלוג הישן שעבר זעזוע קשה. האמת, כשאני עושה משהו, אני אוהבת לעשות לפי הסדר, וגם כשעברתי לבלוג הזה התחלתי להעביר מתכונים ישנים לפי הסדר הכרונולוגי שלהם. אך הפעם אני הולכת עם דרישת הקהל. כאמור בפוסט הקודם, קבלתי פניות מגולשים למתכונים ספציפיים, ואתחיל מהם. אחת הבקשות היתה להחזיר מתכון ללחם אגוזי מלך. למיטב זכרוני זה המתכון היחידי שהיה לי בבלוג הישן ללחם עם אגוזי מלך וצימוקים, מקווה שזה הוא. אני מעתיקה את המתכון כמו שהוא הופיע במקור לפני הרבה מאוד שנים (כולל התמונות מהארכיון). למטה אכתוב את ההערות שלי, כי נכון להיום שיטות העבודה שלי עם בצקי שמרים ועם לחמי שמרים בפרט, השתנו מאוד. 

-------------------------------------------------------------------

לא להאמין, את המגזין הזה "דרך האוכל" מהתאריך מאי 2004 קניתי... טוב ברור מתי קניתי, אבל רק עכשיו עליתי על מתכון מ-נ-צ-ח של לחם אגוזי מלך וצימוקים של אורן גירון אשר פורסם בגיליון זה. בעצם החלטתי סתם לעיין בכל מאגר הספרים והמגזינים שיש לי, ופתאום קורצת לי תמונה מגרה ומהממת עם פרוסות לחם זהובות בגוון שיבולי חיטה יבשים בשלהי האביב, עם אגוזים מציצים מתוך הפרוסות, ואני מייד נזכרת בלחמניית אגוזים של Arcaffe. שתי לחמניות של Arcaffe שאני הכי אהבתי הן עם אגוזי מלך ועם שוקולד. כל הלחמים והלחמניות שהכנתי עד היום מעולם לא הזכירו לי את הטעם שלהם, וכל כך רציתי. רק כדי לסבר את האוזן עד כמה אהבתי לחמניות אלה, אספר שכשהייתי חיילת בטירונות, הדבר היחידי שהחזיק אותי זאת המחשבה שברגע שאני יוצאת מהבסיס ובן זוגי פוגש אותי, אנחנו נסע מייד למקום הקרוב בו נמצא Arcaffe (נכון לאז זה היה קניון רמת אביב) וקונה לי שתי לחמניות מאורכות אלה. לא עניין אותי שום דבר יותר מזה. לא עניין אותי בכלל אוכל אפילו שהייתי מורעבת, כל מה שרציתי זה רק את הלחמניות עם אגוזים ועם שוקולד.

פתאום אני מביטה בתמונה, במתכון, ומייד מחליטה להכין את הלחם הזה בזמן הקרוב בתקווה שאולי הוא יביא את הלחמנייה האהובה שלי עד הבית ועוד חמה מיד מהתנור. אוי, כמה שלא טעיתי כאשר לקחתי את המגזין הזה לידיים! הלחם יצא פשוט נפלא. כזה שבלעדיו לא ניתן להעלות על הדעת מטבח של אף אהב פחממות מושבע. ואולם זאת לא הייתה הלחמנייה האהובה עליאבל זה יצא לחם חלומי רך וספוגי, כל כך רך שהופתעתי נורא, פשוט כמעט כמו לחם קל, עם טעם מאוד עדין, ומתיקות נעימה של צימוקים. את הלחם הזה מביא השף אורן גירון. המתכון כלשונו מהמגזין.

מרכיבים:
3 כוסות קמח
½ כוס קמח מלא
*4 כפיות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום
2 כפיות מלח
¼ 1 כוסות מים
5 כפות שמן זית
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס צימוקים

הכנה:
1. לשים את כל החומרים, למעט הצימוקים והאגוזים לפחות 10 דקות.

2. מוסיפים את אגוזי המלך ואת הצימוקים ולשים שתי דקות נוספות. מניחים בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3. מעצבים את הבצק לכיכר מוארכת וצרה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

4. מקמחים מעט את הבצק וחורצים בעזרת סכין חד מאוד חריצים אלכסוניים על הכיכר. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה של 220 מעלות במשך 40 דקות, עד להשחמת הכיכר. הלחם מוכן כאשר מקישים על תחתית הכיכר נקישה והיא נשמעת חלולה.

5. מצננים על רשת היטב לפני הפריסה.

הערות שוליים: חצי מכמות האגוזים המרתי בגרעיני דלעת אותם קליתי קלות על מחבת יחד עם האגוזים לפני הכנסתם לבצק.

השתמשתי בקצת יותר מ-1/2 כוס של קמח מלא.

* את המתכון הבאתי כלשונו במגזין וכמו שהוא הופיע בבלוג הישן שלי בשנת 2008. מאז שיטות האפייה והעקרונות שלי השתנו בתכלית. בין אם כי לרוב את הלחמים אני אופה עם מחמצת, בין אם כי אני לא משתמשת בכמויות כאלה של שמרים. לפי כך, אם הייתי אופה את הלחם הזה היום, הייתי משתמשת בחצי כפית של שמרים יבשים ובשום אופן לא ב-4 כפיות. גם לכם אני לא ממליצה להשתמש בכמות כזאת של שמרים, זה פשוט המון ומיותר! שימו פחות ותנו יותר זמן התפחה. ועכשיו כשהזכירו לי את המתכון הזה אני מסמנת לי להכין אותו עם קוואס שיפון במקום שמרים.

בתיאבון!

נטלי

נ.ב לתיאום סדנאות אפייה ניתן לפנות אלי באי מייל natalii.art@gmail.com

או דרך עמוד הפייסבוק "אמנות קולינארית או להיות שף לעצמך"

או דרך הקבוצה שלי:

שמרו על הקשר גם באינסטוש:










תגובות

רשומות פופולריות