לחם מחמצת (קוואס) מקמח פוקאצ'ה וכוסמין מלא עם גרעיני חמניות וסומסום


לחם פשוט עם ארומה משגעת של גרעינים וסומסום קלויים. קרום דקיק מתפצפץ, פנים הלחם רך וקל בטרוף, וטעם אגוזי מדהים.

 

מרכיבים:

260 גרם קמח פוקאצ'ה של שטיבל

95 גרם קמח כוסמין מלא

290 גרם נוזלים = 145 גרם קוואס שיפון + 145 גרם מים

7 גרם מלח

71 גרם גרעיני חמניות וסומסום קלויים

 

הכנה:

התחלת תהליך 16:00: אוטוליזה של קמחים ונוזלים למשך שעתיים.

אחרי אוטוליזה הוספת מלח ולישה ידנית של 4 דקות.

חצי שעה לאחר לישה קיפול ראשון.

45  דק' אחרי קיפול ראשון למינציה והוספת גרעינים וסומסום.

45  דקות אחרי למינציה קיפול שני.

שעה אחרי קיפול שני קיפול שלישי.

שעה אחרי קיפול שלישי קיפול רביעי ואחרון.

המשך התפחה על השיש למשך לילה (עכשיו, בחורף. בקיץ בהכרח הייתי שמה למקרר או בוחרת שעות התפחה אחרות).

08:30  בבוקר: עיצוב מקדים.

09:00  עיצוב סופי ולסלסלה.

12:00  הבצק המעוצב נכנס למקרר (לא חובה, אילוצי זמן)

17:30  הוצאתי את הבצק מהמקרר, חיממתי תנור.

18:30  אפייה בסיר שחומם מראש יחד עם התנור, 250 מעלות במשך 20 דק, ועוד 17 דק' ב-220 מעלות.

 בתיאבון!

נטלי 












תגובות

רשומות פופולריות