לחמניות וניל עם קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס



תאמינו או לא, אבל אין לי שום הקדמה הפעם. והאמת, הקטע הזה של מבוא, הקדמה, הרבה פעמים תוקע לי את הפוסטים. מבחינתי, אם יש לי זמן, אני יכולה להעלות פוסט גם מדי יום. אבל תקועה עם ההקדמה ועד שלא מצליחה לכתוב משהו שנראה לי מעניין ומועיל, לא משחררת את הפוסט. אז הנה, עשיתי פשרה עם עצמי וקבלתי החלטה שאפרסם גם פוסטים בלי הקדמות מפוארות. אם יש מה לכתוב - מה טוב, אם אין - אז חבל שהפוסט יעלה אבק במגירה עד שיהיה לי רעיון למבוא. ותאמינו לי, יש לי פוסטים כאלה שטרם ראו אור יום בערך עוד מלפני עשור...

 

לחמניות רכות ולחות במידה בזכות קרם פטיסייר שממלא אותן. במתיקות מעודנת. אומנם שוקולד צ'יפס וציפוי סוכר מוסיפים מתיקות מובהקת, אבל מי שאוהב פחות מתוק אל תוסיפו שוקולד צ'יפס בכלל או שתוסיפו מעט רק בשביל דגש, בשביל רמז. כנ"ל לגבי ציפוי סוכר. אפשר רק להבריש בחמאה מומסת ולא לצפות בסוכר. ואפשר גם להבריש קלות בסירופ סוכר. הילדים אהבו הכי הרבה את אלה עם שוקולד צ'יפס, אבל בעלי נתן עדיפות לשבלולים רק עם קרם פטיסייר.

 

עשיתי שתי צורות שונות: הלחמניות רק עם קרם פטיסייר הכנתי בצורת שושנים, כלומר כרכתי את הבצק כמו לעוגת שמרים וחתכתי לשושנים. ואילו הלחמניות עם שוקולד צ'יפס הכנתי בצורת שבלול מסולסל.

מרכיבים (24 לחמניות):

 

בצק:

670 גרם קמח

1 ביצה XL (63 גרם)

50 גרם סוכר

1 שקית סוכר וניל

4 גרם מלח

* 2 גרם שמרים יבשים

250 מל' חלב

100 מל' מים

100 גרם חמאה מרוככת

 

קרם פטיסייר:

3 ביצים XL

80 גרם סוכר

30 גרם קמח

30 גרם קורפלור

300 מל' חלב

1 כפית תמצית וניל

30 גרם חמאה חתוכה לקוביות

 

לזיגוג:

60 גרם חמאה מומסת

סוכר או אבקת סוכר

 

הכנה:

 

בצק: בקערת המיקסר לערבב קמח, סוכר, מלח ושמרים.

להוסיף ביצה, חלב ומים ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.

לאחר 5 דקות לישה להוסיף בהדרגה קוביות חמאה רכה ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומבריק.

לכסות את קערת המיקסר ולהשאיר להתפחה * של 15 שעות בטמפ' החדר.

 

חשוב! נקח בחשבון שכעת אנחנו בחודש ינואר והטמפרטורה בבית בהתאם... לפי כך, בעונה חמה יותר זמן ההתפחה עשוי להשתנות (להתקצר) או לחילופין שימו פחות שמרים כדי לאפשר לבצק התפחה ארוכה. עוד אופצייה זה להתפיח במקרר, בעונה חמה כמובן.

 

קרם פטיסייר: לחמם חלב עם סוכר על גבול רתיחה.

בקערה גדולה לערבב ביצים, קמח וקורנפלור עד לקבל בלילה אחידה וחלקה.

 

כאשר רואים בועות קטנטנות על החלב צמודות לדופן הסיר מסירים את הסיר מהאש ובזרם דק מוזגים את החלב לתוך קערה עם הביצים תוך בחישה מתמדת במטרפה.

 

מחזירים את הבלילה לסיר וממשיכים לבשל תחת בחישה מתמדת בעזרת מטרפה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות.

ברגע שהקרם מתחיל להסמיך, מוסיפים את הווניל ומנמיכים את האש לקטנה ומבשלים עוד דקה.

כשהקרם סמיך, חלק ומבריק, מכבים את האש, מוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים היטב. לקבלת קרם חלק-חלק אפשר להעביר אותו דרך מסננת.

 

מצננים את הקרם לפחות במשך שעתיים במקרר עם ניילון נצמד כאשר הניילון בא במגע עם הקרם.

 

כאשר הבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים לעלה מרובע דק. מורחים בקרם פטיסייר ומגלגלים לרולדה. את הרולדה חותכים ל"שושנים" ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם להניח את השושנים במנג'טים של קפקייקס.

 

לרדד גם את החצי השני של הבצק, למרוח בחצי קרם פטיסייר הנותר ולפזר שוקולד צ'יפס. לסגור את עלה הבצק לחצי (ראו תמונה) ולחתוך לרצועות (ראו תמונה). לסלסל כל רצועה (כמו בתמונה) ולגלגל לשבלול. להניח על תבנית אפייה.

 

לכסות את התבנית (לי יצאה תבנית וחצי) במגבת נקייה ולתת ללחמניות לתפוח במשך שעה-שעתיים.

 

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להכניס את התבניות לתנור החם ולאפות במשך 20-25 דק'.

 

להוציא מהתנור את הלחמניות המוכנות, למרוח בחמאה מומסת ולטבול בסוכר/אבקת סוכר.

 

בתיאבון! תיהנו :-)

 

נטלי

 

נ.ב התמונות עם הלחמניה החתוכה צולמו יומיים אחרי האפייה, בגלל זה המראה נראה יותר דחוס. למעשה כמו חלה, עוגה או כל מאפה שמרים קר יומיים אחרי האפייה. אך כשהן יוצאות מהתנור, או אפילו מחוממות טיפה במיקרו לאחר שהתקררו, יש להן מרקם נהדר, מאוד רך ולח.

























תגובות

רשומות פופולריות