עוגת גבינה אפוייה קיטוגנית עם קצפת וקולי פטל


 

או הו הו הו... כמה זמן לא כתבתי ולא העליתי שום דבר! שלושה וחצי חודשים כשהפוסט האחרון היה על פיצה. ומה קרה מאז? ממש ימים אחדים אחרי פרסום הפוסט שיניתי את כל תזונתי ועברתי לתזונה קיטוגנית. מה, למה, איך ומה זה בכלל, אולי אכתוב בפוסט נפרד, רק אומר שמה שזה אומר שסוכרים על כל סוגיהם ופחממות על כל סוגיהן אינם בתזונה שלי. מה כן? בשר שמן, דגים שמנים, ביצים, חמאה, שמן קוקוס ושמן זית, קצת גבינות שמנות, ירקות למעט ירקות שורש על כל סוגיהם. תזונה בריאה, נכונה, הגיונית.

 אני בטוחה שקוראי הוותיקים כנראה די בהלם עכשיו, הבלוג שלי והסדנאות שלי של לחמים ומאפים וקינוחים ומה לא פתאום יקבל פנים חדשות? אז התשובה היא כן ולא. דבר ראשון, ארכיון שלם של מאות מתכונים ותמונות שטרם פורסמו אפילו משנת 2012 עדיין מחכה במגירה. דבר שני, כרגע אני הקיטוגנית היחידה במשפחה וכמובן ממשיכה לבשל ולאפות אוכל רגיל לשאר בני הבית שטרם הצטרפו אלי. וגם סדנאות מועברות כשגרה. אינני כופה את תזונתי על אף אחד, כל אחד והאמונות שלו, והתזונה שלו ומה שעובד נכון בשבילו. אך כמובן, בשמחה מפרטת ומייעצת למי שמתעניין בקיטו. לכן הבלוג ימשיך להתמלא גם במתכונים הרגילים וגם במתכונים קיטוגניים.

 אז כך, ערב שבועות, שלושה וחצי חודשים שאני לא נוגעת בשום קינוח (ואל דאגה, יש יםםםם קינוחים קיטוגניים בלי קמח, בלי קורנפלור ובלי סוכר, פשוט טרם הגעתי לזה) מחליטה לפנק את עצמי בחג בעוגת גבינה - אהבת חיי עוגות גבינה! - שתהיה מתאימה לתזונה שלי, לא תוציא אותי מקיטוזיס וגם תהיה טעימה לאחרים. בלי הרבה חוכמות המרתי את המתכון האהוב שלי שהוכן אינספור פעמים למתכון קיטוגני. קורנפלור הומר בקמח שקדים, קצת קמח קוקוס ומעט פסיליום ליצוב. הסוכר הרגיל הומר בממתיק טבעי אריתריטול (בין הממתיקים הבודדים שהינו טבעי, לא מעלה סוכר בדם, לא גורם להפרשת אינסולין ולא נכלל בספירת הפחממות). גבינה לבנה 5% ושמנת 9% כמובן הומרו לגבינת שמנת ושמנת חמוצה 27%.

 סקרנים איך יצאה העוגה? פגז! לאחר חצי יום ולילה במקרר, כשהעוגה התייצבה דיה, היה מרקם כל כך עדין וקליל, יחד עם זאת יציב ובלי נוזלים מיותרים. כדאי לזכור שקמח שקדים וקוקוס אינו סופח לחות בדומה לקורנפלור או קמח רגיל. לכן יש חשיבות נוספת להשתמש בגבינת שמנת שמנה ויציבה ולא בגבינה הלבנה הנוזלית ודלת השומן ולסנן היטב נוזלים מיותרים משמנת של פעם. אין יותר מדי להסתמך על ספיחת נוזלים מיותרים כמו ע"י קמחים עמילניים.

הקצפת יצאה משגעת, מתקתקה במידה הנכונה ויציבה אף על פי שלא השתמשתי בשום אינסטנט פודינג. קחו בחשבון: זה שילוב מנצח ומדהים של שמנת מתוקה ושמת של פעם. טעם מעודן ומרקם שהרבה יותר בקלות "עובר בגרון" מרק שמנת מתוקה.

קולי פטל יצא חמצמץ. היו בארוחת החג מי שפחות אהבו את החמיצות. לי היא לא הפריע כלל, להפך - תרמה לאיזון הטעמים. אבל מי שעדיין רגיל לטעמים מתוקים להחריד, כנראה קשה לו לקבל את החמיצות הזאת.

 

מרכיבים לתבנית קפיצית קוטר 24:

600 גרם גבינת שמנת

1 גביע שמנת של פעם לסנן טוב טוב מהנוזלים

3 כפות קמח שקדים

1 כף קמח קוקוס

1 כף פסיליום

5 ביצים מופרדות גודל XL

1/3 כוס אריתריטול ועוד 1/4 כוס אריתריטול

 

לקישוט:

1 גביע שמנת מתוקה 38%

1 גביע שמנת של פעם

2 כפות אריתריטול

 

קולי פטל:

1 כוס פטל (אצלי היה פטל שחור קפוא)

1 כף אריתריטול

 

הכנה:

עוגה:

 

1.      להפריד את הביצים חלבונים מחלמונים. להקציף את החלבונים עם קמצוץ מלח עד שהקצף מתחיל "לתפוח" ואז להוסיף 3/4 כוס אריתריטול ולהקציף על מהירות גבוהה במשך כ-5-6 דקות לקבלת קצף יציב ומבריק.

 

2.      בקערה נפרדת לערבב את הגבינה, שמנת של פעם, חלמונים, קמח שקדים, קמח קוקוס ופסיליום, ואריתריטול.

 

3.        בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות.

  בזהירות לקפל את קצף הביצים לתערובת הגבינה. בכל פעם לקחת שליש מהקצף ולקפל לתוך הגבינה תוך כדי שמירה מרבית על נפח הקצף.

 

4.      להניח על תחתית של התבנית עיגול מנייר אפייה.

לשפוך את בלילת הגבינה לתבנית.

להעמיד את התבנית עם הבלילה לתוך תבנית התנור או כל תבנית אחרת שתהיה גדולה יותר מתבנית העוגה ולמלא 3/4 במים רותחים (סוג של בן מארי).

 להכניס תבנית בתוך תבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

לאחר 30 דקות להנמיך את חום התנור ל-120 מעלות ולאפות 30 דקות נוספות.    

לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור כבוי סגור.

כשהתנור יתקרר, להוציא את העוגה, לתת לה להתקרר על השיש ולהכניס למקרר כך בתוך התבנית (תבנית העוגה ללא התבנית השנייה עם המים כמובן) למשך לילה עד להתייצבות מלאה.

 

5.      להכין קולי פטל:

לטחון בבלנדר את הפטל ואריתריטול. להעביר לסיר קטן, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב במשך 5-7 דקות או עד שהרוטב יסמיך מעט.

להעביר את הקולי לקערה ולקרר.

למי שרוצה רוטב ממש ממש חלק, בלי הזרעים של הפטל, מומלץ להעביר דרך מסננת.

 

6.      לפני הרכבת העוגה להכין קצפת:

להקציף שמנת מתוקה ושמנת של פעם עם 2 כפות אריתריטול לקצף יציב. לשים לב שהשמנות יהיו מאוד קרות.

 

7.      הרכבת העוגה:

להוציא את התבנית מהמקרר, להעביר סכין לאורך כל קוטר התבנית, לפתוח את התבנית ולחלץ מתוכה את העוגה.

להעביר את העוגה לתבנית הגשה.

מעל העוגה לזלף או להניח בצורה חופשייה את הקצפת וקולי פטל. להכניס שוב למקרר עד להגשה.

 

בתיאבון!

 

נטלי           







תגובות

רשומות פופולריות