tag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post3044721107964146946..comments2023-11-28T07:33:40.568+02:00Comments on אמנות קולינארית או להיות שף לעצמך: איזה מעין צלם אתה?אמנות קולינארית Natihttp://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-64125432640171188062012-10-14T20:34:57.648+02:002012-10-14T20:34:57.648+02:00אין לך על מה להתנצל :-) להפך, אני חשבתי שהפוסט שלי...אין לך על מה להתנצל :-) להפך, אני חשבתי שהפוסט שלי העליב או הכעיס אותך...<br /><br />אחת הסיבות למה כל כך התעכבתי עם כתיבת הפוסט הזה, זה שחשבתי שכאן בישראל עלולים לא להבין אותי נכון. בואי נתחיל מכך שבארץ הצביעות חוגגת ותמיד מעדיפים כאן להגיד שקר מתוק מאשר אמת מרה, ולכן ביקורות מהסוג שאני כותבת (יש לי עוד כמה ביקורות בבלוג) מתקבלות לרוב בתוקפנות, ושנית, אכן כמו שכתבת "לצערי". בישראל קיצוניות אחרת. אם בחו"ל הנושא הזה נדוש עד שעמום, הרי שבארץ זה מאוד חסר. אין לי כאן כמעט את מי "להאשים" בצילומים מלוקקים מדי וחיקויים. ולא כי אחרים נורא יצירתיים, אלא כי הרוב אפילו לא משתדל להוציא משהו סביר (זכותם, זאת לא ביקורת).<br /><br />תראי, אני כן מבואסת מכך שהרוב נכנסו לאיזושהי מסגרת, ולצערי אף קובעים את הטרנד. או ליתר דיוק, מה שיותר מבאס אותי זה שדווקא מי שאין לו שום הסמכה או ידע או כשרון אמנותי באמת, מהווה למעשה אוטוריטה ולפיו קובעים את הקו. ואז, כן, אם אני מבקשת להיות הטובה בין הטובים, קשה כבר לראות מי הם הטובים כי הסטנדרט נקבע לפי פרמטרים לא נכונים כל כך. בפועל הבינוניות קובעת ולא השלמות. לא אכפת לי שיתנו לי רף גבוה מדי ותהיה לי השאיפה להשיג אותו, יותר קשה לי כאשר הרף הינו בינוני ואז אני מוצאת את עצמי לא "מתאימה" כי אינני מסכימה להיות בינונית ולחקות אחרים.<br /><br />שלא תביני לא נכון, אני לא מצפה מאף אחד למה שאני מצפה מעצמי. אני לא שופטת את אף אחד לפי מה שאני שופטת את עצמי. תראי, את צילומי ההריון שלי התחלתי דווקא מכך שחברה שלי פנתה אלי ואמרה שיש לי טעם מיוחד ורק אני יכולה לתת לה בוק שונה מאחרים. אני בכלל הייתי סקפטית לגביי ולגבי מה שאוכל לתת לה. אבל היא ממש שכנעה אותי שאני אחרת והעבודות שלי אחרות. אך נראה לי שרק מעטים מעריכים את הייחודיות הזאת. הרוב אוהב ללכת עם הסטנדרט...<br /><br />אני שמחה שהבנו אחת השנייה :-)<br />אני מאחלת לעצמי שאזדקק בקרוב למזכירה! תודה :-)<br /><br />יאללה, אני רצה לקלח את הגוזל...<br />ערב טוב שיהיה לך,<br />נטיאמנות קולינארית Natihttps://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-34429470936430313762012-10-14T19:08:15.230+02:002012-10-14T19:08:15.230+02:00חלילה וחס, לא נפגעתי ולא נעלבתי! ומאוד מצטערת אם נ...חלילה וחס, לא נפגעתי ולא נעלבתי! ומאוד מצטערת אם נשמעתי חריפה או תוקפנית מדי!זו לא היתה הכוונה בכלל! <br /><br />אני בטוחה שלא דיברת על הבלוגיה המקומית(לצערי כן?) ואת צודקת ש-90% נראים אותו דבר וכנראה אני פשוט לא הבנתי את המסר שלך! היה נראה לי שאת מבואסת מזה שאנשים מצלמים לפי מודל מסוים ולא מנסים לצאת מהמסגרת ורק חשבתי שמרוב נסיונך וקפדנותך בנושא את מבקשת יותר מדי("להיות הטוב בין הטובים"). כלומר, מישהי כמוני חושבת שזה יפה ומישהי כמוך רואה בזה חוסר השראה.<br />אני לא בטוחה מה לגבי הסוגיה "מה נכון ומה לא נכון"... נראה לי מישהו שמרגיש מספיק בטחון, כמוך למשל לא צריך להתרגש מזה, הרי אף אחד לא יעיז לבוא ולומר לך שאת מצלמת לא נכון, נכון? חחח<br />בקיצור, שוב מתנצלת אם פגעתי בך בדרך כלשהי! מאחלת לך בהצלחה עם קריירת הצילום!ומקווה שבאמת תספיקי את הכל (אם את זקוקה למזכירה אני פנויה בין 8:00-עד 13:00 רצוף!;-)<br /><br />המשך ערב מהנה!<br />אלנהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-66207728073435552362012-10-14T14:33:37.226+02:002012-10-14T14:33:37.226+02:00אלנה יקירה,
יש לי הרגשה שדווקא הפעם לא ירדת לסף דע...אלנה יקירה,<br />יש לי הרגשה שדווקא הפעם לא ירדת לסף דעתי.<br />התגובה שלך נראית לי קצת כועסת או נעלבת, למרות שבכלל לא זרקתי אבן לכיוון אלה שאין להם ציוד, ידע, ניסיון, רצון, כשרון, זמן וכד'.<br /><br />כשאני כתבתי את המילה "ציפיות" לא הזכרתי בכלל מהי הציפיה האישית שלי, לכן אני לא יודעת איך הסקת שאני זו שמצפה, וגרוע מכך מודדת.<br /><br />אני דיברתי על התופעה הכללית. אני דיברתי דווקא על אלה שכן יש להם ציוד ואיזה סוג של ידע קטן כגון קורס לצילום מזון או קריאת מאמרים בנושא. <br /><br />הדבר השלילי שציינתי בכל המאמר שלי זה שאותם אנשים שהצטיידו בידע מזערי ובציוד יקר, מתחילים להוות אוטוריטה עבור הכלל למרות שהם רחוקים מלדעת לקבוע את ה"נכון ולא נכון".<br /><br />הבלוגרים למדו כמה כללים מאוד מעורפלים וכלליים, קנו מצלמות ועדשות שכבר בפני עצמם משפרים מאוד את הצילומים שלהם, בנוסף לכך נעזרו באיזה חבר/אח/גיס/שכן שיש לו איזה ידע בצילום, ולפי המינימום שכל זה נתן להם הם בונים את הקומפוזיציות והתאורה שלהם. אך יחד עם האור היפה שהתחילו להשיג בעזרת אור יום, ויחד עם העדשות היקרות שנותנום להם חדות וצבעוניות בצילום, התמונות שלהם נטולות אמנותיות ויחודיות. ובהתאם לבינוניות הכוללת הזאת עולות ציפיות ה-ק-ו-ר-א-י-ם במחשבה שזה הדבר הנכון.<br /><br />אני לא שופטת את הבלוגיה לחומרה ויתרה מזאת, אפילו לא דיברתי על הבלוגיה הישראלית, אלא על הבלוגים שאני רואה כאן:<br />http://www.tastespotting.com/<br />וכאן:<br />http://foodgawker.com/<br />אם תעייני היטב במאות הבלוגים הלכאורה יפים שאת רואה שם, את תראי 90% מהבלוגים עם קונספט צילומי מאוד זהה, ואולי רק איזה 10% שהם באמת מיוחדים ומרתקים.<br /><br />אם כבר אשפוט מישהו לחומרה, אז בטח שלא את האדם הפשוט, אלא את מי שינסה לקבוע עבורי מה נכון ומה לא נכון.<br /><br />אין לי הזכות לשפוט את הבלוגיה לחומרה. אינני מורה לצילום, ואני אף מאוד רחוקה מלהיות הדבר המושלם. ובל תשכחי שעד לפני שנה צילמתי במצלמה הפשוטה ולא מצלמת רפלקס. את המצלמה המקצועית רכשתי כאשר החלטתי לעסוק בצילום לפרנסתי ולא כדי לצלם אוכל לבלוג. לא הייתי משקיעה אלפי שקלים (ואף עשרות אלפי) רק בשביל לצלם לבלוג...<br /><br />אני לא יודעת האם הפעם כן הצלחתי להעביר את המסר ברור יותר, אך בטוחני שאין כאן מקום להיפגע לאף אחד ממי שאני מכירה.<br /><br />אני באיחור עם המתכונים ולצערי אני פספסתי את העונות המתאימות. יש לי גם פאי משמשים מאוד מוצלח שגם הוא מחכה... אני עובדת עכשיו על שלושה בוקי הריון בו זמנית וגם בתהליך לפתוח את עמוד הצילום בפייסבוק. בקושי מספיקה לעשות את הכל :-)<br /><br />שיהיה לך המשך יום נעים יקירה,<br />נטיאמנות קולינארית Natihttps://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-33175580263773799612012-10-14T12:36:51.199+02:002012-10-14T12:36:51.199+02:00טוב,את התחלת אז התכונני לחפירה רצינית! :-)
ראשית א...טוב,את התחלת אז התכונני לחפירה רצינית! :-)<br />ראשית אני רוצה להגיד שטוב שכתבת את זה,בדרך כלל אנחנו כל כך עסוקים במתכונים והאוכל עצמו(ראי את הרשימה שלך;-) שאין לנו פנאי או "ראש" לראות מעבר. ועדיין אני חושבת שזה דיון בו לא ישתתפו רבים כי אני לא בטוחה ש"העם" ממש מתעניין בסוגיה ויעידו על כך המוני כניסות לבלוגים עם בישול ביתי ללא תמונות מעוצבות(שלא לדבר על מטושטשות וכו..)כמו כן שימי לב למילותיך שלך-בפתיחת הפוסט פעמים הזכרת את המילה "ציפיות" כלומר את מצפה שאנשים ישקיעו בצילום וזה עומר גם ציוד ואולי השכלה וגם יבטאו את האישיות דרכו וכאן את מנסה "למדוד" את העולם דרך המידות היצירתיות והקפדניות שלך ותאמיני לי שזה בלתי אפשרי! את שופטת את הבלוגיה לחומרה ומצפה ליותר ממה שהעולם יכול לתת. הרי בלוג אמור להיכתב מאהבה, מהלב והמקצועיות לאו דווקא תורמת לאוירה מיוחדת כזו שתגרום לנו לחזור ולקרוא/לראות שוב ושוב.<br />להגיד לך את האמת, אני לא חשבתי עד עכשיו שהכל נראה דומה, למרות שזה באמת ככה. רק חשבתי אילו תמונונת חדות/מסודרות/צבעוניות/יפיפיות והלוואי והייתי יכולה לצלם ככה.כפי שציינת זה סוג של אופנה ואופנה זה מיינסטרים והרוב תמיד קובע (לטוב ולרע).<br />אני חושבת שאת צריכה ליהנות מהבלוג והסגנון האישי שלך ולא לחפש את הבשורה מעבר. עולם כמנהגו נוהג ולמזלנו לנו רשות לבחור הן את הגישה והן את הדרך האישית שלנו!<br /><br />העוגה אגב מהממת! חבל שלא "הוצאת אותה בזמן";-)<br /><br />שבוע נפלא!<br />אלנהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-86460478902676163912012-10-08T13:11:57.431+02:002012-10-08T13:11:57.431+02:00אז לעיתים גם לך קשה להישאר אדישה כשקובעים לך נורמו...אז לעיתים גם לך קשה להישאר אדישה כשקובעים לך נורמות וסטנדרטים מסוימים ;-)<br /><br />לדעתי זה אפילו לא מקצועי לשלול אמנות של אדם אחד בהתבסס על אמנות של אדם אחר.<br /><br />בשורה התחתונה, גם אני ממשיכה לעשות את מה שטוב ל-י ולא את מה שמכתיבים לי. אם כי קשה לי לא להתרגז מזה שמנסים לשלול ממני את החופש שלי. וזה לא רק בנוגע לאמנות. סתם לדוגמא, אני עדיין לא סיפרתי את הבן שלי כי השער שלו ממש מהמם ואני לא מסוגלת לספר אותו בינתיים. את יודעת כמה אנשים מנסים לכפות עלי את דעתם שאני פשוט חייבת לספר אותו כי הוא בן? או זה שאני פשוט חייבת לשים אותו בגן כי הוא זקוק למסגרת. אני חשה שאני נלחמת לדעות קדומות של הברה המקובעת. אבל בסופו של דבר אני עושה רק מה שטוב לי :-) <br /><br />העוגה כבר תבוא מתישהו ;-) יש לי עוד בלינצ'ס עם קמח כוסמת שטרם פרסמתי, וכמה לחמים ולחמניות, וגרנולה ביתית, וקציצות דגים מאודות, ריבת פומלות (עוד מהעונה הקודמת), עוגת גבינה, עוגיות שיבולת שועל (שני סוגים)... קיצר, אני לא מספיקה :-]<br /><br />שיהיה לך יום מקסים,<br />נטיאמנות קולינארית Natihttps://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-19402070779198110982012-10-07T15:23:51.955+02:002012-10-07T15:23:51.955+02:00גם בעלי בדיוק כמוך, אני בדר"כ מעדיפה לחיות בה...גם בעלי בדיוק כמוך, אני בדר"כ מעדיפה לחיות בהכחשה ולהיות מאושרת ;)<br />ואגב אני ציירתי רוב חיי, כשהייתי צעירה יותר,<br />עד שהתחלתי ללמוד אמנות וניסו להכניס אותי לשבלונה,<br />וללמד אותי לצייר כמו אמן זה או אמן אחר- מאז הפסקתי לצייר לחלוטין...<br />אין ספק שאמנות אמיתית מגיעה מהבטן...<br />ממתינה לעוגה בסבלנות, יש לי הרבה... :)<br />The Cookie Fairyhttps://www.blogger.com/profile/09781423140570537674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-35502951582276840482012-10-06T19:05:01.769+02:002012-10-06T19:05:01.769+02:00אכן, כמו שאמרת - בערך בכל תחום.
אז אולי הבעייה היא...אכן, כמו שאמרת - בערך בכל תחום.<br />אז אולי הבעייה היא אצלי שלא כיף לי בחברה כזאת. אבל אני יודעת שיש עוד אנשים כמוני. כשהייתי סטודנטית לגרפיקה, היה לי מורה מעולה, באמת בן אדם מאוד מוכשר, יצירתי ופדנט. באחת השיחות שלנו בהפסקה סיפרתי לו שלימודי גרפיקה מבחינתי זה סוג של פשרה כי החלום האמיתי שלי היה שנקר - עיצוב אופנה. והוא סיפר לי שגם הוא שקל פעם ללמוד עיצוב אופנה בשנקר ואפילו הגיע לשיעור פתוח. ואז המרצה אמר: "קחו לדוגמא חצאית. זה בסך הכל שני בדים ושני חורים. שום דבר חדש לא תמציאו כבר", המשפט הזה הוריד לו כל החשק ללמוד שם כי מראש המרצה הגדיר שבעצם צריך לעבוד לפי שבלונה.<br /><br />בכל מקרה, לפי דעתי אמנות זה תחום פתוח, ולא אמור להיות בו מקום לנורמה וחיקויים.<br /><br />את רואה באיזה איחור מטורף אני בעדכונים? נראה לי שעד שאפרסם מתכון לעוה הזאת, נגיע כבר לעונה הבאה של דובדבנים חחחח. העוגה באמת הייתה טעימה (מסוג העוגות הביתיות-כפריות כאלה) למרות שהפחתתי בה סוכר בשביל סבא שלי. תודה :-)<br /><br />שמחה שביקרת,<br />שיהיה לך שבוע מקסים,<br />נטיאמנות קולינארית Natihttps://www.blogger.com/profile/03771080839223116955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-196922568693466838.post-26943228259792804212012-10-06T16:09:30.075+02:002012-10-06T16:09:30.075+02:00חיכיתי לפוסט הזה שלך :)
היה מאוד מעניין לקרוא אותך...חיכיתי לפוסט הזה שלך :)<br />היה מאוד מעניין לקרוא אותך!<br />חייבת לומר לך שזה טיבו של העולם- רוב החברה פועלת תמיד לפי הנורמה.<br />לא רק בצילום, לא רק בבישול, אלא בערך בכל תחום שתבחרי...<br />יש את ההרגל המגונה לחשוב הזה שמה שכולם עושים זה הכי טוב,<br />מניחה שזה הגיע מהממסד בבסיסו.<br />אני למדתי לא להתרגש ופשוט למצוא את הדרך האישית והנכונה שלי בחיים, בכל תחום שהוא...<br />ובהקשר אחר לחלוטין, העוגה שבצילום נראית לי מאוד טעימה :)The Cookie Fairyhttps://www.blogger.com/profile/09781423140570537674noreply@blogger.com