עוגיות שוקולד צ'יפס




העונה הכי מתאימה לאפייה החלה! ואומנם אני שונאת קור ולא סובלת חורף, אבל יש יתרון אחד בחורף: פחות התרוצצות בחוץ ויותר זמן בחיק המשפחה. והדבר היחידי שעוזר גם לחמם את הבית ולהרגיש יותר אושר גם כשבחוץ קר ואפור, זה תנור דולק וריחות של אפייה, ריחות הווניל, הקינמון, הג'ינג'ר, מוסקט, שוקולד חם, עוגיות, לחמניות מתוקות ועוד.

מה יתאים עכשיו יותר אם לא אפיית העוגיות יחד עם הילדים? העוגיות שהם הכי אוהבים. ואומנם אני באמת לא מבינה למה דווקא עוגיות שוקולד צ'יפס אלה העוגיות האהובות ביותר על ילדים, אבל זאת עובדה ואין לי אלא לזרום עם הבקשות שלהם.

את העוגיות האלה הכנתי נטו לילדים (לא אגיד שאני עדיין ב-100% קיטוגנית, אבל מתוקים ופחממות כמובן לא אוכלת). לא טעמתי, אך העוגיות יצאו מאוד מוצלחות הן בטעם הן במרקם. את המרקם ראיתי בעצמי, אבל לגבי הטעם עדכנו אותי כל מי שאכל את העוגיות האלה, ולראיה 70 עוגיות 3 ילדים חיסלו תוך יומיים...

כהרגלי בכל מתכוני קינוחים שאני לוקחת מספרים או אתרים, אני בלי להסס מורידה את כמות הסוכר. יודעת מראש שכל מתכוני הקינוחים מפוצצים בסוכר מעבר לרמה שהגוף אמור להתמודד אתה. כמובן ששינוי במרכיב כלשהו במתכון, לרבות סוכר, או אולי אפילו במיוחד סוכר, משנה את מרקם המאפה הסופי. לי זה פחות משנה. מה שאני רוצה לומר, שעם זה שהפחתתי בכמות הסוכר, עדיין אמרו שהעוגיות מתוקות מדי. קחו בחשבון. אני אכתוב מתכון עם כמות הסוכר שאני הכנתי, אצרף לינק למתכון המקורי, והכי מוצלח עד כה, ומכאן תחליטו לבד כמה סוכר אתם רוצים - כמו במקור, כמו אצלי או אפילו פחות ממה שאני שמתי.

מרכיבים (כמות של כ-70 עוגיות)

 מתכון מקורי באינסטגרם (ברוסית)

 215 גרם קמח שיבולת שועל

225 גרם קמח חיטה לבן

3 גרם אבקת אפייה

3 גרם סודה לשתייה

1 גרם מלח

340 גרם חמאה מרוככת

120 גרם סוכר לבן (כמות הסוכר במקור 200 גרם)

120 גרם סוכר חום (כמות הסוכר במקור 200 גרם)

100 גרם ביצה בטמפ' החדר (כ-2 ביצים)

5 גרם תמצית וניל איכותית

340 גרם שוקולד צ'יפס של שוקולד מריר

100 גרם סוכריות M&M (במתכון המקורי 100 גרם שוקולד מריר קצוץ)

 הכנה:

 

1.      לחמם תנור ל-180 מעלות.

לרפד תבניות בנייר אפייה. להניח בצד.

 

2.      במטחנת תבלינית לטחון שיבולת שועלת לקבלת קמח.

להעביר את קמח השיבולת שועל לקערה גדולה, להוסיף קמח חיטה מנופה, אבקת אפייה, סודה ומלח. לערבב.

 

3.      להעביר לקערת המיקסר את החמאה המרוככת ולהתחיל להקציף בעזרת וו גיטרה על מהירות נמוכה.

להגביר את מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף עוד כ-3 דקות, או עד לקבלת מרקם קל וצבע בהיר.

 

4.      תוך כדי הקצפה להוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר החום. להמשיך להקציף עד שהחמאה תהפוך להיות אוורירית וקרמית.

 

5.      להוסיף את הביצים אחת אחת. להמשיך להקציף עד לאיחוד, מדי פעם לעצור את המיקסר ולנקות את דפנות הקערה בעזרת לקקן או שפכטל. להוסיף את הוניל.

 

6.      להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף בהדרגה את המרכיבים היבשים. ברגע שהבצק יתחיל להתאחד מפסיקים את הערבוב. מורידים את קערת המיקסר וממשיכים לאחד את הבצק בעזרת מרית סיליקון.

 

7.      להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח ולהוסיף את השוקולד צ'יפס ו M&M, להמשיך את הלישה ידנית, אך לא בצורה אינטנסיבית, רק עד להתמעת התוספות לבצק.

 

8.      בעזרת כף גלידה, כף רגילה או ידיים לחלק את הבצק לחתיכות של 3.5-4 ס"מ וליצור כדורים.

  

9.      להניח את הכדורים על משטח עבודה עם נייר אפייה במרחק של כ-5 ס"מ בין כדור לכדור.

בזהירות לשטח מעט את הכדורים בצורה כזאת שיתקבלו דיסקיות בקוטר כ-5 ס"מ.

 

10. להכניס את התבניות עם העוגיות לתנור שחומם מראש ולהוריד את הטמפרטורה ל-175 מעלות, לאפות כ-15 דקות או עד שהעוגיות יזהיבו בקצוות ויהפכו להיות מוצקות במרכז.

 

11. להוציא את התבניות עם העוגיות מהתנור ולהעביר את העוגיות לרשת לצורך צינון.

עוגיות מוכנות ניתן לשמור במשך שבוע בטמפ' החדר בקופסה סגורה (כמה אופטימיות... איזה שבוע?? בקושי יומיים שרדו).

 

ניתן לשמור גם את הבצק המוכן בטרם אפייה בקופסה סגורה הרמטית במקרר עד שבוע, או במקפיא עד חודש.

 

בתיאבון!

 

נטלי










 

תגובות

  1. תשובות
    1. היי אתי יקרה! איזה כיף שאת עדיין כאן :-)
      צודקת צודקת צודקת, נעלמתי, לא בכוונה, לרוב לא מוצאת זמן לעדכונים, אבל עכשיו החלטתי לחזור לעדכונים תכופים כי מאות פוסטים, עוד מלפני כמעט עשור(!) מחכים במגירה, ובכלל חייבת להשקיע בבלוג/אינסטגרם.
      תודה שאת עדיין איתי ♥

      מחק
    2. מדוע לא תעבירי את האתר לוורדפרס? מעולה. התר שלי שם מהיום בו עזבתי את תפוז. אוכל מעדכנת פחות לאמספיקה בגילי הצעיר : ) רוב החברים שם. בגוגל אין כמעט חשיפה. מוטי מרים והשורה ארוכה.
      https://bituachleumizcuyotnchimfree.wordpress.com/%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%99/

      https://ethy6642113.wordpress.com/ אוכל
      https://ethy66421133.wordpress.com/ מוזיקה קלאסית
      שבוע חמים

      מחק
    3. האת שכן פתחתי חשבון בוורדפרס ואפילו התחלתי לערוך את נראות הבלוג החדש, אבל לא מוצאת זמן להמשיך עם זה. לעצב, לסדר, לעדכן וזה...

      מחק
  2. https://www.netflix.com/watch/81205744?trackId=14170286

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות