עוגיות שוקולד קיטוגניות עם שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך



וואי וואי וואי! העוגיות הראשונות שלי מזה חצי שנה! אמא'לה, כמה געגוע לעוגיות, ולמשהו מתוק. זה לא שבקיטו בכלל לא נגעתי במתוק, אני אוכלת מדי פעם קוביית שוקולד מריר ללא סוכר או שוקולד 99% שבאמת עם כל אהבתי לשוקולד זה לא כזה תענוג לאכול אותו. צריך להתרגל. וקשה לאכול יותר מחצי קובייה. ופעם אחת הכנתי עוגת גבינה קיטוגנית,  ועוד פעם עוגת יום ההולדת שלי (טרם פרסמתי מתכון). אז נורררררררא התגעגעתי לעוגייה שוקולדית אמתית. בחצי שנה ששיניתי את תזונתי השתדלתי לא להכין קינוחים ומאפים קיטוגניים, כי קינוח, גם אם הוא קיטוגני, מאוד קל להפריז בו. יותר קל לאכול עוגייה מיותרת מאשר חתיכת סטיק מיותרת חחחח וזה בדיוק מה שקרה לי, זללתי 4 עוגיות. אמא'לה! מחר אשתדל להסתפק באחת.

 

ולמה הפעם פינקתי גם את עצמי בעוגיות? כי הילדים בקשו עוגיות שוקולד צ'יפס. בעבר כבר הכנו לא מעט עוגיות ממתכונים שונים, אבל אף פעם לא הרגשתי שיוצא לי בדיוק את מה שאני רוצה. הפעם נתקלתי במתכון שהבטיח להיות מושלם. אז הלכתי על זה. הכנתי לילדים את מה שהם בקשו. העוגיות יצאו נפלאות. לא, לא טעמתי, אבל המראה שלהן סיפק אותי והילדה אמרה שיצא פנטסטי. אז קצת קיניתי בילדים חחח והריח שהתפשט בכל הבית... הממממ... היו לי רק שתי ברירות: או "ליפול" אל עוגיה אחת שלהם, או להכין לעצמי. אבל ליפול זאת לא באמת אופציה, אחרי חצי שנה של שינוי דרסטי בהרגלי אכילה, של 22 קילו ירידה במשקל ולהיות הכי הכי קרובה למשקל היעד שלי (נו, נשאר עוד 2 קילו ואני מחזירה לעצמי את הגזרה התקינה שלי) בעצם נשארה לי רק ברירה אחת והיא להכין לעצמי עוגיות שאוכל לאכול בלי נקיפות מצפון. אז בלי הרבה חיפושים ברשת, ובאמת שנתקלתי בהרבה מתכונים של עוגיות קיטוגניות, פשוט לקחתי את אותו המתכון שהכנתי לילדים והמרתי למתכון קיטוגני. יצא סופר מוצלח. העוגיות מאוד קריספיות לאחר התקררות מוחלטת, לטעמי אפילו מתוקות יותר מדי אף על פי שהפחתתי משמעותית בכמות הממתיק מכמות הסוכר במתכון המקורי, ועדיין יצא לי מתוק מדי. החיך שלי כבר לא רגיל למתיקות כזאת. אז, יאללה, תיהנו ותספרו איך יצא.

 

מרכיבים (כ-32 עוגיות):

150 גרם חמאה מרוככת

190 גרם קמח שקדים

20 גרם קמח קוקוס

20 גרם אבקת קקאו מופחתת פחממות

1 ביצה XL

100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר קצוץ (במקום שוקולד צ'יפס, אם יש לכם שוקולד צ'יפס ללא סוכר אז כמובן השתמשו בו)

40 גרם אגוזי מלך קצוצים

120 גרם סוויטנגו

קמצוץ מלח

2 גרם אבקת אפייה

1 גרם סודה לשתייה

 

הכנה:

  1. לשים לקערת המיקסר את החמאה המרוככת ולהקציף עם וו גיטרה. להוסיף סוויטנגו ולהמשיך להקציף עד שהחמאה נראית אוורירית ובהירה.

להוסיף את הביצה ולהמשיך להקציף.

 

  1. בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים למעט אגוזים קצוצים ושוקולד קצוץ.

 

  1. להוסיף את התערובת היבשה לקערת המיקסר עם החמאה ולהמשיך לערבב עד איחוד כל החומרים.

 

  1. להוסיף אגוזים ושוקולד קצוץ, לתת עוד כמה סיבובים במיקסר עד שהם מתאחדים עם הבצק.

 

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות.

 

  1. על שתי תבניות אפייה של התנור להניח נייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה.

בעזרת שתי כפות שמים את הבצק על התבנית: לוקחים בערך 1/3 כף מהבצק ובעזרת כף שנייה מחליקים את הבצק על תבנית האפייה. שומרים על רווחים של 5 ס"מ בין עוגיה לעוגיה הן מאוד מתפשטות ומשתטחות באפייה. אצלי על כל תבנית יצאו 16 עוגיות - 4 טורים של 4 עוגיות.

 

  1. מכניסים את שתי התבניות בו זמנית לתנור שחומם מראש (תבדקו מה היא הפונקציה המתאימה אצלכם בתנור לאפייה בכמה מפלסים) ואופים כ-12 דקות. כשיעברו 10 דקות רצוי לבדוק את מידת העשייה של העוגיות, ייתכן רק עוד דקה תספיק.

העוגיות בזמן האפייה נראות רכות על גבול נוזליות אם נוגעים בהן. לכן מרקם העוגיות זאת לא האינדיקצייה למוכנותן. שימו לב על הקצוות, אם מתחילים להחליף צבע לכהה יותר - הן מוכנות.

 

  1. הוציאו את התבניות מהתנור והשאירו מחוץ לתנור עד להתקררות. העוגיות מאוד מאוד רכות כשמוציאים אותן מהתנור ולא ניתן להסירן מהתבנית. כשהן מתקררות הן מתחילות להתקשות ואז אפשר יותר בקלות להסירן מהתבנית. כשהעוגיות מתקררות לגמרי הן הופכות להיות פריכות מאוד, עדינות, מתמוססות בפה.

 

נ.ב לטעמי יצאו אפילו מתוקות מדי, אבל לדעתם של מי שאכלו יחד אתי הן לא מתוקות בכלל. אז כמות הממתיק להחלטתכם. להשוואה רק אומר שבמתכון המקורי יש 200 גרם סוכר, 170 גרם שוקולד צ'יפס ו-50 גרם שוקולד מריר (אגב, גם במתכון המקורי שהכנתי לילדים הפחתתי בסוכר ועדיין יצא מתוק מדי לדברי הטועמים). אני לקחתי רק 120 גרם אריתריטול (סוויטנגו) ו-100 גרם שוקולד (קונה ברמי לוי שוקולד ללא סוכר או במקום אחר של חברה אחרת, לא זוכרת איזו).

 

למי שתוהה לגבי גודל העוגיה: העוגיות לא ענקיות במידה וחשבתם שאם הן תופסות את כל הצלחת אז בטח נורא גדולות. הכוס שבתמונה היא כוס קטנטנה עבור אספרסו/קפה שחור וגם הצלוחית בהתאם.

 

לפי החישובים שלי כל עוגיה 97.5 קלוריות, 3 גרם פחממה ברוטו (מתוכן 1.3 גרם סיבים ו-1.7 פחמות נטו).

 

בתיאבון, תיהנו!

 

נטלי

 









 


תגובות

רשומות פופולריות